Firma de CONTA - firma de contabilitate pentru afacerea ta

O firma contabilitate buna se cunoaste de la o posta. Are clienti seriosi, multi, vechi, este activa in online si offline, are servicii multe, diverse si de calitate si stie cum sa scoata orice societate sau firma din impas. Cu peste 19 ani experienta si 50 de clienti care colaboreaza cu ea, firma contabilitate Firma de CONTA (www.firmadeconta.ro) nu face nici ea rabat de la aceste aspecte esentiale pentru evolutia si dezvoltarea unei afaceri de acest fel. Ceea ce o individualizeaza sunt serviciile complete financiar-contabile, optimizarea fiscala, auditul financiar si intern, precum si supervizarea evidentei contabile ajutorul expertilor contabili care isi cunosc foarte bine meseria.

Serviciile de resurse umane si salarizare completeaza grila excelenta de oferte specializate puse la dispozitie de Firma de CONTA, alaturi de serviciile complementare – expertize contabile judiciare, refaceri sau verificari de evidente contabile, certificari de situatii fiscale. Printre avantajele colaborarii cu firma contabilitate firmadeconta.ro se numara garantia serviciilor prestate si expertiza contabila de calitate, confortul dat de accesul imediat la orice informatie prin intermediul unei platforme online simplu de folosit si intuitive. Platforma online este securizata pentru ca actele tale sa nu fie niciodata compromise si sa fie cu tine tot timpul si actualizata permanent cu raportari utile pentru afacerea ta. Pe de alta parte, nu mai se pierde timpul cu depusul de acte, intocmitul de acte, plimbarea lor de la o institutie la alta, legatura cu expertul contabil de la firma contabilitate este permanenta, iar cu banii economisiti poti dezvolta afacerea. Nu exista nici comisioane ascunse, totul e transparent, costurile sunt mult mai mici decat cu un angajat pe contabilitate.

Eficienta si beneficiile sunt garantate prin contract, iar consultanta este gratuita si non-stop-consultantul de afaceri e langa tine oricand doresti si ai nevoie si iti pune la dispozitie o viziune antreprenoriala unica si adaptata afacerii tale.

Nici un castig real nu se obtine usor cand vine vorba de CV

,,M-am saturat sa tot scriu CVul si sa-l aduc la zi’’ este o nemultumire frecventa a vanatorilor de slujbe. Este uimitor cum unii oameni vor sa introduca activitatea de o viata intr-un Cv care astfel necesita aproape o ora sa fie citit. Daca te plictisesti sa-ti scrii CV-ul gandestete cat poate fi de plictisitor sa citesti Cv-uri zi dupa zi. 18 milioane de CV-uri. Permiteti-mi sa va explic de ce trebuie sa aveti acest numar in minte cand redactati un CV.

Sa zicem ca erau 1,5 milioane de someri care erau in cautare de lucru. Sa presupunem ca doar unul din cinci scrie un CV si presupunand ca trimiti doar cinci CV-uri pe saptamana timp de 12 saptamani, asta inseamna unul pe zi pentru o medie de timp necesara sa obtii o slujba. Asta duce la uluitoare cifra de 18 milioane de CV-uri intr-o perioada de trei luni. Daca numai jumatate din acestea sunt trimise la o firma cotata foarte bine pe piata bursiera, in clasamentul celor mai bune 1000 de firme, organizat de Times, atunci rezulta ca acelor firme li se trimit in jur de 750 de CV-uri pe saptamana. Iata ce numesc eu intr-adevar plictisitor: sa citesti 750 de CV-uri pe saptamana. Pentru ca CV-ul sa aiba sanse de succes, trebuie sa fie deosebit. CV-ul tau trebuie sa fie ca o planta intr-o padure tropicala, croindu-si drum catre lumina. Daca urmeaza sa supravietuiasca trebuie sa foloseasca orice sansa pe care ar avea-o. In plus trebuie sa se inteleaga ca desi un Cv bun nu se face cat ai bate din palme, investitia de timp si efort va fi rasplatita. Cat de multe CV-uri? Intr-o lume ideala ar trebui sa fie un tip de CV special scris si adaptat pentru fiecare tip de slujba, dar piata de locuri de munca iti impune sa trimiti sute de CV-uri, la potentiali patroni, pentru ca avem de-a face cu o competitie apriga si ocaziile bune sunt rare. In consecinta, Cv-ul trebuie sa fie cumva omniprezent. Din experienta mea un canditat serios la o slujba are nevoie de trei CV-uri de baza si anule: Un CV despre slujba actuala. Un Cv care vizeaza urmatoarea slujba in cariera ta. O combinatie intre 1 si 2 de mai sus. Pastreaza-le evidenta. Asigura-te ca tii minte unde si ce fel de CV ai trimis. Pare destul de usor, dar un numar uimitor de candiati uita aceste lucruri. In acest caz, este nevoie de o administrare atenta.

