Aragazul clasic si un ghid de cumparare complet doar pe price zebra

Pe vremuri, bunicii nostri nici nu se gandeau sa foloseasca altceva decat aragazul pentru a coace cozonaci sau a face cea mai buna friptura. Astazi, locul aragazului cu gaze este luat incet, dar sigur, de plita electrica. Costurile mici ale folosirii aragazului clasic sunt poate singurule avantaje ale acestuia, insa si aceasta caracteristica poate sa nu mai fie de actualitate daca pretul gazelor creste intr-un ritm greu de suportat.

Pe price zebra, website specializat in review-uri independente si pareri despre aragazuri si accesorii, hote, puteti descoperi diferite modele de aragazuri si informatii foarte utile despre functiile lor si eficienta. Descrierea produsului, evaluarea sa de catre editori si de catre useri, caracteristicile tehnice si preturile actualizate sau pozele relevante sunt doar cateva atuuri ale acestui site. Daca insa nu sunteti ferm convins ca vreti sa folositi in continuare un aragaz clasic, puteti sa treceti la plite electrice, care sunt mai sigure decat aragazul, mult mai eficiente, mancarea se gateste rapid si uniform, uzura oalelor fiind mai mica. Plitele pot fi incorporate in mobilier si sunt mai usor de incadrat in designul bucatariei. Asa cum puteti sa observati si din descrierile de pe price zebra, unele aragazuri sunt facute din inox, pot sa aiba mai multe arzatoare, in functie de numarul membrilor familiei, pot avea si accesorii pentru gatitul sanatos-grill, rotisor, termostat-pot fi mai eficiente decat plitele.

Ca sa nu luati un aragaz care nu se incadreaza in dimensiunea si designul bucatariei, puteti consulta cu mare atentie cartea tehnica si detaliile tehnice in rezumat, postate in pagina fiecarui produs de pe price zebra. In felul acesta va orientati usor si repede inainte de a cumpara orice aragaz. Pentru o amplasare corecta, trebuie masurat exact locul unde va fi pus aragazul, inclusiv pe inaltime, pentru a nu se ajunge la dezechilibrarea designului bucatariei.

Tablele blestemate pline de senzualitate

Macar o data v-ati certat cu seful si ati fi vrut sa i se intample lucruri rele. Stramosii nostri au mers si mai departe. Ei si-au scris toate nenorocirile posibile pe care voiau sa le aiba cei pe care-i urau si le-au ingropat ca sa se intample. Multe dintre blestemele lor sunt normale, insa unele sunt de o perversitate extrema. O tabla de acest fel din Egiptul antic avea inscris un blestem asupra unei femei pe nume Ptolemais care ii „dorea” cu mare placere sa nu mai poata face sex niciodata si sa se indragosteasca de autorul blestemului. Alt blestem se refera la legarea unei femei numite Theodotis pentru a fi data pe mainile crocodililor si altor jivine care sa o manance de vie. Dupa ce se juca putin si cu organele genitale ale altora, e blestemata sa isi petreaca eternitatea cu organele genitale fixate de a le autorului blestemului, inainte de a sfarsi cu cuvintele „Sunt fotografiile”. Aceste table sunt de gasit in muzeele din toata lumea. Cu toate astea, doar daca stii greaca, latina, egipteana poti sa ai ideea ce prostii sexuale ascund.

Stiri vs informatie: ce alegem sa consumam?!

Termenul de “informatie” este unul din cuvintele cel mai des folosite, de foarte multe ori chiar in mod abuziv. Diferite discipline stiintifice acorda diferite intelesuri acestui termen, sau ii asociaza omonime incoerente. Dar in ciuda pluralitatii abordarilor, nu am gasit inca un studiu stiintific care sa fie orientat pe definitia clasica, chiar daca in multe studii apar referiri la aspecte practice de dezvoltare a sistemelor informationale. De multe ori insa atunci cand ne gandim la informatie ne gandim si la stiri, sau chiar si invers, deoarece primim informatia ca atare, insa si ca noutate.

Astfel se intampla si cu stiri locale din Alba, stiri care de multe ori pot fi percepute asemeni unor informatii de calitate insa de alte ori pot fi simple mediatizari ale unor evenimente lipsite de sens. revenind totusi la intrebarea din titlu: ce putem alege?! Stirile sau informatia? Iar raspunsul va fi unul cat se poate de subiectiv. Asta pentru ca unii percep ca si stire orice tip de informatie mai ales cele cu pseudonimul “stire” de ultima ora, vedeta X s-a bronzat cu dungi”. Ei bine, oamenii sunt amatori de senzatie si de “stiri” ieftine, avand in vedere ca este mult mai simplu pentru intelect sa absoarba informatii usoare decat sa isi consume energia si rationamentul cu informatii greu de asimilat. Cu siguranta atunci cand vorbim despre stiri trebuie sa avem in vedere si evenimente de importanta nationala mai ales in cadrul unor stiri locale din Alba.

