Unde plasam camerele de supraveghere?

Atunci cand vor sa achizitioneze un sistem de supraveghere video, oamenii se intreaba adesea care ar fi numarul de dispozitive necesare locuintei sau afacerii lor. Aceste aspect conteaza atunci ca vrei sa te simti in siguranta, dar la fel de mult conteaza sa identifici clar cine vine, cine pleaca si care au fost activitatile desfasurate pe prorietatea ta. Astfel, prin parcurgerea celor 3 pasi simpli explicati mai jos, iti poti face o idee asupra numarului de camere de supraveghere necesare locuintei sau afacerii tale, dar si asupra punctelor cheie in care trebuie sa le amplasezi.

1. Identificarea suspectului

Daca exista fonduri limitate, este recomandat un sistem de supraveghere capabil sa identifice in mod clar oamenii care vin si pleaca. Daca se intampla ceva acasa la tine sau la birou, vei sti despre ce este vorba, iar singura intrebare valabila va ramane: "Cine a facut-o?" Cu ajutorul unor camere supraveghere de la http://www.sdsmag.ro, vei putea identifica simplu si rapid orice persoana care intra contact cu locuinta sau afacerea ta.

Pentru a realiza identificarea de persoane sau vehicule, trebuie sa identifici punctele cu trafic intens si caile de patrundere, cum ar fi usile, ferestrele, portile sau intrarile de parcare etc. Camerele video de supraveghere dedicate pentru vizionarea acestor puncte cu trafic intens, te pot ajuta sa prinzi hotul chiar si inaintea sosirii politiei. 

Recomandat, de asemenea, ar fi sa gandesti ca un hot/criminal pentru cateva secunde. Daca ai fi un hot, cum ai intra in propria casa? S-ar intampla ziua sau noaptea? Ce zone de pe proprietate sunt cel mai putin vizibile pentru vecinii tai? Rezultatele acestui exercitiu vor confirma numarul de camere de supraveghere necesare proprietatii sau afacerii tale.

2. Documentarea


De multe ori este extrem de importanta documentarea tipului de activitate desfasurat in casa ta sau locul de munca. Astfel te va ajuta sa iti protejezi casa sau afacerea, in functie de necesitati. La o resedinta, cu ajutorul camerelor de supraveghere care ofera o arie larga de acoperire, pot exista de multe ori unele indicii foarte valoroase dincolo de identificare, cum ar fi directia de deplasare a hotului, o descriere a unui vehicul, identificarea complicilor si vecinii care ar putea fi martori la furt/crima. In multe cazuri, poti obtine multe dintre aceste detalii importante si cu doar patru camere de supraveghere, amplasate in jurul casei.

Siguranta este un alt motiv popular pentru a detine camere supraveghere care sa ofere imagini de ansamblu ale proprietatii tale. Este destul de confortabil pentru a urmari copiii la piscina, trambulina sau in curte, stiind ca sunt sigure si distractive, in acelasi timp.

3. Creeaza o schita


O schita simpla a locuintei sau a sediului companiei, trasata cu mana, va fi de mare ajutor. Aceasta schita este utila pentru a determina domeniul de opinii pentru camerele de securitate, asigurand o acoperire perfecta. Cu un desen al locuintei in fata, poti alege locatiile potrivite pentru montarea camerelor de supraveghere. In consecinta, vei identifica cele mai potrivite zone, astfel incat sa acoperi toata aria de actiune din jurul cladirii, fara sa existe puncte lipsite de vizibilitate.

Adele si vocea ei de inger

Cred ca este imposibil sa nu o fi auzit macar o singura data pe uimitoarea Adele. Slagarele precum ,,Someone like you”, ,,Rolling in the deep” sau ,,Set fire to the rain” s-au auzit luni intregi la radio si la televizor. Din pacate, aceasta a luat o pauza la un moment dat pentru ca ramasese insarcinata si, asa cum a declarat, a dorit sa-si petreaca timpul cu copilul ei.
 