Curriculum vitae. Expresia vine din latina si inseamna ,, Felul in care a decurs viata ta “. Resume-cuvantul vine din franceza si inseamna ,, rezumat’’. Pentru cel care cauta o slujba, un CV este un document personal care ofera informatii pertinente de care are nevoie un posibil patron. Acesta ii permite patronului sa aprecieze cu rapiditate daca merita, sau nu sa aiba o intalnire cu candidatul. Daca ceea ce se vede ii este pe plac, atunci se va ajunge la un interviu. Daca nu, atat tu cat si cel care selecteaza CV-urile vor economisi timpul si efortul unui interviu. Cerinte de baza. Ca si in cazul vietii, nu exista lucruri absolute iar CV-ul nu face exceptie. Sunt lucruri care merge pe piata de slujbe si lucruri care nu merg. Urmeaza sa vorbim despre cateva ponturi si idei prectice, care si-au justificat pe piata de slujbe prin ceea ce se cheama in padagogie, ,,metoda invatarii din greseli’’. CV-ul serveste trei cerinte de baza: Sa sublinieze valoarea ta unui eventual patron; Sa ofere o structura si o ordine pentru un interviu; Sa actioneze ca o inregistrare a esentei interviului.

Scrierea unui CV nu este dificila dar ca sa isi atinga scopul, necesita timp, efor, concentrare, creativitate si hotarare. Mai presus de toate CV-ul trebuie sa fie scris tinand cont de viitorul patron. Autorii scriu avand in minte pe cititorii lor, cei care fac reclama pe clientii potentiali si asa trebuie sa faci si tu. Iti vinzi priceperea si experienta pe piata de slujbe si trebuie sa te asiguri ca brosura ta, te reprezinta celui care cumpara in lumina cea mai favorabila.

Cum sa alegi cele mai inspirate invitatii de botez

Pentru copilul tau, botezul va fi o ocazie unica de a-si cunoaste mai bine membrii familiei extinse, un moment numai bun de o joaca buna si cateva mangaieturi calde pe obrajori. Pentru parinti insa, aranjarea si organizarea botezului si petrecerii de botez este o mare bataie de cap si nervi intinsi la maximum. Ca sa nu iti pierzi rabdarea tot cautand prin zeci de cataloage de la n firme din oras fara a gasi ce te intereseaza, apeleaza cu incredere la serviciile happycards.ro, magazin online specializat in proiectarea si realizarea de invitatii de botez.

Aici gasiti invitatii pentru baietei si fetite, personalizate, cu desene si personaje cunoscute, simple sau cu design mai modern, decupate. Fiecare invitatie este colorata in functie de sexul copilului, poate avea si o fundita speciala cu imprimeuri sau desene mai simple, in functie de preferintele parintilor. Cand ati hotarat ce model de invitatii de botez veti trimite trebuie sa va asigurati ca invitatii le vor primi la timp pentru a ajunge la locul desfasurarii botezului si petrecerii. Si aceasta problema este ca si rezolvata daca apelati la serviciile happycards.ro. Livrarea este in primul rand gratuita peste comenzi de peste 250 de lei, se poate face prin curier – recomandat - sau prin Posta Romana, comanda ajunge in maxim 3 zile lucratoare. Daca aveti nevoie urgent de invitatii de botez si sunteti in criza de timp comanda poate fi expediata si in 24 h de la primirea ei pentru o taxa de 50 de lei in plus. In privinta textului, puteti sa alegeti unul deja conceput din cele 20 disponibile pe site sau va puteti gandi la unul personalizat, asa cum va doriti sa arate pe invitatia de nunta.

