Rose of Bulgaria – produse cu extract de trandafir

Bulgaria este recunoscuta la nivel mondial nu doar pentru Nisipurile de Aur, ci si pentru impresionantele culturi de trandafiri. Unul dintre cele mai apreciate produse obtinute din petalele florilor de trandafiri este uleiul de trandafir, iar Bulgaria este al doilea cel mai pare producator al acestui produs din lume. Doua tone de ulei de trandafir este produs anual din culturile de trandafir bulgaresti, iar pentru un singur kilogram de ulei se folosesc de la 4 la 10 tone de petale.

Uleiul obtinut din aceste productii impresionante de trandafiri este apreciat peste tot in lume si este utilizat chiar de marii producatori de parfumuri, cum ar fi Dior si Channel. Si vedete precum Madonna sau Julia Roberts s-au declarat fane ale cremelor pe baza de extract de trandafir.

Rose of Bulgaria este o gama de produse obtinute din extracte de trandafir, iar site-ul rose-of-bulgaria.ro pune la dispozitia celor interesati o multitudine de produse din aceasta gama la cele mai bune preturi.

Paleta Rose of Bulgaria cuprinde produse cosmetice si de ingrijire corporala pentru Ea, pentru El, pentru Copii, dar si Seturi Cadou, toate realizate din apa naturala de trandafir produsa in distileriile din Valea Trandafirilor, situata in Bulgaria. Produsele Rose of Bulgaria nu contin conservanti chimici si nici parabeni.

Produsele pe baza de extract de trandafiri au ca principale proprietati hidratarea, au efecte de antiinflamator, dezinfectant, lupta impotriva bacteriilor, ajuta la indepartarea cearcanelor, a eczemelor, a cosurilor, au efect antiimbatranire, calmeaza pielea, ofera elasticitate si luminozitate tenului, revigoreaza si reimprospateaza, reduc roseata sau ajuta la cresterea parului.

Gama Rose of Bulgaria pune la dispozitia doar produse naturale, de calitate superioara, obtinute in mod natural din trandafirii bulgaresti Rosa Damascena Mill. Printre produsele cele mai vandute se numara Lumanarea Parfumata Bol, Esenta pentru Aromaterapie din Trandafiri, Sapunul Natural Rose of Bulgaria sau Gel de dus pentru copii.

Radiant orchid, culoarea anului 2014

Articolul acesta este dedicat celor interesati de artele vizuale, de design, decor, vestimentatie si alte domenii in care culoarea isi are locul sau de cinste, dar si celor care sunt in pas cu ultimele tendinte.

Pentru ca in orice domeniu exista autoritati si organe de reglementare, si in domeniul coloristicii exista o autoritate mondiala a culorilor care are numele Pantone.. Scopul acesteia este sa urmareasca creatiile noi in moda si design si in functie de anumite tipare sa stablileasca gama de culori care va deveni populara in anul urmator.

Luna aceasta Pantone a ajuns la o concluzie in ceea ce priveste culoarea anului 2014: radiant orchid (18 -3224). Aceasta culoare este o combinatie este o armonie captivanta intre fucsia, mov si tonuri de roz. 

Conducerea organizatiei Pantone a declarat ca aceasta culoare este una care aduce incredere si o magie calda, dar care intriga ochiul si aprinde imaginatia. Tot despre aceasta culoare, autoritatea mondiala a culorii a mentionat ca este o culoare care emana fericire, iubire si sanatate. Culoarea este una expresiva, creativa, care atrage privirile.

Anul 2013 a avut Verdele Smarald (Emerald - 17 -5641) decretata ca fiind culoarea anului. Despre aceasta culoare s-a spus ca transmite eleganta, armonie, putere, convingere, balanta si sanatate.

In anul precedent, 2012, s-a ales Tangerine Tango ( 17-1463). Aceasta nuanta este o nuanta mai “pasionala” din gama portocaliului. Sofisticata, dar in acelasi timp dramtica si seducatoare - sunt doar cateva din caracterizarile oferite de Pantone.
Anul acesta, autoritatea mondiala a culorii a implinit 50 de ani de cand aduce in atentia publicului tendintele in materie de culoare.

Piese noi pentru masina ta

Peste tot gasim piese pentru autovehicule la toate preturile, fie ca sunt second hand, fie ca sunt noi. Producatorii insa ofera reduceri senzationale la achizitionarea unor piese intr-o cantitate mai mare, mai ales acolo unde este vorba de pachete intregi care prin urmare sa cuprinda mai multe piese, de pilda o baterie, o bobina de compresor pe aer si o bara de fata. 

