Bicicleta care te ajuta sa slabesti si sa-ti incarci laptopul in acelasi timp

In service laptop sector 5 media de greutate a angajatilor este un pic ridicata, ca si in majoritatea birourilor moderne, care sunt pline de indivizi care tasteaza de zor 8-10 ore pe zi, fara sa se ridice de pe scaun. Avem birouri ergonomice, care sa ne asigure o postura buna in timpul acestor ore de munca si sa nu impiedice buna circulatie a sangelui. Avem si benzi de alergare, atat la sala de gimnastica, cat si la unele birouri. Si avem laptopuri conectate la priza.

Cineva s-a gandit sa le imbine pe toate si a creat postul de lucru cu bicicleta, care iti incarca laptopul pe masura ce pedalezi. In service laptop sector 5 aceasta idee a starnit interes si discutii aprinse, astfel incat ti-o prezentam si tie.
Dispozitivul este numit Pedal Power si creatorii sai au o viziune mareata: aceea de a vedea cate un birou cu pedale in fiecare casa, pentru ca toti cei care lucreaza cu mintea in fata laptopului sa-si poata lucra si corpul, pedaland. Mai mult, chiar, inginerii care au creat Pedal Power si-ar dori ca toti oamenii sa aiba propiile statii la care sa-si incarce dispozitivele mobile pedaland.

Atunci cand a avut loc campania de promovare a acestui desktop, numerosi entuziasti au venit cu o idee si mai buna: amplasarea acestor birouri in gradini sau in fata unui perete din sticla care sa aiba vedere la un spatiu verde. Aceasta propunere pe care service laptop sector 5 o aplauda, vine in completarea scopului Pedal Power si isi propune sa creasca productivitatea si sa reduca stresul. Studii recente au aratat ca simpla vedere a unor plante ori o plimbare in natura reduc stresul si duc la claritate in gandire. Acestea duc la rezolvarea rapida a problemelor si la gasirea solutiilor, ceea ce creste productivitatea – un minunat lant al beneficiilor care cad intr-o cascada simpla, provocata de un aparat si mai simplu.

Din viziunea unui antreprenor sau a unui tehnician service laptop sector 5, ideea este chiar simpatica, fiindca nu am mai depinde de energia electrica pentru alimentare. Insa vizualizarea unei zile intregi de pedalat parca nu este foarte apetisanta, tu ce zici?

Idei geniale vandute pe mai nimic (I)

„The Raven” (Corbul) de Edgar Allan Poe. „The Raven” spune povestea unui barbat care este vizitat de o pasare, intruchiparea durerii suferite in urma pierderii persoanei iubite. Dupa ce a fost respins de revista prietenului sau, Poe a vandut poemul celor de la The American Review, care l-au publicat in februarie 1845; Poe a primit doar 9 dolari. Imediat dupa aparitie, poemul a fost apreciat si publicat in mai toate periodicele importante din tara sa, aducandu-i celebritatea mult dorita. Astazi, poemul este considerat unul dintre cele mai faimoase din istoria scrierilor de calitate. Desi retiparirea, cartile, filmele i-ar fi putut aduce o grama de bani, Poe a murit sarac, fara un „chior” un buzunar. Din scriitura, Poe castiga undeva la 6200 de dolari si asta toata viata. Insa numai o singura carte de poeme vanduta ar fi valorat nu mai putin de 662.500 de dolari, in 2009…
Acele de siguranta. Walter Hunt a fost un mecanic din New York, dar si un inventator foarte cunoscut. El a inventat stiloul-fantana, ascutitorul de cutite, pusca, aragazul, masina de cusut, masina de maturat strada, masina de facut unghiile si multe, multe altele. Pentru a plati o datorie de 15 dolari unui prieten, Hunt s-a decis sa faca o inventie care avea sa ii aduca un profit urias. Intr-o buna, zi, in timp ce se juca cu o sarma de alama de 20 de centimetri, i-a venit o idee: acul de siguranta, un act indoit cu o „siguranta” din metal in capat, care sa nu permita ranirea, folosit pentru prindere. A obtinut brevetul pentru inventie in 1849 si a vandut ideea celor de la W.R. Grace and Company pentru doar 400 de dolari. Si-a platit datoria pe care o avea fata de un prieten si i-au mai ramas si 385 de dolari pentru el. Compania careia Hunt i-a vandut ideea a facut milioane din vanzarea acelor de siguranta…
Coperta albumului Beatles „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. Pentru cel de-al optulea album de studio, Beatles au lasat coperta pe „mana” artistului pop Peter Blake si a sotiei sale, Jann Haworth. Coperta albumului este un colaj de personalitati adunate alaturi de Beatles. Printre acestea se numara: Marilyn Monroe, Bob Dylan, Lenny Bruce, Albert Einstein, Marlon Brando, H.G. Wells si… Edgar Allan Poe. Sotii Blake-Haworth au primit doar 280 de dolari fiecare si nimic mai mult. Albumul a avut un succes urias, vanzandu-se in peste 32 de milioane de copii, castigand si numeroase premii Grammy. Desigur, coperta valoreaza enorm, depasind de mii de ori banii cheltuiti pe productia ei.