De preferat sa existe doua tipuri de invitatii: clasice, elegante, pentru persoanele mai serioase, mai in varsta, si haioase, creative, pentru prieteni. Textul pentru cele clasice trebuie sa fie sobru, fara inflorituri si alte informatii irelevante. Daca va fi aleasa cu atentie, invitatia de botez va fi pastrata in sertarul cu amintiri iar botezul va fi o reusita pentru parinti si un eveniment unic pentru invitati.

Povesti incredibile ale unor oameni ingropati de vii

Doamna Boger. Domnul si doamna Boger erau fermieri si traiau fericiti intr-o casa, la final de secol XIX, in Whitehaven, Pennsylvania. Intr-o buna zi, doamna Boger a murit din cauze necunoscute. Medicii i-au declarat moartea oficiala si a fost ingropata. Povestea se putea incheia aici, insa un prieten de-a sotiei sale i-a spus sotului ca aceasta era bolnava de isterie si era posibil ca aceasta sa nu fi fost moarta.

Teama de a-si fi ingropat sotia de vie l-a bantuit ani intregi pana cand s-a imbolnavit si el de isterie. Nemaiputand suporta chinul de a nu sti ce s-a intamplat exact cu sotia sa, fermierul a exhumat-o pe sotie impreuna cu un prieten. Ce a vazut l-a socat. Trupul neinsufletit al femeii era intors cu fata in jos. Hainele de pe ea erau facute bucati iar geamul sicriului era spart si zacea peste corpul inert al femeii. Pielea era plina de sange, corpul era plin de zgarieturi, iar degetele ii lipseau. Nimeni nu stie ce s-a intamplat cu domnul Boger dupa odioasa descoperire. Angelo Hays. In unele cazuri, victimele care sunt ingropate de vii supravietuiesc in mod miraculos dupa accidente, traume severe. Asa este si cazul lui Angelo Hays. Angelo era un baiat de 19 ani care traia in Franta. Pe cand se plimba cu motocicleta a fost aruncat de pe motor si a ajuns cu capul fix intr-un zid. Francezul a fost declarat mort imediat si ingropat la trei zile dupa accident. In Bordeaux, o firma de asigurari a intrat la banuieli cand tatal si-a asigurat fiul pe viata pentru 200.000 de franci, asa ca si-a trimis un om sa investigheze cazul. Inspectorul de la asigurari l-a deshumat pe Angelo ca sa confirme cauza mortii la doar doua zile de la ingropare, insa a avut o surpriza socanta. Angelo nu murise.

Angelo era cald si inima sa de abia ii batea, dar era activa. A fost dus imediat la spital, operat si ajutat sa-si revina. Cand a fost ingropat el era doar inconstient, insa nu mort. Dupa ce s-a facut bine, Angelo a inventat un sicriu de securitate cu clopotei si fluiere pentru a asigura supravietuirea persoanelor ingropate de vii. Asa si-a castigat celebritatea in Franta si a devenit cunoscut in toata lumea. Si toate de la un banal accident de motocicleta…

O zi la birou

Scaunele de birou sunt necesare mai ales celor care petrec multe ore pe zi la birou in fata calculatorului. Ce anume trebuie sa vizam la scaune birou? Inainte de toate acestea trebuie sa fie confortabile. Asadar, atunci cand alegem un scaun de birou nu trebuie sa ne jenam sa il probam si sa il testam, sa vedem daca ne simtim bine cand stam in sezut pe el, si desigur trebuie sa ne gandim si la spatiu.

Daca avem foarte mult spatiu la birou atunci ne putem permite un scaun mai mare si desigur mult mai confortabil, insa daca nu avem mult spatiu ideal ar fi sa ne multumim cu un scaun care sa ne ofere minimul de confort. Oricat de mult am spune ca la birou putem sta si pe un scaun normal, nu este deloc asa avand in vedere ca trebuie sa il folosim cel putin sase ore pe zi, unii chiar mai multe ore, peste zece poate, si el trebuie sa fie moale, sa fie flexibil si sa ne usureze munca. Iar daca tot vorbim despre avantaje sa nu uitam ca un scaun de birou este intotdeauna pe rotile si cu siguranta ca toata lumea stie ca e mult mai simplu sa te “dai pe rotile” decat sa te ridic in picioare si sa ajungi in locul din birou in care a nevoie.

