Despre pusculite si cum te fac ele sa te simti bogat

Toata lumea stie ca e bine sa tii de bani, dar avem paradigme total diferite cand vine vorba de ce inseamna asta. Multi dintre noi, inclusiv eu, am fost crescuti in spiritul “cand te faci mare sa tii de bani, mama, ca uite ce zile negre se apropie si nu stii cand ai nevoie!” Pentru inceput, vreau sa ma asigur ca toata lumea intelege ca aceasta afirmatie e o porcarie imensa. Si nu spun asta pentru ca as fi eu vreo mare experta in finante si organizarea acestora, ci pentru ca asta afirma cei care chiar sunt. T. Harv Eker este unul din cei mai mari coach in aspectul financiar al dezvoltarii personale. El se leaga, bineinteles, de legea atractiei, al carei principiu nu poate fi mai simplu: atragi lucrurile pe care te concentrezi.

Prin urmare, daca o pesoana strange bani pentru zile negre, exact asta va avea, pentru ca pe astea isi concentreaza gandurile, atentia si actiunile! Deci in primul rand este foarte important sa strangem bani pentru a ne imbogati, nu pentru a supravietui. Eker a construit un sistem de economisire a finantelor pe care si eu l-am adoptat dupa ce am citit cartile lui si pot spune doar ca e genial. Ideea de baza a acestui sistem este sa avem sase pusculite valabile pentru urmatoarele categorii: necesitati (chirie, facturi, mancare, haine etc.), distractie, educatie (carti sau studii), o pusculita cu bani pe termen lung si una folosita drept fond de investitii. Numele fiecarei pusculite desemneaza destul de clar scopul acesteia. Bineinteles, exista multe alte reguli privind si modul in care cheltuim acesti bani, insa, in mare, cam asa sta treaba. La inceput, ca sa fiu sincera, mi-a fost destul de sila si da, chiar cred ca asta e cuvantul care descrie starea mea in momentul in care am stat sa-mi impart salariul in miile de pusculite. Treaba mi se parea prea complexa si intortocheata.

Totusi, am zis sa incerc pentru ca stiam ca sfatul vine de la o persoana care acum este multimilionara, iar daca in cazul lui, evident, a functionat, trebuia s-o faca si pentru mine. Pot spune ca niciodata n-am avut un sentiment asa profund de implinire si de satisfactie pe plan financiar. Chiar am simtit stabilitate in sfarsit in aceasta zona si, desi nu cheltuiam banii aiurea, m-am simtit tot mai bogata pe masura ce adaugam bani in fiecare dintre cele 6 pusculite.

Cum poti alege espressorul perfect?

Cafeaua de dimineata este una dintre micile placeri pe care un individ care nu bea cafea nu are cum sa o inteleaga, in vreme ce un bautor de cafea vede in cele cateva minute unul dintre cele mai bune momente din zi. Cafeaua la ibric este de departe cea mai buna metoda prin care puteti sa obtineti o bautura aromata care sa va tina pe pozitii o zi intreaga, insa in secolul XXI, expressorul de cafea este cea mai simpla metoda prin care puteti prepara cafeaua favorita.

Alegerea unui expressor perfect tine si de bugetul alocat pentru acesta, dar si de cat de multe cunoasteti despre prepararea cafelei si procesul din spatele obtinerii unei cesti cu cafea deosebite. Daca veti cumpara un expressor ieftin, si calitatea cafelei va fi proasta, daca veti aloca mai multi bani pentru expressor, atunci cafeaua pe care o veti bea in fiecare dimineata va fi extraordinara. Expressoarele pot fi sub-entry leve, cu preturi mai mici de 200 de euro, foarte slabe, entry-level, pana in 400 de euro, cafeaua obtinuta fiind de o calitate medie, mid-level, pana in 800 euro, care fac o cafea buna, si cele hi-level, mai scumpe, poate si pana la 3000 de euro, care garanteaza cafea tare si foarte aromata, deosebita. Din punctul de vedere al procesului de preparare a cafelei, cele mai cautate sunt expressoarele full-automate, la care proprietarul doar reumple rezervorul cu apa si palnia de alimentare cu boabe de cafea.