Program de facturare gratuit

Cu ajutorul unui program de facturare online ai sansa sa iti extinzi afacerea si in mediul online, desigur sa iti oferi serviciile cat si produsele pe care le comercializezi tuturor clientilor interesati. In prezent este foarte usor sa ai si un magazin virtual, insa putin mai dificil devine atunci cand aducem vorba de facturi, deoarece trebuie sa emiti si o factura, iar aici exista doua posibilitati, cel putin in prezent: fie emiti o factura clasica iar clientul o primeste o data cu produsul, fie emiti o factura online, si nu mai trebuie sa o scrii tu de mana in trei exemplare, dintre care unul sa ajunga la contabilitate, unul la tine si altul al client.

Un program facturare gratuit online iti ofera sansa sa emiti factura automat atunci cand cineva achizitioneaza un anumit produs din magazinul tau virtual, un anumit serviciu si poti sa iti realizezi o proprie baza de date cu toti clientii. Este destul de simplu sa ajungi pe internet deoarece acum exista foarte multe persoane dispuse sa realizeze pagini de web personalizate pentru nevoile tale, care te ajuta sa ai vanzare cat mai buna, iar publicitatea este si ea un punct forte al unui magazin online. Iar daca tu nu te descurci sa o faci, nu este nicio problema deoarece sunt foarte multe persoane cu experienta in acest domeniu si daca tot alegi sa ai un magazin de desfacere online care implica costuri mult mai mici fata de cel fizic si clasic, avand in vedere ca nu mai trebuie sa platesti personal, nu mai trebuie sa platesti un post de consultanta, sau diverse posturi care trebuiesc ocupate, trebuie doar sa te ocupi tu in cativa pasi marunti de vanzare. Iar clientii se pot servi pur si simplu, pentru ca la final sa se emita factura in mod automat pentru produsele achizitionate, aceasta fiind o modalitate foarte simpla si placuta, dar si utila care te ajuta sa ai un trai cat mai comod la locul de munca.

Inventii despre care nu ai stiut ca au fost descoperite in Australia (II)

1. Dispozitivul care „scoate” apa de pe terenul de golf. Gordon Withnall a inventat masina-mop in 1974 dupa ce prietenii l-au provocat sa construiasca o masinarie care sa scoata apa de pe terenul de golf dupa o ploaie torentiala care se abatuse asupra circuitului. Astazi, astfel de vehicule sunt folosite pentru a intretine terenurile pentru curse de cai, cele pentru hochei pe iarba sau cele de cricket.
2. Ultrasunetul. Laboratoarele acustice din Sidney, impreuna cu alte laboratoare din lume, au reusit sa dezvolte un sistem pentru examinarea bebelusilor nenascuti fara folosirea razelor X. In 1976, Ausonics Company din Australia a comercializat pentru prima data dispozitivul cu ultrasunete UI Octoson.
3. Seringile de unica folosinta. Au fost dezvoltate de creatorul de jucarii Charles Rothauser la cerera lui Harry Willis de la compania A.M. Bickford and Sons, care urmarea sa scoata pe piata siringi foarte ieftine, din plastic. Charles a folosit compozitia pentru papusi pentru a face seringile atat de folosite astazi-la inceput a folosit polietilena, dupa care a trecut la polipropilena.
4. Bancnotele din plastic. O mare banca din Australia a cerut cercetatorilor sa gaseasca o modalitate de a preintampina contrafacerea bancnotelor. Asa ca oamenii de stiinta au creat o bancnota folosind un polimer, in care au pus un panou transparent si o holograma incorporata. A fost lansata in 1988, este rezistenta la umezeala, nu se rupe si e de pana la patru ori mai rezistenta decat bancnotele normale, din hartie.

Bijuterii in buchetul miresei

Anul 2014 este anul in care domnisoarele care isi traiesc ziua nuntii in stil si care vor sa fie in pas cu trendurile in materie de organizare de nunti, pot sa se bucure de buchetele din bijuterii sau de cele in care florile si bijuteriile se imbina intr-un mod foarte inedit. Pentru cele mai indraznete si care isi doresc o imagine mai extravaganta – fireste, in acord si cu restul nuntii - exista adevarate buchete bijuterie, create exclusiv din brose sau din diferite combinatii de bijuterii, un trend care incepe sa prinda foarte bine si in Romania.

Pe de alta parte, pentru tinerele care isi doresc sa tina cont de ceea ce se poarta in materie de nunti dar nu ar merge pana intr-acolo incat sa renunte la clasicele buchete de mireasa din flori, acestea se pot imbina intr-un mod foarte actual cu bijuterii din pietre. Cum cea mai mare parte a buchetelor alese pentru nuntile de astazi sunt cele in care florile sunt reunite, cu tulpinile legate de obicei intr-o panglica lata din satin, pentru a da acestui tip - de altfel clasic - de buchet o nota mai glamour sunt indicate acele cu pietre, brosele, perlele, si chiar mici cristale sau strasuri (fireste, la nuntile cu bugete foarte mari putem vorbi si despre diamante care sa orneze buchetul miresei). Foarte in voga si dand o nota de eleganta maxima buchetului miresei este panglica din strasuri folosita pe toata lungimea tulpinilor.

Nu trebuie sa uitam insa ca buchetul de mireasa nu este un obiect de sine statator, ci in primul rand este un accesoriu pentru rochia pe care tanara o poara in ziua cea mare. De aceea, cele doua trebuie sa fie intotdeauna in stransa legatura. Pe de alta parte, ideal ar fi ca bijuteriile folosite in buchetul miresei sa fie in ton cu bijuteriile purtate de aceasta in ziua nuntii.