Astfel poti sa economisesti timp cu ajutorul unui scaun de birou si poti sa te deplasezi mai bine. Un alt avantaj al scaunelor speciale de birou este faptul ca acestea sunt moi si nu ne doare sezutul de la ele si in plus sunt si reglabile in functie de inaltime, deci pentru cei mai mici se pot face mai mici iar pentru cei mai inalti, de asemenea, acestia nu trebuie sa stea cu picioarele adunate ci pot sa isi faca un adevarat confort.

Povesti ciudate despre vin

Sticlele Jefferson si Bomba Atomica. Povestea ciudata a inceput prin 1980, cand miliardarul William Koch a cumparat patru sticle de vin pentru 500.000 de dolari. Sticlele erau din Paris, din niste celule, descoperite de o personalitate germana. Ele datau din 1878 si se spuneau ca erau ale celui de-al treilea presedinte al SUA, Thomas Jefferson.

Se pare ca asa era, de vreme ce presedintele tinea cu strictete detalii scrise ale vinurilor frantuzesti si ii mai dadea si lui George Washington cateva sticle la nevoie. Dar cand sa fie expuse la muzeu, s-a dovedit ca sticlele de vin nu erau ale presedintelui, pentru simplul motiv ca el nu a cumparat niciodata acest tip de vin. S-a infiintat o celula de criza la FBI si s-a pornit in cercetarea vinurilor, dar fara sa se „vatameze” inculpatii, sticlele scumpe de vin. La un moment dat, FBI a apelat la un fizician cunoscut, Phillipe Hubert, care putea determina varsta vinului, gratie… bombei atomice. Cand prima bomba atomica a „iesit” in lume in anii 1940, a aparut un nou izotop radioactiv numit cesium-137. Inainte de 1945, cesium 137 nu exista, dar azi e peste tot.

Daca cesium-137 se gasea in vin, era de dupa 1945. Nu s-au gasit urme de cesium-137 in vin, asa ca fusese imbuteliat inainte de 1945. Totusi, fiecare sticla avea inscriptionate initialele „Th. J”, gravate cu o unealta cu densitate electrica. Procesul a fost deschim impotriva germanului care i-a dat sticlele de vin, l-a costat 25 de milioane de dolari pe miliardar, dar a recuperat din paguba cand curtea i-a dat 12 milioane de dolari despagubiri.

La ce sa fim atenti cand luam anvelope noi si cum se intretin?

Cand trebuie sa alegem un set nou de anvelope de obicei ne orientam in functie de cat de uzate pot fi in timp si de aspectul intern. Totusi, ar trebui sa observam si rezistenta scazuta la rulare si consumul redus de combustibil, sa tinem cont si de cat de zgomotoase sunt noile anvelope sau daca pot fi reparate. De asemenea, trebuie sa fim foarte atenti si daca rezista la viteze mari sau incarcare maxima a masinii si la caat de confortabila poate fi calatoria sau la cat de uniforme sunt.

Odata cumparate – preturi foarte bune de achizitionare sunt practicate de anvelopejantealiaj.ro, magazin online specializat in comercializarea de anvelope si jante – la anvelope se verifica mereu presiunea, dar doar cand anvelopa e rece, se dezumfla tot la rece, si se adapteaza mereu presiunea in functie de stilul de sofat si de conditiile in care se ruleaza cu autovehiculul. Daca vrei sa faci rodarea anvelopei ca la carte, condu primii 300 de kilometri fara sa apesi pedala de acceleratie prea tare si fereste-te de borduri, gropi si alte denivelari. Important este ca limita de uzura sa fie respectata si sa nu fie folosite anvelopele sub nicio forma peste aceasta.

La inlocuirea doar a doua anvelope e bine sa le pui pe cele noi pe spate, indiferent de tractiunea masinii, ca sa ai siguranta mai mare la condus. Cand se inlocuiesc toate, la trecerea de la un sezon la altul, se inlocuiesc toate pneurile. Uneori vei fi nevoit sa folosesti si anvelope de urgenta, dar doar pana la cel mai apropiat service, unde esti obligat sa o inlocuiesti cu una normala – nu poti sa rulezi cu cea de urgenta cu mai mult de 80 de kilometri pe ora. O greseala frecventa la folosirea anvelopelor normale este utilizarea camerelor de aer pentru anvelope tip tubless, dar si folosirea de hidrocarburi pentru curatarea perfecta a flancurilor – nu fac decat sa le strice si sa le grabeasca imbatranirea. Nu in ultimul rand, lanturile se folosesc doar pe zapada si nu pe sosele fara zapada – se strica mai usor anvelopele in acest mod.