Daca ai probleme cu masina sau te-a lasat frana de mana sau acumulatorul iti face probleme, atunci solutiile sunt cu siguranta variate, pentru ca piata de desfacere este una destul de vasta. Indiferent ca esti in cautarea unor piese Opel, ori ca doresti sa achizitionezi piese auto pentru masini precum Mazda, Fiat, Seat, Isuzu, Dacia, Dodge sau alte marci de masini, cu siguranta vei gasi tot ceea ce iti doresti mai ales in cadrul magazinelor online. Poti beneficia in acest fel si de pachete promotionale, cat si de transport gratuit mai ales daca ai o comanda mai mare, (de regula in majoritatea magazinelor online se cere comanda minima de 300 de lei pentru achizitionarea de  piese fara plata in avans si cu livrare gratuita) si le poti avea pe toate foarte simplu si usor, fara sa fii nevoit sa te deplasezi. Iar acesta este un mare plus mai ales daca inr-adevar ai probleme cu masina si nu o poti duce pana la un service ca sa o repari. Iti faci comanda de piese online si rezolvi toate problemele, rapid, eficient si fara mari batai de cap. Insa pentru achizitie de piese online de cele mai multe ori trebuie sa te si pricepi putin la autovehicule ca sa iti seama ce anume trebuie sa cumperi, ceea ce  inseamna si ca poti economisi mai mult in acest fel, deoarece nu vei mai fi nevoit sa apelezi la service. 

Insa totul se face foarte simplu cu putina documentare in prealabil, iar daca stii modelul masinii tale, atunci nu vei intampina probleme in achizitionarea de piese de orice tip doresti.

Bucuriile unei vrajitoare – matura care te face fericita

V-ati intrebat vreodata ce legatura au vrajitoarele cu matura? Raspunsul este cat se poate de interesant!

Imaginea clasica promovata de povesti si desene a unei vrajitoare este cea a unei babe urate, plina de bube, calare pe o matura zburatoare. Romantic si relativ adevarat. Toti magii, vracii si vrajitoarele care se presupune ca aveau oarece contacte cu spiritele si “al de jos” erau de fapt drogati. Atat de drogati incat simteau sa zboara, aveau vedenii si auzeau voci. Din fericire pentru ei, drogurile se gaseau usor, poate prea usor: pe orice camp gaseai macar un drog. Iarba corbului, maselarita, matraguna, ciumafaia si secara erau ingrediente ale unor “potiuni” magice sau a unor unguente care produceau starea de euforie. Si ca veni vorba de accesibilitate, painea continea secara, putand fi un drog eficient, datorita sporilor care se fac mari si frumosi la umbra secarei. Avand in vedere si consumul de bere (apa nu era potabila si a fost inlocuita cu berea – serios!) din epoca obsedata de vrajitoare, avem un cocktail pentru care un dependent modern ar omori. Si vrajitoarele plateau cu viata, vanatoarea lor fiind o pasiune a celor bogati si ahtiati dupa iertarea pacatelor.

Dar revenind la droguri, doamnele cu matura au constatat ca dupa ce puneau de o taclala cu spiritele li se facea rau imediat. Au observat si ca daca isi ungeau pielea cu unguentele “fermecate” simteau bucuria fara sa mai sufere. Buun, ce era de facut? Sa se unga, evident! Cumva s-au prins cucoanele ca organele genitale sunt mai constiincioase la imbibarea cu droguri. Si ca maturile cu coada lunga din casa sunt numai bune de uns... Asa ca amatoarele de zbor au inceput sa-si unga maturile cu droguri si sa le “calareasca” cu regularitate, ajungand pana in Rai si inapoi de fiecare data. Analizand mai atent situatia, multe dintre presupusele vrajitoare erau fete batrane ori vaduve, fiind usor de inteles pasiunea lor pentru maturi. In plus, femeia era vazuta ca fiind pacatoasa inca din cele mai vechi timpuri, iar sexul era considerat strict act reproducator, astfel “depravatele” care beneficiau de placeri cu matura se abateau grav de la normele morale ale vremii. Iar legatura simbolista a zborului a venit repede cand un martor timid a trebuit sa explice ce a vazut iar ascultatorii i-au interpretat cuvintele mot-a-mot.

Si asa a reusit ca din combinatia banala a maturii, drogurilor si femeilor fara partener sa iasa un mit pe cinste – vrajitoarele care zboara pe matura.