Cele mai infricosatoare cazuri de poltergeist (I)

Moartea face parte din viata noastra. De multe ori, spiritele celor care au parte de o moarte violenta sau se sinucid raman printre cei vii. Aceste spirite devin violente, interactionand adesea cu lumea din jur. Atunci apare poltergeist-ul-de exemplu, mobile miscate, tipete infioratoare si vanatai inexplicabile, urme de gheare pe spate, cesti de cafea care dispar si reapar in alt loc, fara ca vreo persoana sa le atinga etc.

Cimitirul Greyfriars. Situat in Edinburgh, Cimitirul Greyfriars este cunoscut in intreaga lume datorita judecatorului George Mackenzie, mai exact fantomei sale. El i-a condamnat la moarte pe cei 18.000 de indivizi care i se opuneau lui Charles II. In 1999, un om al strazii a intrat in mormant pentru a se adaposti si a dormit, insa a fugit mancand pamantul cand sicriul a inceput sa se clatine violent si sa scoata zgomote ciudate. De-a lungul timpului 350 de oameni au raportat atacuri poltegeist, unii chiar lesinand sau plecand cu oasele rupte din cimitir.
Calugarul negru din Pontefract. In 1970, o casa din Pontefract a fost martora unuia dintre cele mai violente cazuri de poltergeist din Europa. Supranumita Pontefract Poltergeist sau Calugarul negru, fantoma apartinea unui calugar ucis undeva in secolul al XVI-lea. In casa respectiva locuiau pe atunci sotii Pritchard, Joe si Jean, care aveau un baietel si o fetita. Fantoma pe care ei o numeau Fred arunca lucrurile prin camera, racea camerele, trantea usile, musca din sadvisuri, ba chiar teleporta oua dintr-o camera in alta, apoi le spargea de perete. Mai mult, a tarat-o pe fiica sotilor Pritchard, de gat, pe scari si a vrut sa o ucida prin strangulare cu un cablu electric.

Poltergeist-ul din South Shields. Putin mai departe de Pontefract este South Shields, unde, in vara lui 2006, o familie cu un copil de trei ani a fost terorizata de o fantoma nervoasa si razbunatoare. Fantoma misca scaune, trantea usi, arunca obiecte si s-a atasat de… jucarii. Intr-o noapte, mama a simtit cu catelusul de plus al copilului, aflat in pat, a lovit-o in zona gatului, fiind aruncat cu putere spre femei. Sotul insa a fost atacat si mai rau: 13 urme de zgarieturi adanci i-au aparut pe spate. A trimis mesaje text pe telefon, a scris pe tablita copilului mesaje de amenintare, si-a batut joc de toate jucariile copilului, rupandu-le, agatandu-le de tavan etc. Ba chiar micutul era mutat dintr-o camera in alta… ca prin minune, fara a fi insa ranit sau lovit.

Produsele naturiste – partenerii unei copilarii sanatoase!

Copilul tau merita tot ce-i mai bun, iar cand vine vorba despre sanatate nimic nu este prea scump sau de negasit. Produsele naturiste sunt, fara doar si poate, la indemana oricui si reprezinta un aliat de nadejde in lupta cu microbii cu care cei mici intra in contact, zi de zi.

Exista produse naturiste pentru copii care acopera o paleta larga de afectiuni, de la imunitate, la ingrijirea pielii, ochilor, parului, produse de protectie solara, produse naturiste pentru sistemul osos, probiotice, vitamine si minerale, complex de fier si magneziu, cosmetice naturale pentru ingrijirea pielii sensibile a bebelusilor, produse pentru ingrijirea dintilor si multe altele.

Cei mici au nevoie, mai ales in primii doi ani de viata, de o imunitate de fier, precum si de o protectie sigura impotriva racelii si gripei. Pentru a-l ajuta pe cel mic sa lupte cu succes impotriva microbilor intalniti la tot pasul, te poti ajuta de gama de medicamente naturiste pentru imunitate pe care o gasesti in farmacii, magazine naturiste online sau plafaruri.

Daca raceala a pus stapanire pe copilul tau, nu da buzna in cutia cu medicamente. Plantele, ceaiurile si siropurile care contin extracte din organisme vegetale sunt uneori solutia eficienta si rapida care alunga virusul din organismul copilului. Te poti informa cu privire la gama de produse naturiste anti-raceala care exista pe piata si care il ajuta pe cel mic sa scape rapid de simptomele racelii si gripei.

Tusea este un simptom al racelii si poate fi tratata cu ajutorul produselor naturiste care contin miere. Aceasta din urma calmeaza membranele iritate ale gatului si face ca inghtirea sa fie mai putin dureroasa. Mierea contine antioxidanti si are proprietati antimicrobiene, astfel incat vindeca tesuturile inflamate.

De asemenea, pe perioada verii, este absolut important sa-l feresti pe cel mic de efectele negative ale expunerii indelungate la soare. Pe piata poti gasi o gama variata de produse de protectie solara, insa trebuie sa tii cont de anumite aspecte atunci cand alegi cosmetice de protectie solara pentru copilul tau: sa contina ingrediente 100% naturale, factor de protectie 50%, sa nu dea reactii adverse. Produsele de la Bioderma acopera in totalitate nevoile de protectie solara ale celor mici.

