GPO – pasiune si stil

Daca exista un gen de incaltaminte pentru barbatul activ, pasionat de condus si de viteza, care participa sau urmareste cu placere cursele de masini si care transforma pasiunea sa in stil de viata, acesta este stilul propus de Grand Prix Originals. Desi un gen de incaltaminte barbati creat pentru a oferi cat mai mult confort soferilor de curse in timpul condusului, inca de la aparitia lor, in 1971, pantofii pentru condus de la Grand Prix Originals au creat adevarate pasiuni si pentru cei care au preferat doar sa observe de pe margine cursele de masini sau care aveau legatura cu acest sport fara insa a se implica activ.

Astazi, stilul de incaltaminte barbati propus de Grand Prix Originals pentru condus este ideal pentru cei pasionati de masini moderne dar si de masini clasice, pentru cei care adora plimbarile cu masina la drum lung sau pentru cei care participa la curse sau la circuite de anduranta. In plus, dincolo de partea practica, pantofii pentru condus GPO, care sunt disponibili si in Romania prin grandprix-originals.ro, la fel ca si articolele vestimentare create de acelasi brand – geci de piele, tricouri, camasi sau accesorii – au marele dar de a imbina look-ul vintage care a consacrat brandul GPO si care ramane ca o marca a sa, cu liniile moderne si cool. Aceasta imbinare ii face o alegere perfecta pentru barbatul activ, pentru barbatul care isi duce pasiunea pentru viteza dincolo de transmisiunile sportive de la TV si care are curajul de a se identifica cu acest stil de viata si cu aceasta filozofie.

In egala masura, Grand Prix Originals este un brand care se adreseaza si femeilor, pentru ca ultimii ani au adus suficiente nume de femei pe lista pasionatilor de condus si de viteza. Ele pot alege dintr-o gama variata de jachete din piele si tricouri, dar si accesorii, pentru a-si crea look-ul original, atat de apreciat astazi.

Si plantele au ciudateniile lor…

1. Arborele care canta este „salcamul flaut” din Africa. Ramurile sale cu spini sunt gaurite de carabusi. Vantul patrunde prin aceste orificii si salcamul incepe sa „cante”.
2. Radacina unui salcam specific sudului Africii ajunge la adancimea de 45.7 m, adica cat un bloc cu 15 etaje.
3. „Arborii somnorosi” se intalnesc in Insulele Canare din Oceanul Atlantic. Initial, ramurile lor cresc vertical, apoi se orienteaza orizontal din cauza actiunii vanturilor alizee, dandu-le un aspect curios de… „somnolenta”.
4. „Leucanea” este un copac cu o crestere foarte rapida-la un an ajunge la aproape 7 metri inaltime si 25 de tone de masa lemnoasa la hectar.
5. Exista in regnul vegetal o planta asemanatoare unui dinam care genereaza electricitate care creste spre pranz, fiind simtita chiar si de la 2-3 metri distanta.
6. Daca ai nevoie de un magnet natural atunci sigur iti va folosi planta-magnet, care creste in Nicaragua, avand proprietati specific magnetului resimtite de la 2.5 metri.
7. Laptele e prea scump? Atunci iti recomandam „arborele de lapte”, pe care-l poti gasi in Venezuela si Guyana. Daca tai coaja tulpinii va rezulta un suc alb-laptos, care seamana foarte bine la culoare si gust cu laptele.
8. „Arborele fara umbra” nu este altceva decat un eucalipt australian ale carui frunze sunt dispuse mereu paralel cu directia razelor solare; astfel umbra nu exista!
9. In Antarctica exista o singura planta cu flori-„Aira Antarctica”- si a fost descoperita de savantul Emil Racovita.
10. Cameleonul il cunoaste toata lumea, insa exista si o floare-cameleon care are un comportament asemanator-creste in Mexic si isi schimba culoarea-in alba, noaptea si dimineata si miroase frumos, in roz si rosu-aprins spre amiaza, pentru ca spre seara sa fie de culoare violet-inchis.
11. Alunele-lumanari sunt fructe comestibile, dar sunt folosite si la iluminat-nu produc fum sau miros.

Pompa cu tocator, acum si online

Pompa cu tocator shop-einstal.ro pare sa fie de un real ajutor mai ales atunci cand avem nevoie sa golim apele uzate foarte mult, ori cand avem nevoie sa golim periodic sau continuu fosele septice, puturile in care se decanteaza si multe altele.

Asa cum si numele ei o spune, pompa cu tocator, practic toaca mizeria si pompeaza numai apa buna, lasand ce nu este bun in urma. In toate cazurile acest tip de pompa este realizata din otel care nu se oxideaza si are in plus o camera hidraulica, realizata din fonta, acestea fiind atasata la carcasa motorului. Pompa cu tocator este tot o pompa submersibila care mai ajuta si la functionarea, de regula automata a unor sisteme de canalizare, care se afla sub presiune, cat si la pomparea acelor ape care s-au adunat in santiere din cauza unor irigatii de gradini sau din cauza ploii. Acest tip de pompa poate ca are un pret mai mare, insa ea asigura o calitate de termen lung, cat si un timp mare de folosire. Pentru cei care sunt interesati de  mai multe detalii amintim si de faptul ca aceasta pompa cu tocator are un intrerupator care ajuta la pornire si la oprire in functie de nivelul pe care apa il are.

In functie de tipul pompei submersibile cu tocator, puterea acesteia la nivelul motorului poate sa atinga sau sa depaseasca 1600 de W, iar greutatea totala a sa poate sa atinga usor 20 de kilograme. Tensiunea electrica este si aceasta variabila in functie de cat de puternica se doreste a fi pompa cu tocator, iar un alt factor care trebuie luat in calcul este diametrul de racord cat si debitul maxim. Inaltimea de pompare a acestei masinarii este si ea variabila si poate sa atinga sau sa depaseasca aproape douazeci de metri. 

O parodie cu Van Damme



 Cu aceasta prezentare, cei de la Volvo au dat lovitura… o reclama care a strans milioane de vizualizari intr-un timp scurt.
Personajul principal al acestei pelicule este Van Damme, care isi arata forta si concentrarea de care inca mai are parte, cu toate ca este trecut de mult timp de prima tinerete.

Cand o reclama ca aceasta apare pe internet, pe langa aprecieri, atrage si foarte multe critici. Reclama celor de la Volvo a fost acuzata ca este un fals ieftin, toata scena fiind realizata cu ajutorul calculatoarelor.
Inspirati din scenele lui Van Damme, cativa moldoveni s-au hotarat sa arate lumii dibacia moldoveanului beat. Au pus cap la cap mai multe secvente si ce a iesit nu este altceva decat o parodie care starneste hohote.
Van Damme al Moldovei cu toate ca nu a ajuns decat la cateva zeci de mii de vizualizari, joaca un rol intr-un scenariu care merita vazut.