Stirile mai inseamna insa si informatii despre evenimente culturale, despre activitati ce au loc la nivel national sau local, despre decizii ale liderilor politici sau despre statusul unor persoane mai mult sau mai putin importante in cadrul societatii. Dar pe de alta parte informatia inseamna orice, indiferent la ce nivel am lua-o sau din ce punct de vedere am privi-o, informatia este totusi puterea cel putin intr-o societate in care media inseamna totul.

Pianul electric

Walther Nernst. Walther Nernst a fost cunoscut pentru munca sa depusa in domeniul chimiei, inclusiv pentru a treia lege a termodinamicii, ceea ce i-a adus Premiul Nobel pentru Chimie in 1920. In 1930 s-a aliat cu doua companii, Bechstein si Siemens, pentru a crea ceva cu totul inedit, Neo-Bechstein-Flugel, primul pian electric. Nu avea placa de sunet si folosea coarde subtiri si ciocanele pentru a produce muzica. Pianul digital a venit intr-o vreme in are radioul era ceva nou, asa ca a fost incorporat cam in tot ce exista prin casa. Pianul avea un receptor radio si un mecanism de inregistrare tip player, iar cele trei componente puteau fi operate impreuna sau individual. Pianul electric era mai ieftin decat un pian obisnuit, desi avea tehnologie destul de noua si inedita. Pianistii si publicul nu au apreciat insa inventia sa. Desi a fost scos rapid de pe piata si din cauza problemelor economice ale Bechstein, tehnologia sa se regaseste astazi in chitarele electrice si pick-up-urile electromagnetice.

Atentia la achizitionarea de utilaje - va poate scuti de neplaceri in timpul productiei

Cumpararea unor utilaje nu este deloc un lucru usor, pentru ca multe capcane intinse de comercianti nu pot fi sesizate la prima mana. Pot exista defecte care se vad doar la analiza foarte atenta sau pot fi depistate doar de ochiul format al specialistilor in domeniu. Niciodata nu trebuie sa se faca rabat de la calitate pentru economisirea unor sume oricat de mari, la fel cum nu e cazul sa se puna in pericol afacerea si siguranta oamenilor doar de dragul de a iesi pe plus la bilantul economic de sfarsit de luna.

Investitiile in utilaje ieftine sunt cu atat mai riscante cu cat nu stii niciodata ce ascunde un pret mai mic decat cel care e normal sa fie. De cele mai multe ori, utilajele care sunt mai ieftine nu au anumite proprietati sau prezinta anumite defecte ascunse. In primul rand, cand se achizitioneaza utilaje ieftine trebuie sa se ia in considerare faptul ca uzura lor va fi mai usoara, nu vor rezista in timp, iar eventualele accidente vor veni la pachet cu defectiuni care nu pot fi depistate in prima faza.

In al doilea rand, cumpararea de utilaje ieftine nu este sigura nici pentru o productie de masa, pentru ca pot exista diferente intre diferite piese prelucrate, randamentul nu va fi cel scontat, iar calitatea produsului finit va fi net inferioara celei obtinute prin prelucrare acestuia cu utilaje mai scumpe, de la branduri cu traditie pe piata. Insa cu o documentare in prealabil, se pot achizitiona utilaje ieftine, mai ales daca prindeti diverse promotii.

Avantajul cumpararii de utilaje mai scumpe tine si de modul de lucru, mult mai eficient, de procesarea mai buna si mai rapida, de defectele inexistente la piesele prelucrate. In plus, eficientizarea productiei tine si de materialele mult mai bune din care sunt confectionate utilajele, dar si de seriozitatea producatorului in momentul in care si-a dat avizul pentru a iesi un anumit utilaj de pe linia de fabrica.

Motoare de racheta

In 2010, Martin Aircraft Company a lansat pe piata primul motor de racheta numit piratical jetpack, care a castigat si un loc in topul facut de Times cu cele mai bune inventii ale lui 2010. In vreme ce dezvoltarea sa a inceput inca din 1981, primul motor de racheta a putut fi folosit prin 1958. A fost proiectat de Wendell Moore, un cercetator de la Bells Aerosystems. Prototipul sau putea sa ajunga pana la 5 metri inaltine si sa ramana in aer trei minute. Asta a atras atentia armatei USA, care a dat bani pentru ca proiectul sa mearga mai departe, acordand sponsorizare de 150.000 dolari americani. Mai tarziu armata si-a retras finantarea pentru ca nu se putea zbura cu el prea mult si nici pe distante mari. NASA a vrut sa foloseasca aceste motoare de racheta pentru misiunea Apollo 11, pe post de backup in caz de probleme cu modulele lunare. Dupa ce si NASA si-a luat mana dupa proiect, el a murit definitiv.