Adele. Un nume care parca a fost creat pentru ea. Numai daca te uiti la ea zambesti instantaneu. Chiar daca nu face parte din randul femeilor cu o talie de viespe, Adele e mandra de corpul ei. Aceasta a spus la un moment dat ca ea este cantareata, nu fotomodel si ca face muzica pentru oamenii care vor sa asculte, nu pentru cei care critica tot ceea ce vad. E frumoasa atat pe interior cat si pe exterior. 
 
Pe numele ei complet, Adele Laurie Blue Adkins, interpreta s-a nascut intr-o frumoasa zi de primavara, 5 mai 1988, in Tonttenham, Anglia. Adele a inceput sa cante de la varsta de patru ani, descoperind in fiecare zi cate ceva nou despre muzica.  La varsta de saisprezece ani Adele a absolvit scoala „BRIT” din Selhurst ,Londra, unde le-a avut ca si colege de clasa pe Leona Lewis si Jessie J.  Adele marturiseste ca scoala a fost unul dintre factorii care i-a influentat cariera si care a ajuta-o sa isi valorifice talentul.

  Anul 2008 a fost cel care a lansat-o pe Adele pe scena muzicii internationale. Ea a fost primul beneficiar al premiului „Critics' Choice” din cadrul BRIT Awards si a fost numita „Talentul anului 2008” in urma sondajului efectuat de BBC. In 2009 castiga premiul Grammy pentru „Cel mai bun artist debutant” si „Cea mai buna voce pop”, fiind declarata MVP-ul evenimentului.  In 24 ianuarie 2011, Adele lanseaza albumul ,, 21”, album care se va bucura de un succes monstru. Acesta este lider in Irlanda, Germania, Belgia, Olanda, Noua Zeelanda, Elvetia, Austria, iar in luna martie a aceluiasi an devine numarul unu si in Statele Unite. Conform Official Charts Company, Adele este prima artista in viata care reuseste sa fie pe primul loc atat in Official Singles Chart cat si in Official Album Chart simultan, de la The Beatles in 1964. Puteti vedea aici concertul pe care l-a sustinut  live in noiembrie  la Royal Albert Hall. Acesta a fost imprimat pe DVD si a devenit cel mai bine vandut DVD, vanzandu-se in 96 de mii de copii in prima saptamana.
 
Anul 2012 a fost la fel de prolific ca 2011. Adele a castigat 6 premii in cadrul celei de-a 54-a gala Grammy, si anume: inregistrarea anului(Rolling in the deep), albumul anului (21), cantecul anului (Rolling in the deep), cea mai buna interpretare pop solo (Someone like you), cel mai bun album pop (21) si cel mai bun videoclip (Rolling in the deep). Adele devenise in acel moment cea mai de succes cantareata din ultimii 10 ani.
 
Cum spuneam mai sus, Adele a fost criticata pentru felul in care arata, in special pentru greutatea sa. Unii dintre criticii au fost Joan Rivers, comedian american, si Karl Lagerfeld, designer german de succes. Artista a declarat ca se simte excelent in pielea ei si nu o deranjeaza criticile altora. Insusi Lady Gaga a sarit atunci in apararea britanicei, spunand ca Adele este una dintre putinele dive ale secolului XXI.

Adele are o relatie cu Simon Konecki din 2011 pana in prezent, cei doi avand si un copil Angelo James Konecki. Un lucru pe care putini il stiu este acela ca artista era insarcinata in 8 luni atunci cand a inregistrat melodia Skyfall, melodie care este  pe coloana sonora a filmului cu acelasi nume.

Adele este un model pentru fiecare femeie de pe acest Pamant. Inchei prin a impartasi cu voi unul dintre cele mai celebre aforisme pe care aceasta le-a spus: ,, Iubesc mancarea si urasc exercitiile fizice.  Nu am timp sa merg la sala. Nu vreau sa fiu pe coperta revistei Vogue sau Playboy. Vreau sa fiu pe coperta revistei Rolling Stone sau Q. Nu sunt un model care trebuie sa vanda anumite haine. Sunt cantareata. Mai degraba as cantari o tona si as face un album uimitor, decat sa arat ca Nicole Rochie si sa scot un album de doi bani. Scopul meu in viata nu a fost niciodata sa fiu slaba.” 