Boabele sunt macinate automat, se dozeaza si se tampeaza cafeaua, zatul fiind aruncat pentru o cafea fina. Se pot prepara oricat de multe cesti de cafea, fara limita, chiar si in mediu comercial. Dupa ce stiti exact ce suma alocati expressorului, puteti sa va interesati de brandul producator, ce fel de materiale foloseste, cat de rezistente sunt expressoarele, daca se folosesc capsule cu cafea, cat timp dureaza prepararea, daca sunteti notificat. De regula, se aleg expresoare care prepara cafeaua rapid, in cantitati mari, cu un recipient termorezistent si care atentioneaza proprietarul cand e gata de servit delicioasa bautura.

Pe de alta parte, un expressor perfect este acela care pastreaza cafeaua calda printr-un sistem special si foloseste o cantitate de energie electrica mai mica decat un aparat de cafea simplu. Vezi sursa de inspiratie.

Jocurile copilariei mele

Am avut o copilarie destul de simpla. Simpla, adica lipsita de evenimente de orice fel, inclusiv intalnirile cu vecinii si jocurile pe strada gen sotron sau ratele si vanatorii. De fapt, prima oara cand am jucat ratele si vanatorii a fost la vreo doisprezece ani. Oh, ce tristete! Asta am crezut si eu intr-o vreme, pana sa realize ca a fost unul din cele mai bune lucrurui pentru mine. Ma mutasem cu ai mei intr-un oras nou unde nu cunosteau pe nimeni si, prin urmare, nici eu n-aveam cum sa-mi fac prieteni de varsta mea.

Cunoscusem doua fetite surori care stateau pe aceeasi strada, insa veneau foarte rar acolo locuind intr-un cartier diferit in mare parte a timpului. N-am avut parte de jocurile clasice ale copilariei cum ar fi v-ati ascunselea, prinselea sau coarda, decat dupa doisprezece ani. Dar am avut parte de alt fel de jocuri. Pentru mine existau jocul cititului care presupunea sa stau pe deal intinsa pe o paturica citind legende si carti de limba engleza la cinci ani. Am avut parte de jocul desenului, care era preferatul meu! Imi petreceam fiecare vara desenand urcata pe acoperisul casei, pictand orice vedeam. Un alt joc al copilariei mele a fost jocul scrisului. Intotdeauna am avut o fascinatie pentru scris, mai intai ca si mod de manuire a pixului, apoi de ceea ce poti face scriind. De aceea cand am intrat la scoala deja stiam sa scriu si sa citesc. Mi-a placut sa joc sah cu tata foarte mult, la fel ca si Scrabble, rebus sau Tomapant. Sunt recunoscatoare in fiecare zi a vietii mele ca n-am avut o copilarie ca a celorlalti copii.

Oricat de trist suna pentru oamenii care aud ca eu nu m-am jucat deloc cand eram mica, pentru mine a fost un lucru minunat. Asa am ajuns sa am pasiunile care astazi imi aduc bani, scrisul si desenul, si tot asa am ajuns la un nivel superior de cunostinte. Jocurile copilariei m-au facut mai desteapta, mai intelegatoare si mai ambitioasa. M-au facut sa cresc frumos.

Anul acesta te bucuri de un Black Friday 2015 prelungit

Ca orice eveniment care se respecta, Black Friday 2015 Romania are deja un calendar bine definit, asta doar in aparenta. Pentru ca este practic o sarbatoare „adoptata” din afara, din America, unde se celebreaza in ultima vineri a lunii noiembrie, Vinerea Neagra ar trebui sa coincida cu data in care se sarbatoreste in strainatate, adica pe 27 noiembrie 2015. Totusi, cum in Romania totul este interpretabil si ajustabil, nici Black Friday n-a scapat de o „adaptare” usor fortata, astfel ca inca de anul trecut marii retaileri precum Emag, Evomag, Flanco sau Altex s-au grabit deja sa fixeze ca data Black Friday 2015 ziua de 20 noiembrie 2015, cu o continuare fireasca in week-end, 20-22 noiembrie si probabil si pe 27-29 noiembrie 2015, tura a doua de reduceri si data oficiala cand o parte din magazine vor „sarbatori” Black Friday in ton cu americanii.