Cauciucuri second-hand sau originale?

Daca este sa alegem intre cauciucuri noi si cauciucuri second-hand, trebuie sa ne gandim de zece ori inainte de a da bani mai putini pe anvelopele deja uzate. Exista riscul sa pierdem banii aiurea pentru ca se deterioreaza rapid, siguranta nu e garantata, aderenta la sosea in momentul rulajului variaza, calitatea cauciucului nu mai este aceeasi, uzura spunandu-si cuvantul in privinta modului de operare dupa montarea cauciucuri second-hand. De asemenea, nu se stie cine le-a mai avut inainte, daca nu sunt la mana a patra, a sasea, a zecea, adancimea benzii de rulare nu mai este asa de mare, cauciucul e imbatranit, iar in curbe sau pe sosea umeda surprizele pot sa apara cand ti-e lumea mai draga.

Desi multe arata foarte bine, nu se stie niciodata ce defecte ascunse au, de aceea trebuie analizate cu atentie inainte de a da banii pe ele. Proprietatile cauciucurilor second-hand tin foarte mult de modul in care au fost depozitate, de temperatura si de intretinere, de viteza la care au fost folosite si de presiunea sau stilul de condus. Cel mai simplu este sa va uitati la aspectul exterior si sa evitati sa luati daca nu arata placut, daca sunt urme sau zgarieturi adanci in ele. Nu trebuie sa va lasati pacaliti nici de valabilitatea pe care o da producatorul, pentru ca nu se stie ce tip de cauciuc e folosit si ce fel a fost exploatat anterior.

Ca sa vedeti cat de vechi sunt aceste cauciucuri masina, trebuie sa gasiti pe o parte a anvelopei codul DOT, care va da toate detaliile despre producator, anul producerii, calitatea materialelor folosite si alte specificatii tehnice. Se mai practica si folosirea de anvelope resapate, care sunt reconditionate la exterior, dar nici ele nu sunt mai bune de folosit in siguranta. Polimerii folositi la resapare sunt de un singur tip si nu sunt precum cei originali, asa ca se pot produce fisurari, explozii sau exfolieri.

Prea mult sport dauneaza grav sanatatii

Peste tot auzim ca trebuie sa facem cat mai mult sport, sa ne mentinem in forma si sa fim mereu echilibrati din punct de vedere fizic si psihic. Practicarea unui sport este obligatorie la orice varsta, mai ales pentru ca inima si creierul sunt supuse zilnic unui bombardament imens din partea factorilor externi daunatori. Relaxant, ieftin de practicat, fara efecte adverse pentru cei sanatosi, sportul este un panaceu care poate sa ne faca sa ne simtim mai bine, sa ne redea increderea in noi si in fortele noastre. Totusi, pentru ca prea mult intotdeauna duce la aparitia unor complicatii si lucruri rele in viata noastra, si in cazul sportului nu trebuie sa exageream.

Studii recente au dovedit ca prea mult sport poate duce la aparitia septicemiei, o boala care nu ne da nicio sansa reala de recuperare pentru ca ataca sangele, lichidul vital care circula prin tot corpul. Ideal este sa nu depasim 150 de minute de sport pe saptamana, insa sunt multi indivizi care nu stiu de gluma si nici nu le e teama de nimic si duc sportul la extrem. Participarea la maraton, triatlon si mersul la sala de fitness si petrecutul de zeci de ore tot tragand de fiare poate sa predispuna la septicemie, care duce la moarte subita deosebit de repede. Si pana la urma cat e „foarte mult sport”?

Cercetorii ne spun ca daca se depasesc patru ore de sport pe zi riscam sa ne imbolnavim grav sau chiar sa murim. Septicemia este produsa de celule ale sistemului imun care invadeaza sangele si duc la inflamatii in tot corpul. Vasele de sange se distrug singure, se subtiaza, apar cheaguri care se pot duce la diferite organe intreurpandu-le buna functionare. Odata cu sangele infectat ajung la organe vitale si bacterii care reusesc sa treaca de scutul lor de protectie si sa provoace boli grave sau chiar decesul.