Daca s-au instalat deja arsurile solare, nicio problema! Si pentru acestea exista produse naturiste adecvate si cu rezultate garantate. Trebuie sa stiti ca cele mai eficiente produse naturiste pentru arsuri solare sunt cele pe baza de aloe vera, absolut inofensive si adaptate pielii sensibile a copiilor.

In urma unui sondaj, la care au participat 6000 de parinti, s-a stabilit ca 40% dintre acestia ar renunta oricand la medicamentele din comert, in favoarea produselor si remediilor naturiste. Motivul este unul foarte simplu: produsele naturiste nu au reactii adverse, in timp ce unele medicamente, mai ales prescrise gresit, pot conduce la aparitia altor afectiuni.

Psihologul - te poate ajuta?

Psihologul, oare in ce masura ne poate ajuta el? Eu zic ca intr-o mare masura. De ce? Fiindca e o persoana neutra in ceea ce priveste problemele tale. Poate sa iti zica, obiectiv, daca problema ta are sau nu rezolvare. De obicei psihologii, sunt vazuti ca si doctori de oameni nebuni. Nu e adevarat. Ei, psihologii, te ajuta sa vezi lucrurile intr-o lumina mai buna. Pe romaneste spus, te scot din depresie, si iti arata partea plina a paharului. Indiferent ce alegi sa vorbesti cu el, totul va ramane in cabinet. Etica profesionala nu ii va permite sa povesteasca ce se intampla in cabinetul acela. Si, probabil ca vizitele constante la el, te vor scoate din cea mai mare problema in care crezi tu ca esti. Eu cred cu tarie ca el ne poate ajuta sa iesim din orice tip de depresie si semi depresie. Cu o conditie insa, sa faci exact ce iti spune in cabinet. Daca te sfatuieste, sa zambesti mai des, fa asta. Daca iti spune sa te rupi de un prieten nepotrivit, fa-o. Altfel toate acele vizite si sedinte vor fi in van. Psihologul te poate ajuta, pana si in relatia de cuplu. Stie cum sa te faca sa vezi lucrurile altfel, dintr-o alta perspectiva. De ce va spun toate astea? Fiindca eu, am ales sa merg la un  psiholog, in momentul in care am vazut ca problemele, ma depasesc. Si ma ajuta mult, zambesc mai mult, privesc problemele cu mai multa degajare, sunt mai relaxata. Si nu, fratilor, nu sunt nebuna! Sunt doar prea  stresata, prea nervoasa, si imi sare tandura din orice nimic. Si decat sa mai incarc negativ familia, am ales sa merg la psiholog. Nu regret nimic, ba din contra abia astept sedinta urmatoare.

Transportul intraurban in orasele mari

In era vitezei, intreprinderile si persoanele fizice transfera mari cantitati de marfuri, de la un oras la altul si de la o anumita regiune catre zone mai indepartate. Ca rezultat al miscarii de afaceri si oameni, transporturile de marfuri de astazi de-a lungul marilor aglomerari urbane se face la scara masiva, iar serviciile de transport marfa Bucuresti ajung sa fie un factor critic. Indiferent daca acestea sunt de transport de incarcaturi mari sau pentru marfuri extrem de fragile, variabila cea mai importanta care trebuie tinuta minte este alegerea potrivita si profesionala pentru o gestionare corecta la nivel logistic din partea furnizorului de transport, precum transportsigur.ro, in scopul de a asigura un transfer fara riscuri inutile.
Chiar aici sunt cateva sugestii importante care sa se ia in considerare atunci cand se utilizeaza o firma pentru transferul de marfa.

Pentru transportul in interiorul orasului, costurile sunt, in general, mai mici decat transportul in afara zonelor urbane. Avantajul transportului profesional pe camioane este abilitatea de a livra marfurile la timp si fara probleme pentru proprietarul acestora. In cazul in care termenul de livrare este extrem de urgent, transportul oferit de companiile specializate este, cu siguranta, optiunea cea mai rentabila. Acesta este, de asemenea, un mod ideal si low-cost pentru a livra marfuri supradimensionate, cum ar fi masini sau alte tipuri de vehicule. Transporturile agabaritice sau obiectele grele, care ar duce la un cost suplimentar, daca sunt transportate pe camioanele firmelor, de multe ori sunt mult mai putin costisitoare pentru clienti, astfel incat aceasta optiune ar trebui sa fie luata in considerare oricand. Containerele intermodale reprezinta un beneficiu imens atunci cand se face un transport marfa Bucuresti.

In cazul in care expeditorul va schimba vehiculele de transport in orice moment, containerele intermodale reprezinta o necesitate pentru a se asigura ca transportul nu va trebui sa fie descarcat si reincarcat in mod inutil din cauza instalatiilor sau a containerelor de transport incompatibile.

Nu pot refuza pe nimeni

Cand vine cineva la mine si imi cere ajutorul, sar repede si il ofer. Nu ma gandesc cum ma poate afecta asta pe mine. Nu e vorba neaparat de ajutor banesc. Poate chiar si un sfat. Insa vedeti voi, nu toata lumea, stie sa accepte un sfat, chiar daca acesta a fost cerut. Si tot ce fac in momentul acela, se intoarce impotriva mea. Nu stiu sa refuz. Mi se pare ca, daca refuz, persoana in cauza se poate supara pe mine. Si, sa nu va ganditi la prostii. Ma refer la refuzul in ideea de ajutor. Nu la altceva. Singurul moment in care am refuzat pe cineva, a fost cand m-a rugat sa fac un credit pentru ea. La asta chiar nu m-am putut baga, fiindca voiam eu la un moment dat, sa fac un credit pentru mine. Si evident ca s-a suparat, si mi-a spus ca nu sunt prietena ei. Noroc ca nu l-am facut, fiindca azi, eram cu ochii in soare. Si cu banii luati, si cu creditul facut si cu datorii. E greu sa stii sa refuzi. Sa privesti dincolo de problema omului care a venit la tine. Sau sa stii sa ii explici de ce il refuzi.