Se mai practica inca de anul trecut si oferirea de reduceri dupa data Black Friday 2015, adica in saptamana dintre 20 si 27 noiembrie 2015, cu discounturi aplicate pe categorii de produse defalcate pe fiecare zi. Si cum dupa Black Friday vine Ziua Nationala, 1 decembrie, va fi fireasca, ca si anul trecut, o revenire a reducerilor si in aceasta zi, fiind practic o a treia zi de Black Friday 2015, chiar daca usor fortat. Discounturile la electronice si gadgeturi, electrocasnice, cele mai cautate produse in data Black Friday 2015 vor aparea pe site-urile oficiale ale magazinelor in week-end-ul 20-22 noiembrie 2015. Ce e mai nou pe piata va avea discount mai mic, ce este mai „invechit” va avea discount mai mare.

La mare cautare vor fi electronicele si electrocasnicele, produsele IT, imbracaminte, incaltaminte, bijuterii, home and deco, masini, carti, accesorii, hrana, articole pentru animale, jucarii, lucrusoare pentru copii. Cum se obisnuieste deja de vreo doi ani, si serviciile intra la reduceri, asa ca puteti gasi oferte tentante pentru saloane de infrumusetare, asigurari, vacante, servicii securitate, dar si pentru ceasuri sau biciclete.

Cine a inteles Interstellar?

Eu si prietenul meu am fost extrem de incantati de Interstellar, la fel ca jumatate din populatia lumii probabil. Desi mie nu prea-mi plac filmele SF, de fapt nu le agreez chiar deloc, aceasta pelicula parca avea ceva-ul ala care ma atragea in sala de cinema. Asa ca, la cateva zile dupa premiera, am reusit sa-l vedem si noi la cinema.

In primul rand, am fost dezamagita de efecte, cu toate ca stiam ca filmul este proiectat in 2D si prin urmare n-avea sa fie cine stie ce. In al doilea rand, a fost unul dintre cele mai emotionante filme din cate am vazut vreodata si singurul motiv pentru care n-am izbucnit in plans a fost ca prietenul meu era chiar langa mine si sigur ar fi inceput sa rada. Cu toate ca, spre mirarea mea, chiar si el a parasit sala de cinema extrem de emotionat de scenariu..si el se emotioneaza incredibil de rar si de greu! Numai bazandu-ma pe acest criteriu pot deduce ca a fost o drama SF extraordinara. Si ma numar printre putinii oameni, din ce am observat, care chiar au inteles povestea, desi mi-a pus logica la incercare de foarte multe ori. Totusi, mi-au trebuit vreo cincisprezece minute sa-mi revin dupa ce s-a terminat filmul. Pur si simplu nu puteam sa spun nimic, doar ma uitam in gol, ceea ce n-am patit-o niciodata din cauza unui film. Da, e un film intr-adevar foarte foarte complex, dar merita sa-l vezi si a cincea oara pana intelegi povestea.

Consider ca Interstellar e filmul care chiar le are pe toate, de la un suspans care te omoara pana la dragoste, de la lacrimi la actiune, le are pe toate. Este filmul perfect in opinia mea, desi nu e preferatul meu, prin urmare spun acest lucru obectiv si cat se poate de sincer.

Cum sa iti organizezi nunta perfecta la restaurante nunti din Bucuresti

In materie de evenimente importante din viata, nunta este pe primul plan pentru ca e printre cele mai frumoase momente din viata unui cuplu, dar si pentru ca amploarea ei depaseste cu mult orice alta petrecere obisnuita. Inainte sa le propui invitatilor sa participe la nunta este bine sa alegi cu grija restaurante nunti si sa stabilesti din timp toate detaliile necesare.