Cei care pot sa faca septicemie sunt cei trecuti de varsta a treia, copilasii foarte mici sau cei cu boli cronice in faza terminala, SIDA. Bacteriile daunatoare din intestine patrund in sange mai rapid daca se face efort fizic foarte mare, declansand infectii si inflamatii. Pe langa toate acestea, sportivii care participa mereu la competitii pot sa dezvolte mai usor boli coronariene grave.

Cum sa achizitionezi cele mai eficiente masini de spalat rufe?

In orice gospodarie moderna, dotarile minime includ un aragaz, un frigider, o masina de spalat rufe, poate una de spalat vase, cateva electronice si electrocasnice mici de bucatarie. Masinile de spalat rufe sunt cele care se schimba cel mai des si datorita faptului ca sunt folosite intens daca vorbim de mai multi membri ai familiei. In timp, aceste masini de spalat rufe incep sa aiba depuneri de calcar, motorul cedeaza, mirosurile neplacute le invadeaza cuvele, iar randamentul lor scade. Asa ca nu exista alta cale decat sa fie schimbate cu unele noi, mai performante.

In alegerea unei masini de spalat noi conteaza in primul rand sa va ganditi la spatiul disponibil in baie sau in camara, in alta parte, pentru a putea sa va miscati in voie prin camera. Pe piata exista la acest moment masini de spalat rufe cu incarcare frontala si verticala, care au capacitati diferite, sunt destul de mari in latime si inaltime, asa ca locul unde vor fi puse conteaza foarte mult cand vrem sa luam o noua masina. Dupa ce ati stabilit clar unde veti pune masina si ce fel de incarcare sa aiba, trebuie sa va ganditi si la capacitatea de spalare. Aceasta depinde foarte mult de tipul de loc de munca pe care-l aveti si de numarul membrilor familiei. Daca sunteti singur si mergeti la birou, cu siguranta nu veti avea nevoie de o masina cu o cuva prea mare, insa daca aveti trei-patru copii, lucrati si pe santier zilnic, atunci o masina cu o cuva normala nu e pentru dvs. cu siguranta. Se recomanda o masina de spalat de sapte sau opt kilograme, cu cat mai multe rotatii pe minut la stoarcere si centrifugare, cu o adancime a cuvei cat mai mare pentru o spalare mai eficienta. Nu in ultimul rand, cand luati masini de spalat rufe trebuie sa fiti atenti si la programele de curatare si la ce alte functii suplimentare are.

E neaparat necesar sa existe programe diferite pentru tesaturile hainelor si lenjeriilor, unele masini pot sa aiba si programe scurte, de 20 minute, doar pentru improspatare. Sunt si masini de spalat care permit spalarea de paturi si articole de imbracaminte sau lenjerie foarte mari.

Spune-mi cand te-ai nascut, ca sa-ti spun de ce boli vei suferi

Stim deja ca momentul in care ne-am nascut, aranjarea astrelor pe cer, ne poate influenta pozitiv sau negativ viitorul si starea de sanatate. Mai mult sau mai putin adevarat, informatiile potrivit carora luna nasterii este dependenta cumva si de anumiti factori astrologici si poate sa ne transforme in milionari peste noapte sau niste ratati care cauta prin gunoaie sunt primite de multi cu foarte mare intelegere si deschidere, cu atat mai mult cu cat foarte multa lume inca mai crede in astrologie.

De curand, s-a descoperit ca luna in care ne-am nascut mai are si alte „puteri”: poate sa ne spuna exact de ce boli vom suferi cand vom creste si vod deveni adulti. Cercetatorii americani au lansat ideea ca fiecare luna in care ne putem naste poate sa influenteze prezenta in viata noastra a unor boli grave precum hipertensiune arteriala, ADHD, afectiuni respiratorii grave, forme acute. Dupa ce au studiat peste 1.5 milioane de date de la diferiti pacienti si 1.600 de boli, cercetatorii au ajuns la concluzia ca factorii de mediu care au actionat asupra fatului la nastere, dintr-o anumita luna, vor „dicta” si modul cum va raspunde organismul sau la anumite afectiuni mai grave pe care le va contacta de-a lungul vietii. Evident, depinde si de mutatiile genetice care apar la fiecare nastere si in momentul formarii embrionului uman, dar si calitatea si tipul de viata intrauterina pe care fatul a dus-o pe perioada celor noua luni.