De exemplu, o data mi-a cerut ajutorul un prieten. Bani, evident. La ora douasprezece noaptea, am mers la bancomat si i-am dat banii. Insa cand am avut noi nevoie de ajutor s-a facut ca ploua. Asa ca, m-am hotarat sa nu mai ajut pe nimeni. Desi, fapta buna e mereu rasplatita. Ar trebui sa invat din greselile astea, insa se pare, ca nu ma invat minte niciodata. Sper sa nu mai fie nevoie sa ma ard a nu stiu cata oara ca sa refuz pe cineva.

Cosmeticele cu alge marine – informatii si avantaje

Algele marine contin nu mai putin de 77 de minerale, constituind, la ora actuala, unul dintre cele mai complexe remedii pe care natura ni le ofera. Utilizate in produsele cosmetice naturale, aceste organisme vegetale, adevarata sinteza a proprietatilor curative ale marii, pot sa amelioreze sau chiar sa vindece numeroase boli dermatologice. Algele marine sunt considerate un adevarat elexir al tineretii vesnice.

Algele marine sunt considerate de specialistii in frumusete, alaturi de bacterii, primele fiinte vii ale planetei Terra. Sunt considerate a fi o inepuizabila rezerva de materie organica, care se reinnoieste fara incetare. In compozitia lor se regasesc toate elementele chimice ale apei de mare. Se cunoaste faptul ca, indiferent de specia din care fac parte, algele sunt extrem de bogate in minerale si vitamine, fiind prelucrate sub forma de produse cosmetice folosite in industria frumusetii.

De la creme de fata, saruri de baie, tratamente corporale sau lotiuni tonice, produsele cosmetice cu alge de mare sunt din ce in ce mai cautate de publicul feminin. Produsele cosmetice pe baza de alge marine sunt bogate in oligoelemente, in saruri minerale si proteine.

Cu ajutorul cosmeticelor pe baza de alge se obin o detoxifiere si o hranire a pielii, rezultatul fiind un ten sanatos si tanar, o piele sanatoasa si catifelata. Beneficiile cosmeticelor bio cu alge marine nu sunt tocmai recente, despre acestea vorbindu-se cu secole in urma, existand, inca de pe atunci, persoane care s-au bucurat de numeroasele avantaje ale acestora. Astazi, integrate in cosmetice profesionale, algele marine improspateaza tenul si asigura o hranire indelungata a acestuia. Specialistii in beauty vorbesc si despre efectele miraculoase ale algelor marine asupra tenului matur, pe care si-au facut aparitia ridurile. Utilizand creme antirid cu alge marine, beneficiezi de un adevarat rasfat, pentru ca iti ajuti pielea sa intinereasa, sa fie mai catifelata si mai ferma.

Cosmeticele pe baza de alge marine sunt extrem de eficiente si in cazul celulitei, reducand vizibil urmele acesteia. Daca ai incercat numeroase solutii pentru a scapa de celulita inestetica si nu ai obtinut rezultatele dorite, incerca o crema anticelulitica cu alge marine si asociaz-o cu o alimentatie sanatoasa, bogata in fibre, lichide, legume si fructe.

Cat de repede iti ceri iertare?

Nimanui nu ii e usor sa cearta iertare. Poate e o chestiune de orgoliu, sau de vointa. Mie personal, mi-e tare greu sa fac asta. Cel putin in fata sotului. Dar si cand simt nevoia sa imi cer iertare, se vede schimbarea de atitudine, pana si in reactiile sotului. Pe vremea cand eram noi tineri, nimeni nu ne cerea noua iertare, indiferent daca stiau ca ei au gresit. Poate acesta e motivul pentru care, azi ne e asa greu sa ne cerem scuze.

Am invatat ca cerandu-ti scuze, problemele in sine se rezolva mai usor. Si ca poti readuce zambetul pe buzele persoanei ranite. E un sentiment tare fain, cand faci asta. Fetita mea, are 4 ani, si atunci cand o ranesc, prin  fapte, sau prin cuvinte, intotdeauna ii cer iertare. Si se vede asta, prin comportamentul ei, fata de mine. Si, ea, la randul ei, stie sa isi ceara iertare atunci cand greseste. Din experienta proprie, am observat ca barbatii isi cer si mai greu scuze decat femeile. Ei nu vor a-si cere scuze, fiindca nu e o chestiune barbateasca. Sau cel putin, se simt raniti in orgoliul lor masculin.