10 scoli care au ruinat viata copiilor incercand sa-i protejeze

Politici impotriva armelor aplicate eronat. In martie 2013, scolile americane erau terifiate de incidente in care puteau fi implicate arme letale, unele scoli ducand aceasta teama pe culmi nebanuite. Un copilas de sapte ani a alertat conducerea scolii cand si-a aranjat mancarica din paste cu ceva branza primita la pachet in forma de pistol si a indreptat-o asupra clasei.

Si mai prostesc, o fetita de cinci ani din Pennsylvania a fost suspendata pentru 10 zile pentru ca a fost acuzata de amenintare terorista pentru ca a indraznit sa vorbeasca despre o arma Hello Kitty care spargea baloane cand o foloseai… Fetita chiar a fost trimisa la un psiholog pentru a se stabili daca era o amenintare sau nu… Un baietel de opt ani din Florida a fost dat afara de la scoala pentru ca a indreptat degetul aratator si cel mare catre colegii sai jucandu-se de-a impuscaturile. In fine, alt baietel de 10 ani era cat pe ce sa fie dat afara pentru ca a pretins ca impusca un dusman imaginar de fata cu un prieten. Interzicerea protectiei solare. Conducerea unei scoli din San Antonio, Texas le-a impus elevilor sa nu aduca creme pentru protectie solara la scoala pentru ca acestea contineau substante toxice. Regula ar fi ramas nedescoperita daca mama unei fete nu s-ar fi sesizat cand fiica sa nu a fost lasata sa se dea cu crema protectoare in 2014, vara, in timpul unei excursii-fetita avea antecedente de cancer de piele in familei, tatal sau murise din aceasta cauza, asa ca mama fetei a considerat halucinanta decizia scolii de vreme ce s-a intors si cu arsuri solare din excursie.

Crema protectoare solara era tratata ca un medicament de scoala si trebuia sa fie aprobata de un medic pentru a putea fi folosita in scoala sau in activitatile din afara ei. Pericolul vazut de scoala era riscul substantei sa ajunga in ochii micutilor.

Ce sa alegi pentru o nunta: formatie sau DJ?

La nunta nimeni nu trebuie sa stea jos – bine, se poate sta jos cat se mananca un aperitiv, un fel principal – in rest, dans si voie buna cat cuprinde. Asta e nunta, asa e obiceiul, indiferent ca se desfasoara la oras sau la sat. Marea dilema a mirilor este intotdeauna ce sa aleaga: DJ sau formatie. Raspunsul ar fi: clar, formatie, daca tii la calitatea si eleganta serii.

In orasele mari, cum e Iasiul, sa gasesti o formatie nunta Iasi cu un repertoriu si o experienta cat de cat notabila e destul de greu. Adamos Band (http://www.adamosband.ro) este o alegere isteata cand vine vorba de muzica buna si interpretare impecabila. Cele mai bune formatii sunt angajate pe contract cu un an inainte de marele eveniment, asa ca lupta e apriga. Daca multi invitati au trecut bine de prima tinerete, atunci formatia e cea mai buna alegere, de vreme ce o sarba buna cantata ca la carte poate scoate pe ring mai mult de trei sferturi dintre invitati. Pe de alta parte, interpretarea intr-o nota originala, live este un atu pentru o formatie nunta Iasi cum e Adamos Band, infiintata in noiembrie 2012. Instrumentele variate – clape, chitara, tuba, trompeta, trombon, bass, percutie – si vocile puternice, curate ale solistelor vocale vor transforma orice petrecere de nunta intr-o ocazie unica de a asculta cele mai cerute si mai deosebite melodii de la ora actuala. Evident, conteaza mult si bugetul pe care-l ai, insa orice formatie nunta Iasi va sti sa negocieze astfel incat si membrii band-ului si tu sa fii multumit de serviciile prestate si cheltuiala facuta. O alta problema este repertoriul.