Sali de conferinta la Pastravaria Albota

De multe ori, a pleca in deplasare nu inseamna neaparat concediu avand in vedere ca pentru multi o deplasare inseamna si ca merg in delegatie sau ca merg la o intrunire de afaceri unde trebuie sa rezolve probleme grave sau cel putin sa puna la punct detaliile unei afaceri sau ale unei companii. Si desigur daca ai o intalnire departe de casa, modalitatea de a o face cat mai placuta este sa o organizezi intr-un cadru frumos amenajat, preferabil in natura sau undeva unde sa fie liniste fara prea multi factori negativi in jur, si desigur ca aceste variante nu le poti obtine decat in cazul in care apelezi de exemplu la sali de conferinta Pastravaria Albota, chiar daca nu este singura ce ofera acest tip de serviciu, este probabil singura care ofera si acest tip de serviciu, pe langa multe altele de agrement.

Asadar, cine spune ca o intalnire de afaceri trebuie sa fie pretentioasa sau ca trebuie sa o inecam in asfaltul orasului, pe cand putem sa o realizam in cadrul complexului Pastravariei Albota. Salile de conferinta de la pastravarie au o capacitate de aproximativ 200 de persoane in total, salile fiind in numar de patru, sala Pavilion, cea mai mare, avand o capacitate de 100 de locuri. Acestea au in dotare videoproiectoare, flipchart-uri, internet, ecrane, iar in cazul in care sunt necesare se pot pune la dispozitie si pixuri, hartie sau marker. Atunci cand va doriti sa apelati la serviciile complexului turistic pentru sali de conferinta, Pastravaria Albota va pune la dispozitie cadrul relaxat si potrivit nu numai pentru realizarea unor intalniri de afaceri insa si pentru sustinerea unor prezentari, a unor conferinte, seminarii, evenimente festive sau training-uri.

Cu siguranta ca toata lumea se va simti mult mai bine, tinand seama de faptul ca natura pune mereu oamenilor zambetul pe buze.

Noaptea Sfantului Bartolomeu

Criza religioasa de la sfarsitul evului mediu va fi marcata de miscari reformiste in cadrul bisericii, care tind spre desprinderea de sub autoritatea Romei. Dupa Jan Hus, Martin Luther si Jean Calvin proclama abandonarea catolicismului.
Infruntarile din plan teoretico-teologic s-au transpus in plan social-politic. Franta si Spania au ramas fiefuri ale catolicismului, in timp ce Germania si Anglia au optat pentru protestantism. Razboaiele religioase au gasit un nou teren de afirmare dupa esuarea succesiva a cruciadelor. "Noaptea Sfantului Bartolomeu" este un reper trist al intolerantei manifestate prin masacrarea protestantilor francezi de confesiune calvina.

Evenimentul s-a desfasurat la 24 august 1572, din ordinul regelui Carol al IX-lea, sub pretextul ca hughenotii puneau in pericol siguranta statului. Momente dramatice ale macelului sunt surprinse de Alexandre Dumas in Regina Margot si alte romane ale sale si de Prosper Merimee in Cronica domniei lui Carol al IX-lea.

Investeste in modele clasice: modele de sandale online ieftine care nu se demodeaza

Moda trece, insa gaderoba ramane, iar daca stii in ce modele sa investesti, poti sa fii mereu la moda, purtand aceleasi piese nemuritoare, accesorizate diferit. Unele dintre cele mai importante (si numeroase) investitii ale unei femei sunt cele in materie de incaltaminte. O parte dintre acestea vizeaza modelele de sandale online ieftine, care pot sa defineasca stilul tau si sa te ajute sa iti creezi o silueta perfecta. Ori cat mai aproape de perfectiune.

Chiar daca in fiecare an moda impune noi modele de pantofi, atunci cand accesezi situri de moda pentru a cumpara sandale online ieftine, trebuie sa te gandesti la importanta investitiei si sa alegi modele noi, cu o linie clasica, re-interpretari actuale ale unor trenduri mai vechi.

Sandalele romane sunt usor de purtat si mereu la moda. Precum sugereaza si numele, aceste sandale online ieftine au fost purtate de mii de ani si au ramas printre favoritele designerilor fiindca sunt foarte versatile. Exista modele pentru toate varstele si gusturile, insa principalele optiuni pe care trebuie sa le ai in vedere cand cumperi sandale online sunt inaltime tocului si tipul acestuia. Unele sandale romane nu au deloc toc, in timp ce altele au toc-platforma ori tocuri mascate. Inaltimea sandalei este de asemenea importanta la acest model.

Sandalele-platforma sunt un must-have al fiecarui an, de multi ani incoace. Motivele pentru care designerii le includ mereu in noile colectii pentru sezonul estival sunt numeroase: sunt usor de purtat, se pot asorta la aproape orice stil de tinuta si mereu trimit cu gandul la mare si plaja. In plus, adauga centimetri in plus fara a compromite confortul. Printre numeroasele modele pe care le gasesti mereu pe siteurile cu sandale online ieftine exista perechi fabricate din piele, din material textil, cu strasuri ori foarte simple, asadar grabeste-te sa achizitionezi o pereche de pe ppt.ro.

Flip-flops, sau, pe romaneste, slapii, pot fi transformati in sandale, atunci cand sunt fabricati din materiale precum piele naturala. Unii FF au chiar platforme, ori tocuri, fiind potriviti pentru o zi petrecuta in oras. Mai mult, modelele de sandale online ieftine imbina chiar mai multe stiluri in acelasi timp: unii flip-flops imita sandalele romane, altii sunt interpretari ale motivelor folclorice, in timp ce altii sunt incaltamintea perfecta pentru o noapte in club, datorita detaliilor pretioase.
Alege-ti modelul preferat si completeaza-ti garberoba cu o noua pereche de sandale care nu se demodeaza niciodata!

Serendipity - ceai cu suflet

Am descoperit ceainaria Serendipity din pura intamplare plimbandu-ma pe stradutele din zona Piata Romana – Gradina Icoanei. Era vara, extrem de cald si am fost atrasa, precum in nuvela lui Mircea Eliade- La tiganci, de atmosfera racoroasa, de apa rece, de muzica imbietoare, de… umbra. Si in cateva minute am devenit client fidel declarat.

O curte mica decorata cu plante naturale, cateva masute si un leagan cochet te intampina la intrare, atmosfera perfecta pentru a petrecere o zi de vara torida departe de soarele puternic si o casa veche reamenajata in stil boem, cu canapele moi, mese mici, rafturi cu carti si miros de lumnarele parfumate te asteapta oricand pe timp racoros daca vrei sa e incalzesti cu un ceai de plante , indulcit cu miere. Sute de sortimente de ceai dintre cele mai speciale vin alaturi de biscuiti proaspeti cu nuci, cacao sau fructe, placinte, prajituri de casa sau sucuri naturale in combinatii exotice. Pentru servire voi da un zece - ireprosabil pentru ca niciodata nu vei fi presat - asa cum se intampla in multe alte locuri- sa spui ce doresti, vei fi asteptat cu rabdare, intampinat cu bucurie si politete de cateva chipuri pritenoase si toata lumea va fi atenta la nevoile tale atunci cand vei vrea sa mai comanzi ceva. Ce e diferit la Serendipity este faptul ca politetea si bunul simt al angajatilor sunt vizibil native si nu vei avea surprize neplacute in acest sens niciodata. Te vei bucura oricand de muzica de meditatie si relaxare, sunete mediavale si fraze romantice iar uneori vei avea parte de concerte live de pian , conferinte gratuite de psihologie , autoeducare sau lansari de carte. Iar vara, in fiecare week-end vei putea participa la atelierele „naturale”de creatie unde poti invata cum sa faci arta folosindu-te de ce ti-a oferit natura si realizand lucrari, picturi sau planse hand-made utilizand frunze, flori, boabe de piper, crengute de copac, coji de nuca sau ghinde. Aceste cursuri de arta se vor finaliza cu o „capodopera” a cursantului care va fi expusa si va putea fi cumparata de asmiratori.