Prima data trebuie sa vizitezi restaurantul ales, sa vezi ce fel esti intampinat, ce fel de personal este in restaurant, cat de bine se face servirea. Dupa aceasta vizita, e bine sa discuti direct cu seful restaurantului si sa stabilesti pretul petrecerii si serviciile dorite in functie de bugetul alocat nuntii. Nu trebuie sa iti fie teama sa intrebi si despre servii aditionale, in plus oferite de restaurante Bucuresti pentru ca multe dintre acestea pot sa aduca un plus de bucurie invitatilor. Daca planurile sunt puse la punct din aceasta perspectiva, poti trece la etapa urmatoare, in sensul ca trebuie sa te interesezi cum va arata meniul, ce se poate gati, cate feluri se pot gati o data, cat de repede se pot servi, ce fel de bautura poate fi dusa la masa. Pe de alta parte, nu trebuie neglijata nici marimea salii, intimitatea oferita, luminile si efectele speciale sau ringul de dans. Degeaba sala este mare, daca este ingramadita si ringul de dans e post pozitionat.

Foarte important este sa discutati cu patronii de la restaurante nunti daca ofera si anumite facilitati precum aer conditionat-foarte important vara-sau climatizare pentru iarna. Daca va convine tot ce auziti pana la acest moment si meniul e in regula, puteti sa treceti la decoratiuni si la modul cum poate fi scoasa in evidenta fiecare masa in parte. Multe restaurante au deja diverse tipuri de ornamente pentru sala dar nu va opreste nimeni sa veniti cu propriile idei. In eventualitatea in care exista si o orchestra a restaurantului, trebuie sa negociati direct cu seful trupei pentru a nu avea surpriza sa va treziti cu o nota de plata prea mare.

Cele o mie de schimbari ale parului meu

Cred ca asta ar fi un nume numai bun pentru o carte pe care-o s-o scriu eu candva. ‘Cele o mie de schimbari ale parului meu’ prezinta calatoria podoabei capilare pe o perioada de cativa ani la cererea stapanei sale. Acestea arata perfect felul in care tanara in cauza a crescut, s-a maturizat si si-a schimbat gusturile. Bine, avand in vedere faptul ca momentan am parul albastru deschis, nu stiu despre ce maturizare vorbesc aici.

Culoarea naturala a parului meu e blond cu niste suvite mai inchise si mai deschise, fiind mai mult saten la baza capului. De cand ma stiu, toti au crezut ca sunt vopsita sau ca am suvite si toate coafezele la care am fost vreodata mi-au zis sa nu cumva sa-mi stric parul asta fascinant. Tocmai de aceea, intr-un moment de razvratire, nu numai ca mi-am tuns parul lung pana la jumatatea spatelui alegand o coafura bob, dar l-am si vopsit roscat. Era sampon care se lua dupa opt spalari, ce-i drept, dar cu siguranta portocaliul ala jegos care a ramas si nu avea sa se mai ia nu arata prea bine. Roscatul m-a prins, de fapt, si mai bine m-a prins rozul de dupa. Insa portocaliul care se formase din combinatia de sampon roscat cu parul meu blond nu, in niciun caz. Mai ales cand profa de engleza a inceput sa ma strige ‘morcoveata’. Asa ca m-am vopsit iar si rezultatul a fost un blond aramiu, stralucitor si frumos. Ba chiar se vedeau si cateva din suvitele mele bine-cunoscute si naturale! Asta a fost ok, pana sa ma plictisesc iar si sa decid, vreo doi-trei ani mai tarziu, ca vreau sa fiu blonda mai deschis.

Coafeza n-a vrut sa ma faca pentru ca parul meu era, chipurile, prea frumos, asa ca mi-a decolorat niste suvite. Dar am fost eu multumita cu atat? Nu mai mult de un an, cand am zis ca vreau o schimbare radicala. Atunci m-am programat la un salon din Bucuresti, am dat o suma considerabil de mare si mi-am facut parul albastru. Soc pentru toata lumea, mai putin mama, prietenul meu si cea mai buna prietena, carora le-a placut la nebunie. Si asa am ramas de-atunci pentru ca iubesc asta.