A-ti cere iertare, e pana la urma o chestiune de principiu. Daca, tu crezi ca e bine sa iti ceri scuze, o faci, daca nu, o lasi balta. Eu vreau sa cred ca atunci cand consider ca isc un scandal, prin a-mi cere scuze, fac un bine, refuzand sa zic, imi pare rau. Ai mei parinti niciodata nu si-au cerut scuze, in fata noastra pentru nici un motiv. Desi greseli au facut multe, poate fara sa-si dea seama. Insa alta era societatea in care traiam. Acum consumerismul e in floare, oamenii sunt mereu ocupati, pe fuga, si poate fac rau involuntar. Fac rau prin cuvinte, voiam sa spun.
Asa ca imi permit sa va spun ca de cele mai multe ori e bine sa iti ceri scuze. Si sa explici de ce ai zis ce ai zis, sau ai facut ce ai facut. Macar iti iei o piatra, de pe inima. Daca persoana te intelege e ok, daca nu, asta e. Mergi mai departe.

Sisteme de degivrare si incalzire in pardoseala

Scumpirea gigacaloriei si reducerea subventiilor acordate pentru incalzire ne determina pe multi dintre noi sa cautam o alternativa eficienta pentru scaderea facturilor pe timpul rece.

In prezent, exista solutii ideale si economice pentru incalzire in pardoseala si degivrare. Utilizand cabluri sau covorase electrice putem realiza o incalzire de confort sporit in comparatie cu metodele traditionale (cum ar fi incalzirea traditionala cu gaze).

Exista doua variante de incalzire:

1. Incalzire electrica de confort (la interior) - acest sistem de incalzire in pardoseala se adreseaza in special consumatorilor casnici. Puterea necesara pentru buna functionare este de 80 - 100 W pe metru patrat, ceea ce, din punct de vedere financiar, reprezinta un consum minimal.

Cele mai importante beneficii ale sistemului de incalzire in pardoseala sunt: este cel mai eficient sistem de incalzire din punct de vedere al cantitatii de caldura generat; nu necesita costuri suplimentare de mentenanta; un sistem de incalzire sigur si eficient; caldura degajata de instalatie se va raspandi in mod uniform in locuinta; dispare riscul de aparitie a igrasiei si a mucegaiului.

Daca montam o astfel de instalatie beneficiem, pe langa un aspect mai elegant conferit interiorului locuintei, si de o temperatura constanta pana si in locurile greu accesibile celorlalte surse de caldura (balcoane sau terase descoperite).

2. Incalzirea electrica a zonelor exterioare (degivrare) - acest sistem de incalzire se adreseaza in special zonelor de acces pietonale, zonelor de acces auto, teraselor, balcoanelor, zonelor de acoperis. Pentru o degivrare exterioara puterea minima necesara este de 200 - 250 W pe metru patrat. 

Cele mai importante beneficii ale sistemului de degivrare sunt: imunitate la temperaturi extreme (+50/-40) si umiditate; nu rugineste; nu polueaza si nu face zgomot; are o durata de folosinta de zeci de ani; este unica solutie viabila si moderna pentru cerintele de securitate la intrari si rampe in institutii publice, garaje sau protectie caderi de gheata la acoperisuri in vecinatatea aleilor pietonale.

Utilizarea sistemelor de incalzire prin pardoseala sau de degivrare este extrem de importanta in viata de cotidiana. La ora actuala peste 50% din noile suprafete din spatiile moderne de locuit sau destinante spatiilor de birouri sunt dotate cu sisteme de incalzire prin pardoseala si degivrare.

La ce ne ajuta voluntariatul?

Recent, in Romania, s-a aprobat o lege prin care voluntariatul este luat in considerare de angajatori, fiind trecut la capitolul experienta. La noi, voluntariatul nu e chiar asa de „infloritor”-tinerii vor totul platit si cat mai putin „pe moca”. Sa ajuti pe altul fara sa ceri nimic nu inseamna mare lucru pentru tinerii de astazi. De aceea m-am gandit ca ar fi bine sa stiti cat de important este voluntariatul pentru voi si pentru societate. In primul rand, te ajuta sa-ti pui la punct noi abilitati foarte importante pentru viitorul tau intr-o societate sanatoasa. Mahatma Gandhi spunea odata „Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever”; voluntariatul tocmai asta te invata sa faci-sa-ti descoperi abilitati noi, sa inveti sa le „stapanesti” ajutand pe altii. De exemplu, nu iti strica sa te implici intr-o campanie de strangere de fonduri-te ajuta sa iti faci planuri de atac realiste, sa iti gestionezi un anume buget, sa iti atingi scopuri indiferent de mijloace-nu e valabila expresia „Scopul scuza mijloacele”. Sau sa asiguri training de specialitate pentru alti indivizi-te ajuta sa iti pui la punct capacitatea de a supraveghea si de a oferi un training de calitate.

Tot voluntariatul te ajuta sa fii parte din comunitate-sa interactionezi cu oamenii din jurul tau mai usor, sa returnezi societatii in care te-ai dezvoltat macar o particica din ceea ce ti s-a dat la un moment dat. Motivatia si sentimentul de realizare, de implinire sufleteasca generate de entuziasmul si placerea de a ajuta pe altii sunt alte doua beneficii ale voluntariatului. E adevarat ca un individ nu poate schimba lumea asa, dintr-odata, insa hai sa face un coltisor de lume unde sa traim… ceva mai bine, nu? Asa e frumos, asa e sanatos.