Feminitate la cote maxime in timpul sarcinii

O femeie fericita ca va deveni mama si care se simte implinita sufleteste, va gasi intotdeauna resursele necesare sa se simta mandra de corpul sau, indiferent cat de multe vergeturi stie ca ii vor aparea pe abdomen si indiferent cate kilograme acumuleaza in timpul sarcinii. Pentru astfel de femei lunile de sarcina sunt un motiv in plus de fericire si de etalare a feminitatii. 

Si care ar fi un mod mai bun de a fi si a te simti feminina in timpul sarcinii daca nu rochiile? Este poate cel mai simplu si de cele mai multe ori si cel mai ieftin mod de a te imbraca in timpul sarcinii si nu este deloc greu sa alegi rochii gravide adecvate oricarei siluete. Pentru perioada de iarna poti opta pentru rochii tricotate, din mohair, mai ales ca acesta este unul dintre materialele recomandate de marile case de moda pentru sezonul toamna/iarna 2013-2014. In ceea ce priveste culorile alege fie negru, fie un roz pudrat. Pielea, mai ales cea de reptila, este si ea in tendinte in acest sezon, asa ca daca gasesti o croiala dreapta, gen sarafan in care sa incapi, nu ezita sa o introduci in garderoba de sarcina pentru anul acesta, iar daca ai un croitor bun care sa ti-o faca pe noile dimensiuni, este cu atat mai bine. 

De asemenea, poti opta pentru o serie intreaga de rochii din jerse, uni sau in dungi, cu imprimeuri rock sau punk. Sunt ideale, atat la birou – pentru o tinuta mai relaxata, cat si in timpul liber. Nu trebuie sa fie neaparat mulate, pot fi si petrecute (wrapped), cu cordon in talie sau innodate pe talie sau sub sani. Oricum ar fi, vor fi piese de baza in garderoba din timpul sarcinii. Fara sa mai vorbim ca vor fi ideale si dupa nastere, cand vei incerca sa scapi de kilogramele in plus.

The impossible - un film exceptional

Nu sunt o cinefila, dar imi place sa urmaresc un film bun din cand in cand. De obicei aleg o drama sau o comedie romantica, depinde de starea de spirit pe care o am. Am plans doar la cateva filme printre care se numara si The Impossible. Cand am vazut trailerul nu credeam ca va reusi sa ma emotioneze pana la lacrimi. Ei bine, m-am inselat.
 
Lo Imposible, titlul original, prezinta povestea unei familii de englezi care-si petrec vacanta de Craciun in Thailanda si este surprinsa de un tsunami care a distrus totul in calea sa. De mentionat este faptul ca filmul este realizat dupa o poveste reala. Ce m-a impresionat foarte tare a fost modul in care a fost filmat totul, regizorul reusind sa creeze o atmosfera plina de tensiune si suspans.
 
M-am intrebat ce as fi facut eu daca as fi doar in locul acelor persoane. Nu stiu cum as fi reactionat in cazul in care as fi fost victima unui asemenea catastrofe. Cum te-ai simti daca ai vedea valul furios ca se apropie de tine cu o viteza excesiv de mare? La ce te-ai gandi in clipele acelea? Eu cred ca nu as fi fost capabila sa ma gandesc la nimic, as fi sperat sa nu mor si sa reusesc cumva sa ies la suprafata.
 
Filmul acesta mi-a adus aminte de cat de importanta este familia in viata mea. M-a facut sa-mi para rau ca nu le spun parintilor mei mai des ca ii iubesc, sau ca nu imi petrec mai mult timp alaturi de sora mea. Este dificil sa privesti drama unei familii cand tu stii ca a ta este bine, sanatoasa, langa tine. Recunosc ca acest film mi-a atins cateva puncte sensibile, emotionandu-ma foarte tare.
 
De ce oare nu apreciem mai mult lucrurile pe care le avem mai mult? In 90% dintre cazuri, doar dupa ce pierdem o anumita persoana realizam cat de importanta era pentru noi. Apoi trecem printr-o gramada de stari: depresia, negarea, suferinta, indiferenta si apoi, cand incepem sa ne revenim, mai pierdem pe cineva si o luam de la capat. Doare foarte mult cand iti dai seama ca daca erai mai matur in gandire si daca nu erai asa de egoist ai fi putut pastra acea persoana mai multa vreme in viata ta. Sau, in cazul in care se intampla un accident nefericit, nu ai regreta faptul ca un om pe care l-ai iubit mult a plecat la ceruri fara sa stie ce inseamna el cu adevarat pentru tine?
 