Iar daca nu vrei sa te inscrii la intreg cursul, poti veni linsitit sa lucrezi pentru a te relaxa, in orice duminica dupa-amiaza , la un ceai parfumat. Fascinatia unui loc magic, linistit – in care numai bataia vantului si cantecul pasarilor se vor auzi- si primitor se regaseste aici, in roice zi din an, intr-o atmosfera adaptata oricarui aanotimp si oricarei stari de spirit.

Despre procesul de purificare al apei

Osmoza inversa este un proces destul de riguros de purificare a apei care se pare ca este tot mai apreciat de oamenii de stiinta cat si de cercetatori deoarece el presupune inversarea presiunii, prin presurizare mai mare a apei. Osmoza inversa este indicata mai ales pentru apa extrem de incarcata cu bacterii sau pentru cea statatoare care reprezinta sursa principala pentru grupuri mari de oameni.

Cine nu isi doreste apa fara bacterii, apa pura, ca de munte pe care sa o consume zilnic si sa nu aiba probleme de sanatate sau cu obiectele de uz casnic care se strica in timp din cauza calcarului ce se afla in concentratie mare in apa? Cu siguranta ca toata lumea vrea un nivel de trai mult mai bun insa pentru acesta trebuie sa investeasca putin iar cum apa este lichidul vietii, nu ne putem permite sa o consumam oricum ar fi. Se spune ca cel mai indicat este consumul de apa imbuteliata deoarece aceasta este tratata, insa daca ar fi sa cumparam fiecare metru cub de apa atat de scump am ajunge cu totii la faliment in cateva luni. Apa imbuteliata insa prezinta si ea riscurile ei, dar despre acest aspect in alta ordine de idei vom face remarcile. Osmoza inversa este procesul care ajuta apa la purificare prin inversarea presiunii apei, foarte utilizat de altfel, avand la baza principiul fundamental al echilibrului.

Purificarea apei se va obtine insa prin mai multe metode, iar pentru apa care are un nivel ridicat de fier se va aplica deferizare, deci inlaturarea fierului, cat si pentru apa care are un nivel ridicat de calcar se va aplica dedurizare, deoarece calcarul da si duritatea apei. Oamenii stiu insa, in functie de nevoile lor ce anume sa aplice, iar pentru cei care care doresc un trai mai sanatos si cu mai putine riscuri exista site-uri precum norchem-aqua.ro, unde se gasesc foarte multe informatii.

Cea mai scumpa excursie nu e intotdeauna si cea mai buna

Studiati toate ofertele de calatorii all-inclusive de la agentii. Agentiile de turism sunt cunoscute pentru ca isi ajuta clientii sa reduca costurile de calatorie. Ele au oferte cu pachete in care clientii vor trebui doar sa plateasca o anumita suma si sa beneficieze de un set complet de calatorie. Suma pentru aceste pachete este de obicei mai mica decat in cazul in care optuinile sunt cumparate separat. De exemplu, puteti beneficia de un pachet de calatorie pentru aproximativ 400 de dolari, care include deja biletul de avion, hotel, masa si transportul. Dar, daca va decideti sa cumpere fiecare dintre ele, s-ar putea fiti surprins atunci cand va trebui sa platiti mai mult de 100 de dolari pe optiune.

Cheltuielile totale vor fi semnificativ mai mari decat pretul pachetului.
Prin urmare, ar trebui sa cercetati bine pentru a gasi agentii de turism care va vor oferi cele mai bune oferte de calatorie. Le puteti cauta online sau offline, in functie de ceea ce este mai convenabil pentru dvs. Doar asigurati-va ca veti comunica bine cu agentii de turism, astfel incat acestia va vor oferi tot ce avetii nevoie si veti reduce sansele de a fi nevoie sa platiti pentru ceva separat.

Pachetele turistice pentru diferite tari sunt taxate diferit. Pretul variaza in acele locuri in functie de rata sau de costul si cerintele de trai si economice. Acest lucru inseamna ca ar trebui sa alegeti tari sau locuri in care sa va deplasati strategic. Daca puteti obtine oferte de calatorie pentru tarile care sunt mai aproape puteti merge cu trenul de la o zona la alta, atunci cu siguranta veti fi capabil sa reduceti costurile de calatorie. Acest lucru este posibil mai ales atunci cand vizitati tari din Europa Centrala si de Est. Pe cat de mult se poate, programati excursii in tarile vecine, astfel agentul de turism nu va avea dificultati de stabilire a itinerariului dumneavoastra. Acest lucru va insemna, de asemenea, ca veti obtine o reducere pentru biletele de avion.

Toate oferte de calatorii all-inclusive sunt cu adevarat de prim interes in prezent. Dar, un calator inteligent nu se va baza doar pe pachetele disponibile pe piata. Veti face, de asemenea, cercetarea si planul dumneavoastra, astfel incat sa puteti economisi mai mult din costurile aferente.

Preturi la invitatiile de nunta

Atunci cand va aflati in cautare de invitatii pentru nunta sau pentru botez, inainte de toate, cele mai bune variante, pentru a va pune in tema cu noile tendinte cat si cu tarifele la care acestea sunt realizate, ar fi sa cautati foarte multe modele. Alegeti din sute, poate chiar mii de modele si faceti un top, pe care incet - incet sa il micsorati, si in timp ce faceti topul si porniti de la un numar foarte mare de modele de invitatii pentru nunta sau pentru botez, puteti sa mizati pe toate criteriile de selectie, ca sa puteti opta pentru cele mai bune variante. Aceste criterii sunt destul de simple si ele se refera la: pret, calitate, aspect.

In cazul in care sunteti doar interesat in mare de tarifele practicate puteti de exemplu sa cautati preturi invitatii natalieshop, iar rezultatele vor aparea din plin. Chiar daca este destul de greu sa alegeti pana la urma un singur model dintre atatea care par ca se aseamana insa sunt atat de diferite, la final nu puteti decat sa va bucurati de optiunea cea mai buna. Invitatiile de regula sunt destul de greu de ales dupa criteriul buget deoarece cam toate preturile sunt la fel, mai ales daca alegeti un anumit tip de invitatii. Adica in cazul in care optati pentru invitatii economice, diferentele nu sunt mari, iar daca optati pentru invitatii de lux, de asemenea nu se va simti foarte mult la pret. Daca alegeti dupa calitate, trebuie sa va raportati la pret, ceea ce va demonstreaza in final ca optiunile sunt cam aceleasi iar daca alegeti dupa aspect, atunci trebuie sa aveti doua atuuri: evenimentul si dragostea.