Multe formatii, desi accepta sa cante live, nu prea sunt asa de flexibile cand intra in discutie playlist-ul. Din acest punct de vedere, Adamos Band abordeaza cu profesionalism o gama variata de genuri muzicale si melodii cunoscute, romanesti sau straine, populare, experienta anterioara si orele facute de o parte din instrumentisti si soliste la Colegiul National de Arta „Octav Bancila” si Universitatea de Arte „George Enescu” – Iasi spunandu-si cuvantul cu prisosinta. De un Dj ai nevoie doar daca ai buget redus, ai invitati de toate varstele si vrei sa asculti variantele „curate” ale melodiilor tale favorite.

Origini fascinante ale lucrurilor obisnuite din viata noastra

„Instrumentele” de mancat. Furculitele au fost folosite doar pentru gatit, iar mancatul se realiza cu degetelele si cutitele. In Orientul Mijlociu si Imperiul Bizantin, furculitele au fost folosite si pentru a manca din farfurie. Dupa ce o printesa bizantina s-a casatorit cu fiul unui venetian, invitatii au ramas socati cand au vazut-o mancand cu furculita. Mesenii au considerat mancatul cu furculita o insulta adusa Domnului, care ne-a lasat degetelele ca sa ne folosim sa bagam in gurita ce e in farfurie. Thomas Coryate, un explorator de pe la 1600 a descris intr-un jurnal al sau cum italienii taiau carnea cu cutitul, si cu furculita o mancau cu bucurie – englezii au respins pe moment acest obicei „necrestinesc”. Englezii s-au incapatanat chiar di pana in 1897 sa mancance cu furculita avand o repulsie fata de acest „instrument” diavolesc. Betisoarele au fost populare in China si inca sunt, insa in trecut chiar inlocuiau si cutitele mari. In toata Asia de Est au fost utilizate betisoarele pentru mancat cam orice. Japonezii le utilizau in ceremoniale si nu aveai voie sa le bagi in orez in timpul unor ceremonii funerare. Coreeni cred ca distanta dintre betisoare, dintre capete iti spune cat o sa ramani necasatorit-daca e mare, sansele sunt zero. Fetele regale foloseau argintul in loc de lemn pentru betisoare pentru a detecta otrava din mancare-daca mancarea era otravita argintul devenea negru. Jocurile de carti.

Pachetul de carti, 52 la numar, este de origine araba. Sistemul de joc era asemanantor cu cel de astazi: patru seturi si cateva fete regale. Pentru ca in regalitate erau doar barbati, „damele” din carti nu existau. Simbolurile originale erau inima, trefla, moneda si betele de polo. Europenii au pus bastoane pentru ca nu stiau ce sunt alea bete de polo. Ulterior, au aparut caro-ul, trefla, inima-cupa, pica. Si chinezii au influentat jocul de carti, pentru ca aveau deja unul bine pus la punct de secole-cartile lor utilizau denominatii ale monedelor. In 1700 jocurile de carti deja erau pe bani si reflectau chiar si climatul politic. In perioada renascentista, jucatul de carti era privit ca un continut filosofic. In Franta, revolutionarii jucau carti pentru a da de pamant cu monarhia si a arata triumful barbatului. Au inlocuit toate simbolurile cartilor cu libertati, fraternitati, egalitati pentru a infrunta ideatic monarhia.

Pescuitul perfect intr-un weekend liber


Dupa o perioada mai grea, in care toti au nevoie de cate ceva de la tine, simti intr-un moment ca ai nevoie de o pauza. Fiecare isi regaseste acea pauza intr-un fel anume, fie ca este gatitul, pictatul, plimbatul sau alt hobby.

Unul dintre hobby-urile des intalnite la barbati este pescuitul. Cu toate acestea, chiar daca este doar satisfacerea unei palceri, multi dintre ei isi starnesc o pasiune mult mai dedicata acestui lucru, ajungand sa isi doreasca si o oarecare performanta. Pentru a putea ajunge la aceasta performanta, ai nevoie de diferite articole de pescuit. In primul rand, depinde locul si pestele pe care doresti sa il pescuiesti, deoarcere exista diferite undite si lansete pentru acel tip de peste. De exemplu crapul, daca vrei sa il pescuiesti doar din distractie, nu iti vei face mari probleme, dar daca vrei sa ai o captura cat de cat decenta, vei asculta atat de cateva sfaturi si vei folosi articole speciale.