Grecia - cultura si romantism

O luna de miere in Grecia, reprezinta o solutie potrivita pentru tinerii casatoriti care-si doresc plaje curate, ospitalitate si poate una dintre cele mai frumoase ape ale marii, toate acestea facand din luna dumneavoastra de miere cea mai frumoasa amintire cu care puteti ramane.

In Grecia, aveti oportunitatea de a retrai momentele frumoase din cadrul nuntii dumneavostra, putand organiza pe una dintre frumoasele sale insule o ceremonie simbolica care va poate ajuta sa va duceti visul mai departe. Cu peste 2000 de insule, golfuri si peninsule, Grecia reprezinta un taram de vis, oferind varietate in functie de insula pe care alegeti sa va faceti sejurul, cele mai cunoscute destinatii fiind: Creta, Rodos, Corfu si Santorini. Frumusetea Greciei nu este data numai de insulele sale, ci si a litoralului care strabate intreg teritoriul tarii.

Interesant este ca, Grecia acopera toata aria de gusturi in ceea ce priveste modalitatea de organizare si petrecere a timpului. Astfel ca, pe langa turismul pentru recreere pe care alegeti sa-l faceti, aveti ocazia sa va imbogatiti si cultura generala, statul fiind unul cu o vasta istorie, dovada fiind obiectivele istorice si culturale, ce au dainuit in timp precum: Acropolele, Pantheonul, Templul lui Olimp etc.

In cazul in care va doriti activitati variate, puteti alege sa participati la croaziere pe mare, sa va bucurati de bucataria traditionala atat de apetisanta a grecilor ori puteti alege sa mergeti intr-unul din cluburile de noapte, pentru aceasta parte de distractie, ‘’responsabila’’ este insula Mykonos, cunoscuta pentru petrecerile date pe plaja si multitudinea de cluburi existente acolo, insula incepand de ceva timp sa concureze cu celebra insula baleara Ibiza cunoscuta pentru aceleasi tipuri de oportunitati de distractie, insa cunoscatorii afirma ca, Mykonos este mult mai bine organizata si are peisaje mult mai frumoase decat cea spaniola.

Cu trenul prin tara

Am mers saptamana trecuta in weekend cu trenul pana la Iasi si inapoi in Galati. un drum incredibil de placut mai ales avand in vedere lungimea lui, caci la o adica kilometri intre cele doua nu sunt atat de multi, dar tot nu pot sa imi dau seama cum de am facut vreo sase ore.

Desigur variante mai scurte exista: e microbuz la 50 de lei care face vreo 5 ore dar nu te poti misca timp de cinci ore, e tren accelerat care si el face tot cam atat insae vreo 70 de lei.

Deci diferenta nu ar fi mare insa noi am optat pentru schimbare de tren in Barlad pentru ca singura diferenta care conta pentru noi era cea de bani. adica am ajuns sa dam vreo 35 de lei de persoana numai pentru ca am luat un tren privat - TFG-ul si unul personal de Iasi. Dar totusi nici asa parca nu mi se pare ca timpul a fost unul bun. Sunt aproximativ 100 de kilometri intre Galati si Barlad si nu intelege de ce un tren privat face trei ore. Doar s-au facut linii private ca sa se circule mai repede din cate stiu. Iar de la Barlad pana la Iasi la fel, sunt vreo 120 de kilometri insa trenul face tot cam trei ore.

De vreme ce cu masina faci atatia kilometri in mai putin de trei ore daca chiar te grabesti. Desigur ii faci daca sunt si drumurile bune. Dar la noi in tara nu e nimic bun. Poate doar oamenii dar si astia sunt putini.