Cuplurile mai optimiste vor alege mereu culori aprinse, iar cuplurile romantice vor vrea in prim plan inimioare sau mult rosu, cuplurile clasice opteaza pentru flori pe invitatii cei mai indrazneti vor alege intotdeauna animatiile.

Cum sa slabim intr-un mod sanatos

Am sa incep prin a va prezenta povestea mea de viata pentru a intelege cum am ajuns sa descopar cea mai de succes dieta care poate deveni un stil de viata. Totul a inceput cand aveam doi ani, luasem un virus hepatic de natura A de la cresa, iar pentru a trece de acest hop am fost nevoit sa iau cat mai multe vitamine pentru a suplini activitatea ficatului. Parintii mei bineinteles ca mi-au dat aceste medicamente la prescrierea doctorului. Dupa ce boala a fost combatuta, am inceput sa iau in greutate si am tot luat. Din acel moment toata viata m-am intrebat cum as arata eu slab. Nu pot sa zic ca societatea din jur m-a umilit deoarece nu eram obez sau extreme de gras, ci doar un pic peste ponderea de greutate normala, insa visul meu a fost tot timpul sa fiu slab.

Parintii mei fiind foarte ingrijorati la un moment dat, au crezut ca am o problema de natura endocrinologica. Am fost la doctor endocrinologist, am fost la o consultatie la un medic endocrinolog care si-a dat seama imediat ca nu aveam nimic. Astfel acea doamna doctor mi-a prescris un regim alimentar pe care l-am urmat cu strictete si care a dat roade. Insa lucrurile bune nu dureaza o vesnicie si cand am ajuns la pubertate am inceput sa revin la vechile proportii. Din cauza ca eram o persoana foarte pofticioasa, nu am putu sa ma abtin de la dulciuri, in special ciocolata. Cred ca daca ar fi sa estimez cati bani am cheltuit pe ciocolata, as ajunge la o suma fabuloasa, insa nu imi pare rau, a fost placerea mea din acele vremuri. Asadar sa revenim la firul povestii si sa va spun ca a urmat perioada adolescentei, stiti si voi foarte bine, intrarea la liceu, fete, cupluri etc. Din nou am simtit acea mare nevoie, de data aceasta nu de a fi slab, ci de a arata un pic mai bine. Am incercat diete, sporturi, mers la sala, tot felul de obiceiuri noi care ma ajutau sa slabesc. Aceste au au dat roade si la un anumit timp le reiau pentru a arata mai bine. Prin ceea ce urmeaza am de gand sa imi impartasesc propria experienta si sa ajut si alte persoane.
  
Asadar, persoanelor care iubesc miscarea si care vor sa slabeasca le recomand atat antrenamente la sala de tip Cardio, dar si putin “tras de fiare” pentru tonifiere. Eu de exemplu acum alerg foarte mult, fac abdomene si alte exercitii, si pot supravietui si fara sala.
Pentru cei care nu se prea vad facand miscare recomand mai multe... obiceiuri sa le zicem, nu chiar diete pentru ca nu sunt foarte severe dar dau un randament bun.
  
Pentru cei care vor sa slabeasca rapid si cu un regim mai sever:
- smoothy-urile de legume chiar fac minuni si sunt si un ajutor pentru detoxifierea organismului (telina, sfecla, iarba de grau, apa de cocos, brocoli etc.)
- sucuri din orice legume, in special morcov. Gustul poate fi ameliorat cu portocala sau alte citrice.
- consumul de legume verzi si radacinoase
- consum de apa calda cu lamaie inainte de fiecare masa
- carne alba si vita foarte degresata

Toate aceste sfaturi de mai sus poarta numele de dieta Rawr.
Pentru cei care vor sa dea un numar mai mic de kilograme intr-un timp mai indelungat pe langa produsele din dieta Rawr le recomand sa adauge:
- paine integrala in cantitati foarte mici
- fructe din plin
- paste integral gatite cu bulion de rosii si ciuperci
- lactate cu putina grasime, chiar si lapte degresat sau de soia
- ciocolata neagra, peste 75% cacao

Sfaturile din urma impreuna cu dieta Rawr formeaza dieta Coco. Sper ca obiceiurile pe care vi le-am prezentat va vor aduce intr-o forma mai buna si va vor face sa va simtit mai bine.

Alegeti cea mai buna masina disponibila de pe piata auto locala

Atunci cand vreti sa va cumparati o masina folosita, acest lucru se poate dovedi a fi o experienta frustranta, deoarece multi oameni se simt extrem de neajutorati si frustrati, neavand o directie clara dupa care sa se ghideze. Cumpararea unei masini folosite intr-o vanzare intre doua persoane private va necesita o mai mare perioada de timp, dar citind continutul anunturilor postate de proprietarii masinilor va puteti forma o idee realista despre oferta generala existenta pe piata. Astfel, veti fi capabil sa evitati fluctuatiile mari de cost inerente si inutile cu care va intalniti atunci cand sunteti in cautarea unui vehicul pe piata autombilelor second hand, selectand cea mai avnatajoasa oferta pentru dvs.

Apoi, ar fi indicat sa verificati site-urile de anunturi auto disponibile pentru orasul dumneavoastra. Aceste anunturi va vor ajuta sa va dati seama ce modele de masini sunt cele mai apreciate printre cumparatorii de autoturisme si puteti sti, de asemenea, despre preturile aproximative ale a vehiculului dorit de catre dvs. Puteti profita din plin de aceste anunturi on-line, mai ales daca veti incepe cautarea in aceste locuri cu cateva luni inainte de a lua decizia de a cumpara un alt vehicul.
Marcati acele anunturi care va intereseaza cel mai mult. Notati numarul de contact si toate detaliile, impreuna cu adresa completa a proprietarului vehiculului. Puteti face, de asemenea, un aranjament pentru un test-drive cu masina respectiva, cu acordul vanzatorului.

Este mai bine sa va concentrati pe mai mult decat un singur anunt. Acest lucru va va folosi atunci cand nu veti primi un raspuns adecvat de la un vanzator auto specific. Daca veti avea mai mult de o singura optiune, puteti trece cu usurinta la urmatoarele variante in cazul in care prima alegere nu merge pentru dvs.

Intimitatea pe facebook

Pana anii trecuti imi aprea pe facebook ziua mea de nastere si eram invadata de mesaje cu la multi ani. Daca pe foarte multi dintre ei ii cunoasteam existau si persoane din alte tari care imi scriau in limba lor de origine. Macar de aveau bunul simt sa scrie in engleza.

Asa ca atunci m-am enervat si l-am scos. Am asteptam un an si am vazut. O singura persoana si-a amintit. Apreciez din tot sufletul ca si-a adus aminte.
Nu m-a dezamagit deloc faptul ca nu aveam puhoiul de mesaje, ci chiar m-a bucurat. A fost o usurare.