Astfel, trecand la rezultatele concrete ale studiului efectuat de americani, daca te-ai nascut in septembrie si octombrie ai risc crescut sa faci astm, respectiv ADHD, noiembrie e luna celor care vor suferi din plin de infectii virale, iar decembrie e luna celor care vor avea de furca cu virozele respiratorii grave. De cealalta parte, sunt ghinionistii, adica toti cei care sunt nascuti intre ianuarie si aprilie, care pot sa dezvolte boli de inima care sa le ruineze viata. Daca esti nascut in ianuarie e posibil sa dai nas in nas cu hipertensiunea cand te astepti mai putin, cei care au venit pe lume in februarie sunt predispusi la fibrilatie atriala, „martisoristii” pot sa faca ateroscleroza, iar in aprilie, toti cei nascuti oricand in luna aceasta pot sa faca angina pectorala.

Norocosii, pentru ca sunt si niste oameni care trebuie sa zambeasca si sa aiba tot ce vor, sunt doar cei nascuti intre mai-august, care se imbolnavesc rar si sunt sanatosi mai tot timpul. Rezultatele nu ar trebui sa ne sperie, pentru ca vorbim doar de statistica, insa e un inceput pentru cercetari noi si inedite din domeniul medical.

Vindeca-te natural cu ulei de in obtinut prin presare la rece

Semintele de in sunt folosite in tratarea diverselor afectiuni de secole. Bune la gust, semintele de in au acizi grasi si vitamina E, fiind cele mai bune cicatrizante si calmante naturale. Inlocuiesc cu succes pestele sau uleiul de peste, fiind adesea folosite in tratarea bolilor de rinichi, cistitei, colitelor sau constipatiei ocazionale/cronice, controlul nivelului colesterolului din sange si pentru mentinerea sanatatii oaselor-prin prezenta de acid linoleic si omega-3. Putina lume stie ca, prin presarea la rece a acestor seminte de in se obtine ulei de in care are proprietati terapeutice mult mai puternice decat semintele.

Uleiul de in trateaza cu succes deficitul de atentie sau hiperactivitatea, nu ne permite sa intram in depresie sau sa dezvoltam boli grave de nervi, sa devenim anxiosi din nimic. Dispar si migrenele si anorexia nervoasa prin consumul moderat de ulei de in, manifestarile clinice ale osteoartritei si artritei reumatoide fiind reduce ca intensitate daca se respecta doza zilnica recomandata de ulei presat la rece. Ulcerul, arsurile, acneea sau glicemia scazuta sunt si ele vindecate incet, dar sigur cu ajutorul ulei de in, acest tip de ulei nepermitand tensiunii sa aiba oscilatii mari si nici inimii sa ajunga in faza de infarct miocardic.

Orice infectie din corp e tratata imediat, metabolismul se regleaza si el, iar obezitatea nu mai devine o problema de viata si de moarte in timp. Uleiul de in previne hemoroizii, scade colesterolul, este antioxidant puternic, prevenind si dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul plamanului, prostatei, sanului sau colonului si rectului. Prin continutul mare de omega-3, 6, 9, vitaminele B, C si E si vitamina A, uleiul de in ajuta la lubrifierea vaselor de sange si la asigurarea unei circulatii normale a sangelui prin tot organismul uman.

Doza recomandata este de maxim doua lingurite pe zi, simplu, insa daca nu se suporta gustul, se poate include in salate, sosuri, preparate alimentare. Ca o regula, niciodata uleiul de in nu va fi folosit la fiert, prajit, toate proprietatile sale fiind valabile doar daca e utilizat in stare cruda.

Oamenii cu ochii albastri au un stramos comun

Oamenii cu ochii albastri reprezinta o parte importanta din populatia anumitor zone din Europa, Eurasia si insulele locuite de diaspora acestor populatii. In ciuda distributiei deloc omogene, cercetatorii au determinat ca indivizii cu ochii albastri pot sa provina dintr-un singur stramos care ar fi trait in regiunea ce inconjoara Marea Baltica, undeva acum 6.000-10.000 de ani. Inainte de o schimbare genetica fundamentala, toti oamenii care vietuiaiu pe Terra aveau ochi caprui. Oamenii cu ochii albastri au aparut undeva in cursul evolutiei din cauza unei mutatii genetice la gena OCA2, care intrerupe productia de melanina la nivelul irisului. Daca efectele genetice ar fi disparut am fi asistat la indivizi cu ochi albi si nu de culoare deschisa. Gena raspunzatoare de culoare ochilor este OCA2, cercetarile continue asupra ei incepand in 1996. Studiile facute pe oamenii cu ochii de culoare deschisa, in speta albastri, s-au facu pe diferiti indivizi din Eurasia si au determinat specificitatea mutatiei in dezvoltarea unei anumite tipuri de populatie.