Spune-le persoanelor dragi cat de mult le iubesti, spune-le in fiecare zi. Nu-ti fie rusine sa-ti exprimi sentimentele pentru ca este un lucru nobil sa le impartasesti. Traieste-ti viata mai frumos, mai liber, cu zambetul pe buze. Fii alaturi de familia ta cu tot sufletul si nu uita niciodata ca ei sunt singurii care te vor proteja si te vor ajuta neconditionat. Familia e sfanta!
 
Recomand tuturor sa urmareasca acest film,va garantez ca va trezi in voi sentimente de mult apuse. Este un film care te face sa contemplezi asupra mai multor lucruri si care te face sa iti schimbi putin parerea cu privire la importanta vietii.

Reptilele ca animale de companie

Daca iti doresti sa cresti o reptila la tine acasa, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte legate de aceste vietati, deoarece nu toate speciile de reptile sunt recomandate a fi tinute intr-o casa sau intr-un apartament, mai ales daca esti un incepator in acest domeniu. De regula, reptilele crescute ca animale de companie de catre oameni sunt pitonii, broastele testoase, dragonii si soparlele skink. Alte reptile, cum ar fi serpii veninosi, crocodilii, gecko sau soparlele fara picioare necesita mai multe cunostinte si experienta.

Odata ce te-ai hotarat ce reptila adopti in locuinta ta, trebuie sa stii faptul ca aceasta are nevoie de un anumit mediu de viata si un regim alimentar specific care sa fie cat mai apropiate de habitatul ei natural, pentru a trai sanatos. De asemenea, vei fi nevoit sa aloci o buna parte din timpul si banii tai pentru a ingriji animalutul si incinta in care acesta va locui. Reptilele traiesc in mod normal in anumite medii mai uscate sau mai umede si daca acestea nu vor avea parte de aceeasi atmosfera in noua locuinta, se va imbolnavi si, in final, va muri. Prin urmare, procurarea unui echipament de incalzire specific animalului va fi o necesitate. Totodata, exista probabilitatea in care vei fi nevoit sa cumperi si un echipament de iluminat, pentru ca, anumite reptile au neaparata nevoie de o anumita intensitate de lumina, pentru a trai normal.

O reptila trebuie ingrijita precum un catel sau o pisica. Pentru a te asigura ca aceasta nu duce lipsa de nimic si are riscuri minime de imbolnavire, cel mai bine ar fi sa-ti faci un program stric de ingrijire a reptilei, in care sa ai in vedere: curatarea si dezinfectarea incintei in care aceasta locuieste, prepararea produselor alimentare necesare hranirii, verificarea frecventa a apei si temperaturii, imblanzirea animalutului si vizita la veterinar de fiecare data cand este nevoie.

Un truc bun pentru orice persoana care a achizitionat o reptila, este acela de a invata cat mai multe lucruri despre specia acesteia si mediul de viata specific. Daca nu stii de unde sa obtii cele mai bune informatii sau pe internet gasesti prea putine sau prea inexacte, exista mereu alternativa vizitei la biblioteca sau la librarie, unde poti obtine cele mai bune carti despre herpetologie.

Cati bani trebuie sa aloci pentru ingrijirea unei reptile?

In momentul in care te-ai decis sa cumperi o anumita specie de reptila, trebuie sa ai in vedere faptul ca banii pe care ii dai atunci cand achizitionezi vietatea, reprezinta de fapt o suma mica in comparatie cu cea pe care trebuie sa o dai pentru cresterea reptilei. Cei mai multi bani vor merge in achizitionarea incintei, a mobilierului, a substratului, a echipamentelor de iluminat si incalzit, a accesoriilor, a produselor de curatare, in ingrijirea veterinara si, de asemenea, pentru hrana si locuinta hranii (daca este vorba despre viermi, soricei, greieri, etc.). Alti bani in plus se vor simti si atunci cand vei achita factura electrica, avand in vedere faptul ca echipamentele de iluminat si de incalzit consuma curent electric.

In concluzie, daca vrei sa ingrijesti o reptila, trebuie sa fii hotarat ca aceasta va avea parte de atentia corespunzatoare, pentru a trai cat mai natural si sanatos. Din pacate, expertii estimeaza faptul ca intre 50-90% din reptile mor in primul an de captivitate, motivele fiind, in special, legate de neingrijirea specifica anumalutului. De aceea, tine cont de toate sfaturile si informatiile pe care le asimilezi in legatura cu specia reptilei dorite!