Astfel nici eu nu mai trimit mesaje pe facebook cu la multi ani. Persoanele dragi le sun sau in cel mai urat scenariu le dau sms. Daca vrei sa spui cuiva la multi ani o poti face foarte usor printr-un telefon.
Nici nu stiu cum sa ma exprim, dar mi se pare degradant ca un an de zile sau chiar mai mult sa nu vorbesti cu persoana respectiva nimic, iar de ziua lui/ei sa-i spui la multi ani. Si asa in fiecare an.
Am facut si eu o perioada dar nu ma simteam deloc multumita de mine.
Cu ajutorul facebookului nu mai trebuie sa tinem minte nimic. Nici zile de nastere, nici numele persoanelor. Pur si simplu sunt oferite pe tava. Si nu doar a facebook-ului si a internetului in general. Sunt total de acord ca tehnologia e buna, ne ajuta sa evoluam, dar multi dintre noi nu evoluam. Efectul e cu totul invers.  Chiar daca acum e un boom tehnologie in cativa ani, cel mai rau zeci de ani o sa vrem sa fie ca pe vremuri. Old times. O sa ajungem sa tanjim dupa lucrurile clasice, dupa agendele carate prin geanta.
Sunt sigura ca fiecare dintre noi avea notat undeva in carnetel datele de nastere ale prietenilor sau rudelor, iar o data pe luna incepeam si se uita pentru a nu uita. Pe langa faptul ca eram mai responsabili si aveam memorie mai buna exista certitudinea ca acea persoana chiar si-a adus aminte de tine.
Din cele 50-100 de mesaje primite cu la multi ani in anii anteriori, toti, in afara de unul singuri trimiteau pentru ca era afisat in dreapta sus.
Nimic nu a mai ramas intim, cu ajutorul internetului si chiar al facebook-ului poti afla viata unui om.

Ca si exemplu am un prieten care se cuplase cu o fata cu un copil, i-a spus si mamei sale ca este cu o fata dar nu ca are si copil. Desi relatia era de doar cateva saptamani, mama baiatului imediat a gasit fata si a aflat ca are si copil. Nu mai exista intimitate.
Sunt foarte multe persoana care posteaza orice lucru marunt facut in timpul zilei. Tot ce trebuie sa facem este sa urmarim postarile si o sa aflam cum si-a petrecut ziua. Sau de ce s-a certat cu prietena sau ca a lesinat sau ca se simte rau si este la menstruatie. Intimitatea ar trebui sa ramana intimitate.
Alt lucru care ma enerveaza sunt nuntile pe facebook. Inteleg ca este un moment important din viata, dar sunt persoana care pur exterodinar de multe fotografii, cred pe toate. Daca vroiai asa de mult sa arati ca te-ai casatori de ce nu ai invitat la nunta?  Pune o poza cu voi doi cand va pupati si atat. Nu in orice pozitie posibila, cu orice invitat sau in orice ipostaza.

Mai lasati vedetismul si pastrati-va intimitatea.

Avantajele unghiilor construite cu gel

Asa numitele unghii false sunt unul dintre „accesoriile” cele mai purtate de catre femei, tot mai multe dintre acestea intelegand ca sunt nu numai estetice, ci si foarte utile. Doamnele care decid sa isi puna unghii au la dispozitie cateva variante, fie ca aleg sa si le puna la saloane de manichiura, fie ca aleg sa si le puna acasa. Este vorba despre unghii cu gel, unghii din acril, unghii din portelan, unghii din fibre, matase, hartie etc.

Unghiile cu gel sunt printre cele mai folosite unghii, foarte multe femei invatand in timp sa isi puna astfel de unghii si acasa. Unghia se compune dintr-un amestec monomer (lichid) si polimer (pudra) care formeaza o rasina tare, care – dupa formare – necesita uscare la o lampa UV sau aplicarea unui activator de gel. Avantajul principal al unghiilor cu gel fata de alte tipuri de unghii false este acela ca arata foarte natural si seamana cel mai bine cu o unghie naturala. Pe de alta parte, sunt si cele mai flexibile unghii false si in general foarte usor de purtat. E drept ca ele necesita ingrijire pentru a arata mereu bine si ca pot fi inlaturate numai atunci cand unghia creste, prin taiere, insa orice femeie care decide sa foloseasca unghii false ar trebui sa se documenteze inainte care este modalitatea de renuntare la un tip sau altul de unghii, astfel incat sa poata alege in cunostinta de cauza.

Pentru aplicarea de unghii cu gel acasa, exista spre vanzare lampi UV pentru unghii care, desi profesionale, pot fi folosite cu usurinta si acasa. Preturi foarte bune la acest gen de lampi sunt la e-top-online.ro, un magazin online de unde se pot achizitiona de altfel si alte materiale si accesorii pentru construirea unghiilor, dar si pentru intretinerea acestora, astfel incat sa arate mereu bine.

Generalitati ale oamenilor in metabolism

Fiecare dintre noi se naste cu un anumit echilibru - aer-eter, apa-foc sau aer-pamant, care ne face ceea ce suntem si ne determina punctele forte sau slabiciunile. Corpul nostru are o predominanta specifica, a uneia dintre aceste umori si proportii mai mici din celelalte, datorita stilului de viata al dietei, a schimbarilor anotimpurilor, noi ne putem perturba acest echilibru. Este suficient sa ne ingrasam doua trei kg si deja echilibrul se va schimba, medicina traditionala orientala ne poate ajuta sa ne redescoperim propriul nostru echilibru cu care ne-am nascut si sa ne reintoarcem la armonia fireasca a corpului nostru.

Tipul Dominant aer-eter - caracteristici
Corp subtire indiferent de inaltime, incheieturi fine si iesite in evidenta, picioare arcuite si lungi, structura faciala asimetrica. Pielea lor va avea o tenta de uscaciune aspra si rece si va fi mai inchisa la culoare. Parul va avea culoarea mai inchisa, uscat si cret, iar dintii vor fi adesea strambi iesiti in afara cu strungareata si gingii moi. Ochi pot fi mici, uscati, vioi, negri sau caprui. Apetitul este adesea variabil sau scazut iar cand le este foame devin lacomi si-si pun in farfurie mai mult pot manca. Cand se imbonavesc este posibil sa aiba dureri, caderi nervoase sau probleme intestinale. Psihic sunt activi dar isi risipesc repede energia, apeland uneori la stimulenti cum ar fi dulciuri sau cafea pentru a putea ocntinua activitatea inceputa.
Au mintea activa curioasa si creatoare. Sub stres devin nesiguri si instabili. Se razgandesc repde si au o memorie buna dar pe termen scurt. Visele contin zboruri, fuga, sarituri si teama. Somnul le este dificil, intrerupt iar uneori au insomnii.  Vorbesc repede haotic, impulsiv, gesticuland adeseori. Cheltuiesc bani intr-un mod impulsiv. Pulsul le este usor si ciudat. Persoanele cu acest tip constitutional difera mult de la una la alta dar vor avea in comun multe dintre aceste caracter­stici.