Crapul, ca multi alti pesti are sangele rece, deci sangele sau preia temperatura apei. Crapul se presupune ca atunci cand se lasa sezonul rece acesta se retgrage oprindu-se din hranire. In mare parte asa este, dar acesta este si momentul in care ai sansele cele mai mari sa prinzi un crap de peste 10 kg. Treaba merge in felul urmator, un crap de peste 10kg se considera un crap mare, care totodata are metabolismul mai dezvoltat si se opreste de tot din hranire odata ce corpul sau ajunge la temperatura de 5 grade Celsius. Dar la adancimile de sub 10 emtri, apa nu scade niciodata la mai mult de 4 grade. Cu toate acestea intre cele 4-6 grade ale apei se mai gasesc crapi . Crapii de sub 10 kilograme se opresc din hranit cand apa atinge circa 6-7 grade. Deci, daca vrei sa prinzi un crap intr-adevar mare, sezonul rece este mult mai bun. In pragul iernii, pare imposibil pentru cei mai multi sa pescuiesti, deoarece crapul se opreste si el din mancat, dar de fapt este un moment oportun. Cu toate astea trebuie pescuit mult pentru a da rezultate .

In timp ce pescuiesti ai nevoie si de diferite accesorii de pescuit pentru a fi sigur ca nimic nu te va putea inlatura de la punerea in practica a hobby-ului tau. Chiar daca este un hobby, trebuie sa fie tratat profesionist. Poti sa ai la tine o serie de accesorii importante, cum ar fi de exemplu tot pentru epscuitul de crap markerup special pt crap, saltea de primire, suportul pentru lanseta (crapul se pescuieste cu lanseta), opritor etc.

La un moment dat, pescuitul de crap poate deveni destul de costisitor, mai ales daca ai de gand sa stai mai mult de o zi doua, trei. Pe langa autorizatie, si momeala este foarte scumpa. De aceea poti sa folosesti pe langa momeala achizitionata dintr-un magazin de pescuit si bilute de paine, care sunt ieftine si vor atrage mai multi pesti. Totodata poti face amestecuri cu canepa, viermi, porumb dulce, pentru a ii atrage. Astfel vor veni mai multi si nici nu se vor satura.

Utilizari ciudate ale sangelui

Blodplattar. Cand ne gandim sa facem niste clatite gustoase, asociem acestor bunatati ciocolata, dulceturi, gemuri, bombonele gustoase, jeleul. In Suedia si Finlanda, optica e un pic diferita. Blodplattar inseamna clatita cu sange-pe langa faina, ou, lapte, arome, se pune si sange caldut de animal. Clatitele sunt intotdeauna o sursa importanta de fier si proteine. In Finlanda, poti cumpara de la alimentara sau bacanie un bidon de sange de animal congelat ca sa-l folosesti mai tarziu. Clatitele cu sange se servesc cu gem de merisoare de munte sau merisoare trase in zahar caramelizat. Desi au un miros si un gust putin sarat, clatitele sunt delicioase-stiu din sursa sigura, de la un prieten finlandez care mananca asa ceva foarte des. Sangele de sarpe e uimitor. Auzi sarpe si te gandesti imediat la veninosul care sasaie pe langa tine gata sa te puna la pamant cu o muscatura.

Cercetatorii au descoperit ceva cu potential urias in sangele pitonilor care poate ajuta inima oamenilor. Problema lor e ca inima se mareste si pompeaza sange ca nebuna cand ei isi digera hrana-de aici si grasimea foarte multa aruncata in corpul sarpelui de inima disperata sa ii asigure existenta. Din studiile efectuate pe sangele pitonilor s-a constatat ca acizii grasi din sangele serpilor determina si ajuta marirea inimii pentru a pompa mai mult sange-n corp, dar si la micsorarea ei atunci cand nu mai e nevoie de foarte mult sange pompat. Ca sa vada daca pot aplica aceeasi metoda si inimii umane, acizii grasi au fost testati pe soricei, carora le-a crescut inima mare, mare in doar cateva saptamani. Oamenii de stiinta spera sa lupte cu bolile de inima mai eficient, prin prisma noii descoperiri, desi nu se stie clar ce repercusiuni poate avea asupra sanatatii organismului uman.