Potrivit unui sondaj facut de TimeBank facut in Marea Britanie cu ajutorul a 200 de oameni de business aflati in pozitii inalte in companii de top a scos la iveala urmatoarele realitati: 73% dintre angajatori ar angaja un candidat cu experienta in voluntariat; 94% dintre angajatori cred ca voluntariatul ajuta la consolidarea si obtinerea de noi abilitati; 94% dintre angajatorii care au facut voluntariat si-au gasit mai usor primul job sau au fost promovati la actualul loc de munca. Mai sunt si descoperirea de noi interese si hobby-uri, noi experiente, intalnirea de oameni noi. Asa ca faceti voluntariat. Va ajuta imens in cariera voastra viitoare.

Oferte de vis pentru o vacanta de vis

Vacanta ideala nu este notiune general valabila. In timp ce pentru unii vacanta ideala poate fi o croaziera in jurul lumii, pentru altii poate fi o calatorie intr-o tara cu obiective istorice, pentru unii vacanta de vis poate insemna un sejur in Maldive, pentru altii poate fi o calatorie de cunoastere in India de pilda, in timp ce unii prefera vacanta de iarna pentru sporturile specifice, altii se declara pe deplin indragostiti de vacanta de vara, caci vacanta de vis pare a fi sinonima pentru ei cu marea, plaja, distractia si relaxarea pe care numai plajele linistite si cluburile galagioase le pot aduce.

Pentru ca e vara si deocamdata vacanta de vis pe litoral pare sa aiba – si pe buna dreptate – tot mai multi adepti, ar fi pacat sa nu aflam care sunt cele mai bune oferte pentru vacanta, si cum altfel decat prin Paradis Vacante de Vis, o agentie care propune atat variante pentru turism intern si international, oferte pentru litoral 2014 in Romania dar si in Bulgaria, cat si propuneri interesante pentru seniori, circuite si chiar si croaziere. Pe ei ii gasiti online la http://www.paradistours.ro dar si pe Facebook, la Paradis Vacante de Vis. Veti descoperi cu ajutorul lor litoralul romanesc altfel, caci aici veti gasi cele mai bune oferte care sa va aduca din nou la malul Marii Negre si sa va faca sa va reindragostiti de plajele romanesti. Cu ofertele Litoralul pentru toti, cu ofertele pentru Rusalii, cu programul Zile Gratuite care va adauga un plus de distractie la sejurul planificat din timp, acesta va deveni cu siguranta locul perfect in care sa va puneti la punct in detaliu vacanta.

Fie ca alegeti Mamaia, fie ca optati pentru Eforie Nord, Costinesti sau Jupiter, fie ca va doriti un hotel de cinci stele sau va ganditi la o pensiune, variante exista pentru oricine si pentru orice buget, iar litoralul romanesc are resurse sa satisfaca orice gust.

Recorduri… de pe Terra (V)

1. La contactul dintre placile tectonice Nord-americana si Pacifica se gasesc peste 100 de hornuri hidrotermale, prin care patrunde spre suprafata lava fierbinte din interior. Apa din jur atinge temperaturi de 420 grade Celsius.
2. Cele mai calde ape termale de pe Terra, de plus 97 grade Celsius, se afla in Mexi si Venezuela.
3. Apa marilor isi schimba uneori culoarea. Cauza? Se inmultesc puternic anumite vietuitoare minuscule, care contin pigmenti de culori diverse.
4. Cu peste 40 de milioane de ani in urma in sudul Europei se afla Marea Tethys, care s-a retras in circa 11 etape, pana la nivelul actual al Marii Negre de azi.
5. Primul oceanariu din lume a fost conceput in anul 1938, in statul Florida din SUA, primind numele de „Marineland”. Prin cele doua bazine ale sale circula zilnic peste 265 de milioane de litri de apa marina.
6. Cel mai mare acvariu din lume, numit EPICOT Center, se afla in Florida. In el se gasesc 30.000 de pesti din 90 de specii diferite.
7. Sub Sahara de Nord se gaseste o mare cu apa „fosila”, cu un volum de 30.000 de miliarde de metri cubi de apa.
8. In Australia de vest s-a descoperit o imensa mare subterana, cu o suprafata de 300 de kilometri patrati, la adancimea de 250-300 de kilometri de la suprafata Pamantului. El este cel mai mare rezervor de apa din Australia.
9. In muntii Djebel Taya din Algeria, se afla o cascada cu temperatura apei de 95 grade Celsius. Localnicii isi fierb mancarea in ea intr-un mod cat se poate de original si simplu.
10. Lacul Kuliallo (lacul ecou) din Tadjikistan are o caracteristica neobisnuita: orice zgomot produs, in special caderea pietrelor in apa sau tipatul pasarilor, produce un ecou puternic sub forma unor melodii placute auzului omenesc. Acesta este efectul numeroaselor grote si fisuri ale rocilor din preajma.

Reguli decorare Feng Shui pentru apartamente 5 camere

Cumpararea unui apartament nou din oferta de apartamente 5 camere  newtown.ro este o investitie de viitor si trebuie sa te asiguri ca noua ta locuinta beneficiaza de tot ce este mai bun. De aceea trebuie sa ai in vedere urmatoarele reguli Feng Shui pentru ca viata ta in noua casa sa fie cat mai prospera si mai fericita. Teoria Feng Shui se bazeaza pe eficientizarea curgerii energiilor pozitive intr-o anumita zona, energii care asigura un trai bun persoanelor care isi petrec timpul in casa ori gradina respective.