Tipul dominant - apa-foc
De obicei sunt bine proportionati. Se pot ingrasa sau pot slabi relativ usor, pielea o au delicata, grasa, aramie sau galbuie si calda la atingere. Au frecvente tendinte de acnee si au pistrui si alunite. Transpira usor  parul este moale, blond sau roscat si se poate degrada repede. Degetele sunt bine formate si proportionate si cu unghiile roz. Ochii sunt cenusii sau verzi cu privire penetranta. daca se imbolnavesc vor avea febra inflamatii si infectii.
Deseori sufera de o sete continua. Scaunul il au usor si moale de cel putin trei ori pe zi. Datorita firii lor agresive le place competitia in dragoste dar nu si in alte preocupari. Au o memorie buna si sunt inteligenti, hotarati dar emotional pot uneori sa tinda spre ura, manie si gelozie. La stres pot deveni furiosi, iritati si gelosi. Au somnul moderat si usor, vorba le este ascutita, fluida, clara si pot deveni taiosi si sarcastici.  Baniiii cheltuiesc moderat si metodic. Pulsul il au regulat si puternic.

Tipul dominant - apa-pamant
Acest tip constitutional este clar mai usor de recunoscut deoarece au corpuri mari, pe schelete mari. Pielea le este groasa, unsuroasa, rece la atingere si luminoasa, transpira moderat si se ingrasa foarte usor, apeland la execitii fizice pentru a putea slabi. Parul le este unsuros, gras, ondulat cuu gene si sprancene groase. Au dintii bine formati, albi si puternici, au ochii mari si atragatori, apetitul le este slab si constanta si nu sufera daca nu iau masa un timp  mai indelungat. La boala, pot avea congestii exces de mcuus si retinere de apa. Nu sufera de sete. Scaunele le sunt usoare tair si regulate de obicei o data pe zi. Sunt calmi, inceti in miscare, consumand astfel putina energie.
Psihic ei sunt toleranti, calmi, iertatori si iubitori dar eau uneori tendinte spre narcisism si lacomie. Sunt loiali si stabili. Memoreaza greu dar odata un lucru stiut rareori il uita. Au vise romantice cu multa apa. Vorba le este domoala, monotona sau melodioasa, Pulsul le este calm si regulat. Sunt economi adunand bani si lucruri pe care de multe ori nu le folosesc.

Planning si transfer de calitate in Paris

O vacanta intr-o tara straina vine intotdeauna cu ceva emotii, mai ales daca este vorba despre o prima vizita, daca nu suntem familiarizati cu locurile si mai ales daca agentia de turism prin care am facut rezervarea nu ne-a furnizat toate informatiile si nu ne-a oferit tot suportul necesar. Cu atat mai mult devine o problema daca vorbim despre o vacanta intr-o zona foarte aglomerata, plina de turisti in orice moment al anului, asa cum este Parisul.

Partea buna la pregatirile pentru o vacanta in Paris este ca internetul este plin de informatii mai mult decat utile si ca alocand un timp minim pentru documentare oricine poate reusi sa isi raspunda intrebarilor principale. Partea proasta este ca nu te poti increde in toate site-urile si atunci ajutorul profesionist este cel mai sigur. Un astfel de ajutor in organizarea vacantei poate veni de la Aero Shuttle Paris Transfers. Insa, faptul ca iti poti aduce un plus de confort ajutandu-te la partea de planning de cei de la www.aeroshuttletransfers.ro nu este decat o parte a contributiei pe care ei o pot aduce bunei desfasurari a vacantei. Cel mai important in hatisul unui oras necunoscut este ca Aero Shuttle Paris Transfers se ocupa si de transferuri personale de la aeroport la hotel sau in alte locatii dorite de turisti, unul dintre transferurile cele mai solicitate fiind desigur cel de la Beauvais la Disneyland.

Fireste ca intrebarea principala a oricui calatoreste intr-o tara straina este cum va ajunge de la aeroport la hotel. In cazul unei vacante la Disneyland Paris - care pentru cei care nu stiu inca nu este chiar in Paris, ci la 32 de km de acesta, in districtul Marne la Vallee – la distanta intre oras si Parcurile Disney se adauga si distanta de la aeroport la Paris, care oricat ar fi reteaua pariziana de transport in comun de optimizata si de bine dezvoltata nu poate scuti timp pretios si ceva truda pentru a schimba trei mijloace de transport de la Beauvais la Disneyland. Tot acest timp poate fi recuperat cu un transfer aranjat de Aero Shuttle Paris Transfers la preturi comparative cu cele ale retelei de transport in comun, mai ales daca se calatoreste in grup.

''Rendez-vous cu lumea”

“Nu exista egalitate intre sexe, exista doar care pe care, sigur, si dragoste exista, dar ele sunt legate. Iubire oarba nu exista, iubirea trebuie castigata. Barbatul trebuie sa inteleaga ce inseamna o femeie. O femeie e o femeie...”  Cu acest citat m-a convins Aurora Liiceanu sa ii citesc una dintre cartile ei atat de bine scrise. Aurora Liiceanu, fosta sotie a marelului filozof roman Gabriel Liiceanu, este si ea, la randul ei un mare psiholog.

O familie de intelectuali. „Rendez-vous cu lumea” este o carte usoara, care reda in termeni foarte simpli antagonsimul existent in societatea moderna intre barbat si femeie. Bineinteles, cum altfel nu se putea, cartea incepe cu partea feminina. Vorbeste despre femei pe care le-a consiliat, despre femei obisnuite care au trecut prin nenumarate experiente de-a lungul vietii lor, vorbeste despre abilitatea femeii de a fi mama pentru copii ei, despre capacitatile ei nenumarate de a iubi, a suferi si a lua de la capat, despre comunismul romanesc si mizeriile din acea perioada. Barbatilor le este dedicata cea de-a doua parte si sunt prezentati conform realitatii: unii familisti, iubitori, altii afemeiati, unii care se cred buricul pamantului si considera femeia drept trofeu, altii care trateaza femeia ca o regina. Este o lectura minunata care seadreseaza deopotriva atat femeilor, cat si barbatilor si care se incheie printr-o concluzie remarcabila: „Femeile vor cu orice pret ca barbatii sa renunte la cele trei atribute prin care sunt definiti: emotionalitatea restrictiva, inhibitia afectiunii si preocuparea pentru succes. Ele vor iubire. Dar, culmea, ele sint atrase exact de cei care corespund atributelor de mai sus. S-ar indragosti ele, oare, de barbati sensibili si emotivi, mangiietori si plini de tandrete ca o mama si neanimati de ambitii de ascensiune sociala?”