Anti-inghet natural. Gratie stiintei moderne, transplantul de organe este mai sigur si mai usor decat odinioara. Nu cu mult timp inainte, un transplant de inima era ceva de neconceput. Sunt si multe neajunsuri in ciuda evolutiei spectaculoase a tehnologiei medicale: o inima poate fi transplantat la doar cateva ore de la prelevare si asta pentru ca inghetarea ei ii deterioreaza functionalitatile. Cercetatorii s-au tot luptat sa descopere o cale prin care sa inghete organele umane fara a le deshidrata. Exista insa o speranta: broastele de lemn au un sistem natural care le permite sa isi puna corpul intr-o stare de „coma” atunci cand vine frigul peste ele. Totul se datoreaza unei proteine care nu se regaseste in sangele uman si care le da aceste superputeri. Daca celulele umane pierd apa si se destrama cand ingheata, celulele broastelor ingheata portiunea cu apa din sangele lor ca sa nu paraseasca corpul si incep imediat sa produca zahar pentru a fi ceva in celulele care sa le mentina in forma lor initiala. Daca se va gasi o cale sa extragem proteina din sangele broastelor pentru uzul in sangele uman, atunci, teoretic, vom ingheta organele si le vom tine asa la infinit, revolutionand transplantul de organe si salvand mii de vieti.

Relaxarea e la ea acasa cu fotoliile de masaj

Ce poate fi mai relaxant decat sa vii acasa dupa o zi plina de alergatura si sedinte peste sedinte, sa mananci ceva bun gatit de sotie, sa te joci cu micutii tai si sa te relaxezi in voie in intimitatea caminului tau. In secolul al XXI-lea, relaxarea s-a reinventat pe sine, s-a adaptat noilor tehnologii si a ajuns in casele oamenilor care pana acum se multumeau doar cu patul sau canapeaua din piele.

Pentru cei care s-au saturat de pat sau canapeaua veche de la mama, achizitionarea unor fotolii masaj este o necesitate care nu trebuie amanata. De la firme cu experienta enorma pe piata precum iRest, Inada, Panasonic, Human Touch sau Sanyo, cele peste 20 de modele vandute pe komoder.ro sunt adaptate pretentiilor oamenilor moderni, care nu au timp de saloane sau maseuri. Daca ai probleme cu spatele, atunci cu siguranta vei prefera fotolii masaj cu functie de masaj al spatelui executata de un brat robotic, de sus in jos, prin balansare, framantare si presiune. Beneficiile imediate ale unui astfel de masaj sunt accelerarea circulatie sangelui si detensionarea musculaturii spatelui. Tehnica de masaj shiatsu, inclusa ca functie speciala la unele modele de fotolii masaj de pe komoder.ro, este ideala pentru imbunatatirea imunitatii si circulatiei sangvine, punerea sa in aplicare facandu-se printr-un sistem de role care stimuleaza punctele de acupunctura de pe corp.

Cand esti foarte obosit, masajul vibrator cu ajutorul unor modele de fotolii masaj poate fi cea mai rapida si mai buna solutie pentru o seara linistita si placuta alaturi de familia ta. Pe de alta parte, masajul prin presiune, cu o centura speciala si masaj pneumatic elimina cu succes durerile de picioare si senzatia de oboseala extenuanta. Si pentru ca am amintit de picioare, nici ele nu sunt neglijate, existand posibilitate de masare cu aer sau prin miscari de framantare la nivelul soldurilor.

Modelele premium disponibile in magazinul online au motor dublu si functie de ajustare a unghiului inclinarii spatarului si suportului pentru picioare. In plus, masajul 2D si 3D pe care-l intalnim la anumite modele din oferta asigura o sedinta adevarata de masaj de calitate, chiar si la nivelul umerilor – cu ajutorul miscarilor orizontale ale bratului mecanic. Garantia oferita e de doi sau trei ani, transportul este gratuit iar post garantia este inclusa. Profita chiar acum de preturi speciale si ia-ti acasa acum un fotoliu de masaj de cea mai buna calitate!

O melodie de suflet de la Anathema