Totusi sa mergi cu trenul prin Romania e o adevarata experienta. Spun prin Romania ca am fost si in alta tara si sincer viteza e usor simtitoare. Adica dai un ban dar stai in primul rand, cum se spune la noi sau daca estid estept si ai si mai multi bani stai si pe scena. La urma urmei deranjante nu e faptul ca faci mult cu trenul ci faptul ca dai si o gramada de bani, conditiile sunt jalnice, iar igiena celor din tren si mai jalnice. Cel putin din Barlad spre Vaslui am zis ca o iau razna. Nu am nimic cu nimeni dar urcasera niste oameni, saracii, cred ca toata viata lor au fost certati cu apa si cu sapunul sau pur si simplu poate ca era prea cald si s-au stricat in sumedeniile de haine ce le aveau pe ei. caci ce-i drept erau vreo 20 de grade afara, in final de octombrie si geamurile inchise in tren, intr-o tentativa de a da si caldura, s-au incins oamenii. Dar eu cel putin stiu ca atunci cand plec la drum mai ales cu un mijloc de transport in comun imi pun si un tricou pe mine, si indiferent de destinatie sau de mijloacele ei, inainte sa plec de acasa imi pun haine curate dar inainte fac un dus bun.

O alta mare deficienta a trenurilor romanesti e jegul lor propriu. Deci nu-i destul ca sunt oamenii cum sunt dar si trenurile. Adica esti obligat dupa ce mergi cu un tren sa faci o baie buna si sa iti schimbi hainele, iar daca intamplarea face sa ai la tine servetele umede sa le folosesti de fiecare data cand atingi ceva. De baie nu mai vorbim pentru ca e tragic.

Si apropo… Cine spunea ca nu se mai merge cu nasul? Ca era mare tragedie printre oameni… uite ca se mai merge cu nasul, ca am vazut eu cu ochii mei cum un om a intins mana sa dea si nasul a intins mana sa ia, apoi tot sub nasul meu o doamna a incercat acelasi elegant lucru, care i-a reusit fara absolut nicio piedica. Eu n-am nimic cu ei, dar preturile la tren nu cred ca s-au marit degeaba. Adica la urma urmei cred ca s-au marit pentru ca au inceput sa puna supracontroale pe traseu si acestea trebuie platite in plus pentru deplasari. Dar daca tot mergem pe criterii civilizate atunci de ce nu mergem cu totii?

Departe de noi acest adevar. Promit ca in urmatoarele luni o sa imi iau masina, o sa strang bani din greu si o sa imi au masina. O sa fac tot posibilul sa ocolesc mijloacele de transport in comun. Chiar daca pana acum ma gandeam ca masina este un lux sau un moft. Acum nu vreau decat sa merg decent pana la o destinatie si fara prea multe oboseli.

Cat de des isi fac romanii analizele

Despre situatia sistemului medical din Romania s-a vorbit si inca se va mai vorbi multa vreme de acum inainte. Insa, in acest context nici starea de sanatate a multora dintre locuitorii tarii noastre nu este una mai stralucita.

Conform unui studiu, doar trei sferturi dintre romani apeleaza la investigatiile medicale anuale pentru a-si testa starea sanatatii, in timp ce doar 1% ajung la medic lunar pentru un control de rutina.

In ceea ce priveste apelarea la una din clinicile existe in sistemul medical privat, doar 12% dintre romanii majori detin un abonament la o astfel de clinica, iar acestea sunt in general platite de catre firmele la care lucreaza, ca o facilitate a locului de munca ales.

Nici cu vizitele la medicul stomatolog romanii nu stau foarte bine caci, conform aceluiasi studiu numai 2% dintre locuitorii tarii cu varsta de peste 18 ani ajung sa viziteze lunar un cabinet stomatologic. De regula, acestia ajung la dentist numai atunci cand intampina o problema, nemergand insa mai des la un control lunar de rutina.

In ceea ce privesc asigurarile medicale, o mare parte dintre romani apeleaza la asigurarile private pe care le platesc din propriile venituri circa 67%, in vreme ce pentru 30% asigurarile private sunt platite de angajatori.

Referitor la asigurarile medicale platite la casa nationala de asigurari, majoritatea romanilor sunt de parere ca pensionarii nu ar trebui sa mai plateasca asigurare medicala, iar minorii sa detina asigurare medicala chiar daca parintii sunt asigurati sau nu.