Jucarii pentru fetite, papusi si accesorii pentru toate varstele

Vreti sa-i surprindeti pe cei mici cu jucarii inedite? Nimic mai simplu: accesati magazinele online dedicate vanzarii de jucarii pentru copii! Daca sunteti in cautare de jucarii pentru fetite, online puteti descoperi jucarii pentru toate varstele, de la papusi si accesorii, pana la jucarii de plus, seturi de curatenie, bucatarii accesorizate si jocuri de puzzle inspirate din filmele pentru copii si desenele animate. Aflati ce va rezerva internetul in materie de jucarii copii! Cu siguranta veti gasi jucariile cu care sa-i surprindeti in mod placut pe cei mici. Oferta de jucarii este extrem de variata, ceea ce inseamna ca aveti multiple optiuni la preturi pentru orice buzunar. Lasa-te inspirat de multitudinea de jucarii disponibile online si incearca sa tii pasul cu tendintele: nu uita ca cei mici stiu ce-si doresc cand vine vorba de jucarii si au, intotdeauna, o jucarie preferata.

Jucarii pentru fetite - consultati oferta unui magazin online

Daca doriti sa economisiti timp in alegerea unui cadou pentru cei mici, consultati oferta unui magazin online de jucarii. Pe langa timpul economisit aveti la dispozitie si o gama completa de jucarii pentru toate varstele, precum si idei de cadouri unicat.

Daca sunteti in cautarea unui cadou pentru fetite, magazinele online specializate va asteapta cu oferte variate: papusi Anne Geddes, papusi Maria, accesorii pentru papusi, jocuri de puzzle, seturi de curatenie, animale de plus, jocuri de pictura si magie, jucarii de exterior, seturi de machiaj, etc.

Papusi pentru fetite de toate varstele de la producatori cu renume

Din gama de jucarii pentru fetite cu care nu veti da gres sunt papusile. Papusile Maria sau papusile Anne Geddes sunt cele mai reusite idei de cadouri pentru fetite.

Din colectia de papusi Anne Geddes magazinele online va propun mai multe modele, incadrandu-se astfel in toate categoriile de varste : papusi Anne Geddes Fluturas, papusi Anne Geddes Gargarita, papusi Anne Geddes Zana, papusi Anne Geddes Pisicuta, etc.

Papusa Maria este noutatea anului si deci un cadou inedit pentru fetite. Este cea mai interactiva papusa care poate deveni, in scurt timp, si cea mai buna prietena, intrucat vorbeste in limba romana peste 90 de propozitii, poate recita 2 versuri si canta 6 cantece. Gama de papusi Maria apartine producatorului Bayer si poate fi cadoul ideal pentru orice fetita.

Despre “norocul” de a fi femeie

Hemoragia periodica a femeii a fost intotdcauna o cauza de stres atat pentru ea cat si pentru partenerul ei. Parerea acceptata dar gresita, ca ciclul menstrual ar fi normal, este combatuta de faptul ca au fost consemnate medical femei care au fost perfect sanatoase si care au nascut copii sanatosi, fara sa fi avut niciodata menstruatie. Faptul ca animalele salbatice, care nu au aceasta secretie, incep sa aiba in conditiile nenaturale ale domesticirii, ne confirma faptul ca menstruatia este consecinta unor conditii "moderne"si nefiresti ale civilizatiei actuale si nu invers.

Ar fi paradoxal sa presupunem ca femeia, cea mai extraordinara si enigmatica creatie a Naturii, ar fi fost creata cu un defect pe care creatii inferioare, nu-l au si de care masculul, inferior din punct de vedere biologic, a fost scutit. Peste tot in natura, femeia este sexul superior. Sfidand handicapul si travaliul nasteritor, longevitatea femeii o intrece cu mult pe cea a sexului opus. Organismul femeii tinde sa-si mentina caracteristicile tineretii o perioada mai lunga de timp, comparativ cu cel al barbatutui. De asemenea, s-a constatat ca majoritatca mortilor subite sunt din randul barbatilor.

Creierul femeii are o structura mai fina si o organizare mai complexa decat cel al barbatului, drept rezultat, o fetita de 7 ani reuseste sa atinga o capacitate a creierului la care un baiat ajunge doar la varsta de 14 ani. Dar aceasta dezvoltare este intrerupta prin declansarea ciclului menstual si inceteaza complet cativa ani mai tarziu, pe cand creierul masculin continua sa se dezvolte (cu conditia sa nu risipeasca prematur si excesiv sperma), pana la varsta de 30 de ani. Multe popoare au recunoscut femeia ca fiind, prin caracteristicile superioare, o capodopera a Naturii, iar vechile scrieri Tantrice pun accentul pe venerarea corpului femeii ca fiind un rezumat al perfectiunii Manifestarii (manifestarea universala, forta intreaga a facerii).
S-a dernonstrat ca ciclul menstrual reprezinta eliminarea unui exces metabolic si ca o dieta vegetariana, saraca in proteine, duce gradat la o reducere a acestei scurgeri, pana la punctul dc disparitie.

Cunostintele privind legatura dintre alimentele consumate si ciclul menstrual par a fi comune la toate civilizatiile primitive. In multe triburi femeilor li se interzicea consumul de lapte, carne sau produse ce contin sange, iar uneori erau obligate sa posteasca in aceasta perioada. Putem afirma astfel ca menstruatia este direct conditionata de cantitatea de proteine luate din alimentatie. Daca sangele va fi complet eliberat de toxinele acide printr-o hrana alcalina formata din legume si fructe, menstruatia va avea loc progresiv la intervale mai lungi de timp, de 2-3 luni, pana la disparitia totala.

S-a mai demonstrat ca o alimentatie libera de producerea acidului uric, diminueaza scurgerea de sange. Alimentele producatoare de acid uric sunt: carnea si produsele din carne, pestele, pasarile, ouale, fasolea, mazarea, lintea, arahidele, ciupercile, sparanghelul, nucile verzi si uscate, graul, ovazul, ceaiurile, cafeaua, cacaoa si ciocolata. Alimentele recomandate pentru proprietatile lor echilibrante sunt: cartofii copti si morcovii cruzi (datorita puternicei reactii alcaline in sange). Un alt factor important este odihna. In mod normal colul uterin este indreptat in jos. Puteti folosi in perioada critica o scandura inclinata pentru a sta cu picioarele ridicate, fapt care modifica pozitia colului uterin, reducand sau inlaturand astfel scurgerile menstruale. Actul amoros excesiv duce la marirea perioadelor de sangerare, de aceea este important sa se practice continenta sexuala, realizand la vointa controlul asupra secretiilor vaginale, acestea ramanand in vagin de unde ulterior pot fi transmutate si sublimate intr-o noua forma de energie subtila la nivel fizic, psihic, mental si spiritual.

Efecte foarte bune privind stoparea ciclului sunt realizate si cu ajutorul unor exercitii speciale pentru musculatura vaginala sau realizarea unor dusuri reci in zona perineului si a organului genital, cu cateva zile inainte de perioada menstruala, timp de 5-10 minute. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca ciclul menstrual se afla sub controlul glandei pituitare. In acest sens anumite tehnici tantrice de yoga armonizeaza si echilibreaza activitatea acestei glande, in special la nivelul ultimilor doi centri de forta avand efecte spectaculoase asupra menstruatiei si a scurgerilor vaginale.