Desi Feng Shui se concentreaza pe interiorul unei case, trebuie sa te asiguri ca si zona exterioara beneficiaza de un curs bun de energii. Daca locuinta ta sau intregul cartier de apartamente 5 camere se gaseste in aproprierea unei cai ferate sau pe o intrare, este indicat sa instalezi o fantana sau o sculptura miscatoare, pentru a asigura fluxul de energii. Daca nu o faci, eforturile tale de a crea un design pro-feng shui in casa vor esua din cauza acumularii de energii negative in afara casei.
Revenind la amenajarea de apartamente 5 camere, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca usa de la intrare nu este blocata de diverse obiecte. Cateva lucruri uitate in fata usii sau un pom plasat chiar in dreptul acesteia blocheaza energiile pozitive, asadar fa tot posibilul sa ai o intrare primitoare.
Aseaza-te in fata usii si verifica ce observi in fata ta: energia urmeaza acelasi traseu ca si atentia ta. Oglinzile alunga energia, ca si spatiile inchise, precum o usa, in timp ce scarile “trimit” afara din apartament pe oricine si orice incearca sa intre. Ca sa rezolvi aceasta problema, asigura-te ca spatiul din fata usii de la intrare te “cheama” inauntru si te directioneaza catre dormitor sau bucatarie.
Regulile de Feng Shui pentru apartamente 5 camere impun ca energia din baie, bucatarie si dormitor sa fie cea mai puternica intr-o casa, acestea fiind camerele in care se desfasoara activitatile de baza ale unui om: mancat, dormit, eliminat impuritati.

Cum faci acest lucru? Fa curatenie generala si scapa de toate obiectele care blocheaza atentia, implicit energia pozitiva. Gramezile de haine aruncate pe jos, carti, aparatura, acumulari de praf si aerul inchis sunt promotori ai energiei negative care atrage dupa sine esecuri si boli. Excesul de mobila impiedica de asemenea energia, deci ai grija la planificarea decorului. Daca incaperile sunt blocate de diverse elemente imobile, instaleaza o fantana pentru a diminua impactul negativ. Nu bloca lumina in casa, ci asigura o iluminare cat mai puternica a tuturor camerelor. Numeroase apartamente 5 camere sunt pozitionate la mansarda ori la ultimul etaj si beneficiaza de terase mari pe care le poti folosi pentru a atrage energia pozitiva in casa. In coltul de SE al casei este bine sa ai bambus, care asigura prosperitate financiara.

Dupa ce ai aranjat totul fa un test si intra in casa ta ca si cum ai vedea-o pentru prima data, ca un strain. Verifica ce elemente iti atrag atentia si daca incaperile sunt primitoare. Stii ca ai urmat intocmai regulile de Feng Shui atunci cand te simti confortabil si ai o senzatie generala de bine in interiorul noii tale case.

Neuromarketingul sau cum ne „citesc” oamenii de marketing…

Nu-mi spuneti ca nu v-ati intors de la hipermarket cu de doua ori mai multe produse decat v-ati propus sau ati luat un produs poate de doua ori mai scump cand exista si altul la fel, dar mai ieftin. Oamenii din marketing cu siguranta stiu lucrul asta, pentru ca ei au vrut sa se intample asa. Au folosit impotriva dvs. una dintre cele mai puternice arme la ora actuala: neuromarketingul. Mai greu de inteles pentru oamenii obisnuiti, neuromarketingul este, in termeni simpli, un domeniu in care in loc sa avem sondaje, chestionare aplicate la o serie de indivizi, apelam la exactitate, la stiinta-poate fi imagistica, psihologie, fiziologie, miscarile involuntare ale ochilor etc. Cel mai usor de demonstrat ce poate face neuromarketingul este intr-un supermarket. De ce oare la intrarea in ele avem exact fructele si legumele si nu carnea? Simplu. Cand punem in cos fructe, legume, in capul nostru ne imbracam cu un fel de aura de „verde”, de sanatate, care ne permite sa cumparam apoi olecuta de unt, niste muschi tiganesc, niste sunca de Praga, un snacks, niste Coca Cola etc. Si tot la legume, uneori sunt stropite cu niste „picaturi de roua”-obicei luat din Danemarca-picaturile de apa sunt un simbol pentru puritate, prospetime, cand ele sunt vechi. Un alt truc care tine de neuromarketing: muzica. In toate hipermarketurile auzim un fond muzical-daca ritmul e mai lent, vanzarile cresc cu pana la 20%, daca e mai alert, vanzarile cresc exponential. In fast-food-uri, muzica e alerta? De ce? Determina mestecatul mai rapid. Culorile ne determina sa cumparam mai mult-de exemplu, rosul. Nici preturile nu au scapat-cele cu scrise cu numere si nu cu litere, ne fac sa cumparam mai mult, iar cele cu 9 in coada ne dau senzatia de economie, ca facem o afacere si economisim ceva, cu referire la spiritul de conservare uman. Mirosul este si el folosit ca sa pacaleasca consumatorul-anumite mirosuri ne fac sa alegem un sampon mai scump care este exact ca unul mai ieftin. Nu in cele din urma, plasarea pe raft a trei produse identice, insa cu preturi diferite, al doilea cu putin mai ieftin ca al treilea, ne determina sa-l luam pe al treilea, cel mai scump, la fel cum cumparam produse din dreptul ochilor si mai putin cele aflate mai jos, spre solduri si picioare… Neuromarketingul face minuni, dar nu pentru consumatori…