Controlati-va pofta de mancare nesanatoasa

Unul dintre lucrurile care fac intr-adevar ravagii in intentiile noastre de alimentatie sanatoasa este pofta care loveste si incapacitatea noastra aparenta a le controla. Din pacate, aceasta este, de obicei, cauzata de lucrurile care sunt mai rele pentru noi ca tanjim dupa ele, cum ar fi alimentele bogate in grasimi, produsele zaharoase si alimentele bogate in calorii. Inainte de planificare sa transati aceasta dilema. Gasiti unele elemente si gustari pe care le gasiti atragatoare, dar care nu au de gand sa distruga complet eforturile de a manca cu intelepciune.. Fie ca sunteti un iubitor de alimente crocante, dulci, alimente sarate, sau orice altceva, puteti gasi alegeri  care vor fi mult mai blande cu corpul dvs, daca le consumati regulat. Pastrati-le aproape atfel incat atunci cand acel sentiment aproape coplesitor de pofta apare la monetul nepotrivit, sa le aveti la indemana.

Nu sariti peste micul dejun. Este unul dintre cele mai obiceiurile care vor fi cel mai utile pentru tine, daca este un mic dejun sanatos din rutina de zi cu zi. Exista o multime de spus pentru a incepe ziua in modul corect si atunci cand ati pus mancare sanatoasa, aceasta combustibilul ideal de care aveti nevoie pentru a functiona bine. Sansele sunt mult mai mici sa aveti de gand sa consumati fast-food sau alte alegeri alimentare gresite la pranz, daca ati inceput cu un mic dejun bun, sanatos.

In cele din urma, asigurati-va ca sunteti bine aprovizionat cu produsele alimentare care stiti ca vor face sa va simtiti mai bine si pe termen lung, a arata mai bine. A avea fructe si legume pe o parte pentru gustari si pentru pregatirea mesei este extrem de important. Cerealele sanatoase si articolele cu continut redus de grasime ar trebui sa fie, de asemenea, disponibile tot timpul.

O persoana nu trebuie sa fie atat de rigida incat ea nu poate manca dulciuri sau se rasfete cu un hamburger suculent sau orice incantare care ne cheama din galantar, dar acestea ar trebui sa fie diversiuni ocazionale si nu un obicei de rutina.

Un stil de viata cu o alimentatie sanatoasa, impreuna cu suficient exercitiu va imbunatati sanatatea dvs, nivelul de energie si de fitness.

Snowboard in Zell am See

Nu sunt si nici nu cred ca voi fi vreodata un fan al sporturilor extreme si in general imi place sa simt pamantul sub picioare: imi da liniste si echilibru. Am facut un efort si m-am urcat pe schiuri in urma cu niste ani, dar macar aveam libertate de miscare. Insa nu stiu daca ma voi putea lasa convinsa sa incerc snowboardingul, pentru ca mi se pare foarte restrictiv vis-a-vis de libertatea de miscare. Cu toate acestea, mi-am luat placa (second hand, pana imi dau seama daca e de mine..,) si am rezervare pe 7 ianuarie, directia: Zell am See, Austria. Nu e pentru prima oara cand aleg aceasta statiune, gratie si variatelor oferte ski Zell am See. Poate ca nu este destinatia numarul 1 pentru snowboard in Austria, dar cu siguranta partiile sunt pline si aici de boarderi si Zell am See este una dintre statiunile preferate si pentru acest sport, ca si pentru ski. Am facut ceva research inainte sa fac rezervarea, pentru a sti ce variante am, pentru ca desi nu merg fara insotitori, nimeni din grup nu s-a mai dat cu placa in Zell am See, optand mereu pentru alte statiuni. Ca atare este o premiera si tocmai de aceea am avut nevoie de ceva informatii. Si iata ce am aflat: avem de ales Parcul Glocknerwiese (pe versantul Schmittenhöhe) cu o partie half pipe pentru trick-uri, locuri ideale pentru sarituri, rampe si platforme, dar si zone foarte bune de panta, unele dintre ele chiar si pe partiile de ski. 