Margelele – accesoriu fashion

Inca din copilarie fiecare dintre noi a vazut macar o data in cutia cu bijuterii a mamei sau a bunicii cel putin un sirag din margele, cu care am incercat adesea sa ne impodobim imitand atitudinea si stilul mamei. Rosii, verzi, albe, din pietre semipretioase sau din sticla colorata, indiferent de tipul si modelul ales, margelele au fost dintotdeauna unul dintre “ingredientele” magice din arsenalul de infrumusetare al unei femei.

Margelele pot fi folosite la realizarea de coliere, de bratari, de cercei sau de inele, iar mai nou industria modei se foloseste de margele si pentru ornarea gentilor, a rochiilor sau a incaltamintei. Iar pentru cele care vor sa isi confectioneze singure propriile modele – unicat – de bjuterii sau sa isi orneze hainele sau gentile cu margelute colorate, atent dispuse, astfel incat sa creeze modele inedite, margelele sunt foarte usor de lucrat, astfel ca o imaginatie bogata si doua maini dibace pot face adevarate capodopere.

Una dintre cele mai mari varietati de margele este disponibila si pentru clientii din Romania, la http://www.gemsale.ro, la preturi foarte accesibile si foarte usor de comandat. Gemsale ofera o multitudine de margele, de la cele din pietre semipretioase pana la margele din lemn, margele metalice sau din sticla, margele rhinestone sau margele Swarovski, margele din portelan sau din perla, margele din lut sau din nisip, margele hematit, margele cloisonne sau margele fimo. Ele pot fi cumparate atat sub forma de bijuterii, cat si sub forma neprelucrata, pentru cei intererati sa creeze bijuterii hand made.

De asemenea, tot pentru acestia din urma, la Gemsale exista si accesorii pentru crearea bijuteriilor, de la pasta pentru lipit pana la snururi, guta, sarma pentru bijuterii, unelte pentru bijuterii si cel mai important - carti de tip know how, cum ar fi cea despre Tehnici de margelit, in mod cert utila artizanilor amatori sau la inceput de drum.

Sfaturi pentru mobilarea locuintei

Cum sa-si mobileze locuintele mai interesant, mai atragator, cum sa-si asigure acele oaze de liniste si tihna pentru ele si pentru familie, aceasta este „intrecerea" in care parca se prind acum tinerele femei, dupa ce iau in primire proaspata locuinta. Vom incerca, printr-o serie de sfaturi, de indrumari practice in aceasta atat de vasta problema, sa dam sugestii utile care sa le vina in ajutor.

Antreul sau vestibulul, aceasta mica incapere a apartamentului are sarcina figurativa de a lega parca strada cu locuinta. Aici, in vestibul, „este afisata" cartea de vizita a bunelor deprinderi gospodaresti. De aici incep sa se evidentieze igiena, aspectul, lumina si culoarea locuintei intregi. In locuintele vechi, modeste, vestibulul nu este intotdeauna o incapere separata; el poate fi realizat dintr-o simpla separare a unui spatiu mai mare, prin folosirea unui panou melaminat, a unui paravan sau chiar a unor pereti falsi, constand din „zidirea" de panouri expandate, ori din draperii, benzi etc. Indispensabil oricarei locuinte, vestibulul are functia de a izola apartamentul de zgomotele palierului, ale strazii etc. Acestei „carti de vizita" a deprinderilor bunilor gospodari, vestibulului, va trebui sa i se acorde atentia cuvenita, pentru a fi, prin mobilare si decor,o incapere cat mai placuta, mai primitoare. Antreul este placa turnata a locuintei care vireaza spre incaperile apartamentului.

Mobilarea vestibului trebuie sa fie strict limitata utilitatilor pe care le servesle, avandu-se in vedere ca circulatia sa nu fie stinjenita. Elementul indispensabil in mobilare este cuierul, unde se pun hainele cu care se vine de afara. De asemenea, aici, pe acest cuier, isi vor lasa oaspetii pardesiele, umbrelele. Intr-un vestibul scurt cuierul se constituie direct dintr-o placa melaminata, fixata cu holsuruburi pe perete. Echipat cu o oglinda si cu o polita, pe care se vor aseza palariile eventual si posetele,panoul respectiv va avea fixate si cateva cuiere sau agatatori care se vor pune la inaltimea de 1,65 m pentru adulti si la 1.10 pentru copii.
Ca proeminenta, asemenea dispozitive de agatat hainele nu trebuie sa depaseasa 6-8 cm. Ca distanta posibila intre doua agatatori, aceasta va fi de 25 cm. Ca loc de asezare, acest cuier-panou se va fixa mascat de usa de la intrare, pentru a fi cit mai putin vizibil din camera de zi. Daca este asezat la inaltimea unei usi, cuierul-panou da falsa senzatie de continuitate a acesteia. De preferinta este ca aici intotdeauna sa se afle la indemina 2-3 portmantouri pe care sa fie puse hainele, inainte de a le aseza in cuier.

Ideale sunt insa, in vestibulele mai largi, cuierele gen dulap, cu usi culisante, care protejeaza hainele de praf, de miros s.a. O bara obisnuita, ca la sifonier (dulaptii-cuier avand deci 50-60 cm adancime), va face posibil ca hainele sa fie asezate destul de comod. In locul usilor culisante se poate folosi foarte bine o draperie care prin colorit si decor sa se integreze in armonia de ansamblu a vestibulului. O oglinda mare, de forma ovala, dreptunghiulara, sustinuta pe un suport de lemn, marginita cu o rama mai mult sau mai putin decorata, este absolut obligatorie in vestibul. De marimi diferite oglinzile se monteaza pe o consola, la inaltime potrivita, in raport cu marimea lor. Pentru a ne privi in intregime in oglinda vestibulului, aceasta trebuie sa fie asezata la 40 cm de la sol si sa fie de cel putin 1,35 cm in inaltime.

Fixata intre doua usi - de regula peretii vestibulului sunt „sparti" de mai multe usi, oglinda din vestibul poate fi montata tot atit de bine pe una dintre usi si chiar pe cea care serveste pentru intrarea in locuinta. De regula, langa cuier, trebuie sa fie si portumbrela. Venind de afara, cu umbrela stropita de ploaie, aceasta se inchide si se asaza in suportul respectiv: un con cu o capsula metalica si corpul din material plastic transparent, portumbrela se va pastra mereu curata si nu va permite ca apa sa se scurga pe covorul asezat aici. Tot in vestibul, mai ales cand acesta este de dimensiuni mai mari, se pot monta in perete si 1-2 seaune escamotabile, care se deschid si se inchid cu ajutorul unui arc special. Este cat se poate de util un asemenea scaunel pentru o persoana care se aseaza sa-si scoata galosii ori sa se incheie la pantofi. Adesea, usa care separa vestibulul de locuinta nu este bine etansata sau, mai exact spus, nu opreste zgomotele, praful si chiar patrunderea aerului rece. Capitonarea cu materiale fonoizolante, acoperirea cu un material plastic (imitatie de piele), ornamentatii cu cuie speciale permit o izolare corecta, usa pastrand un aspect agreabil.