Cele mai proaste 10 filme din ultimii doi ani

De regula cand vreau sa vad un film nici nu ma gandesc sa ma uit la trailer inainte ca doar nu vreau spoilere. Imi dau seama din primele zece minute sau poate mai putin, daca filmul “ma coafeaza” sau nu. Eh bine, cateodata ma mai uit si pe net ca sa vad ce filme trebuie sa ocolesc, ceea ce m-a facut sa dau si peste o lista cu un top 10 al celor mai proaste filme. Nu am judecat insa dupa nume, ci am avut rabdare sa vad si trailerul la fiecare in parte si iata ca lista s-a adeverit si din punctul meu de vedere.

Actorii din filmele cu pricina nu trebuie judecati, in nici un caz povestea, ci pur si implu trebuie sa luam totul ca atare: nu se pot face numai filme excelente, ori mai bine zis trebuie sa avem si filme mai previzibile cu o doza de patetism in ele. Iata si lista celor mai proaste zece filme din ultimii doi ani:

10. One for the Money este un film cu Catherine Heigl. O actrita pe care poate multi au indragit-o din Anatomia lui Grey, insa care nu este tocmai excelenta. Filmul prezinta o vaduva, care incepe sa comita o serie de fapte ilegale sau mai putin conventionale pentru un scop nu prea ortodox. Trailerul nu va spulbera insa dorinta de va uita la film.

9. The Odd Life of Timothy Green - n-am inteles zau, un film despre un cuplu care isi doreste un copil dar nu-l poate avea, il fac ei din imaginatie, adica isi scriu pe hartie cum vor sa fie pruncul si iata ca apare ca prin minune un copil exact cum si-au dorit. E un film realizat de Disney, se intelege. Macar e intr-un top.

8. What to Expect when you’re expecting - daaa! e un film pe care l-as pune undeva pe locul trei ca e tare jalnic. Adica niste cupluri, niste bebei, metode de crestere. Nu vreua sa va spulber visele, dar e un film de parinti cu putina materie cenusie sau pentru tinerii care habar nu au despre ce e viata. Chiar daca sunt prezenti actori cat de cat buni, precum Cameron Diaz, Jenifer Lopez sau Chris Rock, ei nu fac cu nimic mai bun filmul si nici ideea.

7. Alex Cross - chiar daca pe prietenul meu il cheama Alex, nici moarta nu as privi filmul asta. E cu bataie, crime multe, politie si alte nebunii. Aaaa! si joaca Doctor Cox din Scrubs daca ati vazut serialul! nu i se potriveste deloc rolul de om serios. Filmul vrea sa fie brutal, excentric, dar nu e decat patetic.

6. The Lorax - oh my god, e un film animat! nu mi-as lasa nici copiii sa se uite la el, e poate un remake la The Lorax din 1972, varianta foarte childish, fir in fir, poveste in poveste. N-am avut rabdare sa ma uit la el nici macar trei minute.

5. This Means War - e un film cu Reese Witterspoon, blonda de la drept, cu Chris Pine si Tom Hardy. Oamenii astia se razboiesc pentru iubirea micutei blonde, o idee draguta insa care te prinde o singura data. La final cine stie ce sa alegi de la viata?!

4. Abraham Lincoln - Vampire Hunter - e spooky, adica un alt film despre vampiri, cu vampiri, de parca nu s-au facut destule, dar de data asta cu d-l Lincoln. “There is darknes everywhere” deci vizionare placuta.

3. Hyde Park of Hudson - niciodata nu am vazut un film cu atat de multi actori batrani. Majoritatea au peste 50 de ani.

2. John Carter - este un film cu efecte speciale caruia ii lipsesc efectele speciale, cel putin alea bune. E vorba despre un erou care devine salvatorul unei specii etc. Clasic!

1. Cloud Atlas - ne-am fi asteptat la ceva mai bun de la creatorii trilogiei The Matrix, dar ne-am inselat. un film despre vieti, despre oameni, despre idei pe care le aveam undeva in liceu sau chiar in generala, despre salvare si damnare etc.

Problema cu totul asta e ca chiar te face sa te uiti la filmele mai sus mentionate ca sa iti dai seama ce e in neregula cu ele, iar daca ai suficient noroc incat sa ai si rabdare, vei fi clar dezamagit. Insa partea buna e ca sunt intr-un top si primesc vizualizari macar asa.