Cel mai nou parc pentru snowboarderi din Zell am See este parcul Rome, in zona Schmitten, la numai cateva sute de metri deasupra statiunii. Este o locatie care in numai cativa ani de existenta a reusit sa isi faca un renume printre pasionatii de snowboarding si sa isi atraga laude.

Mandria de a fi roman: este sau nu este?

Cu o saptamana in urma, un domn profersor ne-a adresat o intrebare: ce obiect ar putea deveni simbolul romanesc care sa ii faca pe romanii de pretutindeni sa fie mandri ca sunt romani? La momentul respectiv, discutia s-a incheiat fara un raspuns clar si fara vreo idee sclipitoare.

Nu am reusit sa identificam un numitor comun care sa ii aduca pe toti romanii la sentimentul de iubire fata de patria mama. Am stat mult timp si m-am gandit la ce m-ar putea face pe mine sa am un sentiment “cald” atunci cand vine vorba de Romania.

Eu vad instrumentul de masura pentru determinarea gradului de afectiune pentru tara mama ca pe o axa care are la un capat “Iubire” si la celalalt capat “Ura”. In mijloc se gaseste “Indiferenta” si se mai afla, poate, variabile precum “simpatie”, “antipatie” si altele.  

Ca sa poti sa creezi un mecanism comunicational care sa aiba scopul de a-i detemina pe cei care se situeaza pe axa negativa, “indiferenta - ura” sa migreze uniform spre axa pozitiva “iubire - indiferenta” trebuie in primul rand sa cunosti situatia tarii si sa iti dai seama unde te situezi tu insuti, ca individ.

In cazul meu, cred ca ma identific cu publicul care a trecut prin mai multe stadii: cand eram copil iubeam Romania. Apoi am crescut si am vazut ca alte state o duc mai bine si copiii de acolo au sanse de dezvoltare mai multe decat mine. Am mers mai departe spre “indiferenta”. De la “indiferenta” la “antipatie” nu a fost decat un pas. Pasul l-am facut cand am observat ca in statele civilizate romanii sunt dispretuiti. Am inaintat spre axa negativa inca putin cand am aflat de la profesorii mei ca Romania a fost primita in Uniunea Europeana pentru ca europenii aveau nevoie de o “groapa de gunoi”. Acest lucru se refera la faptul ca in tara la noi sunt aduse spre vanzare toate produsele care nu se vand in celelate state europene pentru ca nu sunt bune, au defecte sau au o calitate dubioasa. Totusi, nu ma aflu inca la capatul negativ. Nici nu as vrea sa ajung.

Orice ar fi, Romania e tara in care m-am nascut, in care am crescut, in care am invatat, in care iubesc, in care cresc si in care vreau sa locuiesc. Cum sa urasc o tara care are atatea lucruri minunate de daruit? Ma refer aici la tinerii supradotati si elemente de natura care in alte state sunt vazute doar in poze. Avem munti si mare. Avem aer curat. Avem potential. Dar nu avem lideri. Dar pentru ca nu avem lideri, nu pot sa urasc tara asta.

Sunt convinsa ca sunt multi care simt la fel ca mine. Ar putea pleca in alte state, dar ar simti ca ar rupe ceva din ei. Si chiar si asa, oriunde am pleca, la origini tot romani vom ramane.

Nici acum nu stiu ce obiect m-ar face sa trec in jumatatea de “iubire” a axei de masurare. Nu cred ca un simplu lucru, respectiv o simpla campanie de comunicare ar putea sa aduca in sufletul celor care isi duc viata de la o zi la alta, fara sa stie daca maine vor mai avea unde sa doarma si ce sa manance. Nici pentru cei care traiesc deasupra mediei, din punct de vedere financiar, nu vad care ar putea fi solutia sa ajunga cu sufletul mai aproape de natiunea mama.
Este clar ca suntem diferiti. Este clar ca vom reactiona diferit la anumite circumstante. Este clar ca ne raportam la Romania in mod diferit. Si atunci cum sa ajungem la un numitor comun? Cred ca intrebarea aceasta va ramane adresata pentru o lunga perioada de timp pana vom avea un raspuns. Poate nu vom avea raspuns niciodata.