Apartamentele cu trei camere, o afacere rentabila si pentru vanzare, si pentru inchiriere

Preturile accesibile de pe piata imobiliara, generate de criza economica, au permis romanilor sa isi cumpere apartamente cu trei camere sau cu patru camere in zone bune ale oraselor. Sunt deja multe cazuri in care oamenii pleaca de la doua camere la trei camere sau patru, pe masura ce in familie apar noi membri, astfel ca vanzarile de apartamente mai mari cresc de la un an la altul. Unele sunt date la un moment dat spre inchiriere, pentru studenti, familii numeroase, asa ca avantajele de pe urma cumpararii de astfel de apartamente mai mari sunt destule.

In Bucuresti, zone in care sunt apartamente mari de calitate sunt multe, pornind din Centru si pana spre periferia Capitalei, apartamente cu 3 camere in zona Fundeni, de exemplu, sunt cautate pentru aspectul placut al locurilor si spatiilor verzi care se gasesc din belsug acolo. Suprafata lor utila este de pana la 80mp, au doua bai, doua dormitoare, living suficient de spatios pentru orice petrecere cu multi invitati. Finisajele facute la blocurile moderne si ansamblurile rezidentiale pot satisface orice client, constructia unor apartamente cu 3 camere in zona Fundeni este de calitate, balcoanele sunt inchise.

In apartamentele noi din Fundeni exista deja montata centrala termica, faiana si gresie sau parchet laminat, usi interior din lemn stratificat. Evident, aspectele ce tin de estetica, model, cromatica pot fi alese de clientii care le cumpara. Cumpararea unui apartament cu trei camere poate fi o solutie si daca vreti sa aveti propriul dvs. birou si un loc special de joaca pentru micut, dar si daca aveti mai multa mobila sau accesorii care ar merita sa stea linistite, fiecare la locul sau.

Oricare dintre aceste apartamente cu 3 camere in zona Fundeni are instalatii electrice noi si sigure, beneficiaza de o pozitionare foarte buna in raport cu centrele comerciale sau cu supermarketurile, institutii de invatamant, spitale, policlinici, pot fi finisate si mai mult, daca oamenii care vor sa le cumpere doresc asta.

Emotiile sunt un viciu

Cand aud cuvantul ‘dependenta’, primul lucru la care se gandeste marea majoritate a oamenilor sunt drogurile, urmate de alcool, crime si alte lucruri considerate extrem de rele in zilele noastre. Dar oare cati oameni s-ar gandi ca si emotiile pe care le simtim pot da dependenta? Nu ma refer la dependenta de un om pe care-l iubim, aia e cu totul altceva.

Intr-adevar, exista posibilitatea sa devenim dependenti de anumite emotii si acest lucru e dovedit de marii psihologi ai lumii. Dependenta asta poate sa aiba parti bune si parti rele. O sa va dau un exemplu. Daca un om este dependent de implinire, el va face orice ca sa simta acea emotie cat mai des. Exact la fel ca un dependent de droguri. Si pentru ca noi, oamenii, suntem impliniti cand avem spre exemplu bani si o familie fericita, omul depdndent de implinire o sa lucreze cu drag si o sa se bucure de timpul petrecut cu ai lui. Asta e o parte foarte buna la dependenta de emotii. Sincer, eu una am ramas proasta cand am realizat lucrurile astea dupa ce le-am citit in numeroase carti de dezvoltare personala. Ca sa dau si un exemplu negativ, oamenii dependenti de tristete fac orice sa fie tristi si asa ajung sa-si distruga viata.

Probabil te intrebi, la fel ca si mine cand am auzit asta, cine pe lumea asta ar fi dependent de tristete? Ei bine, la fel cum un fumator nu prea vrea sa fie dependent de tigari, nici dependenta de o emotie nu e aleasa in mod constient. Ea apare din diferite motive, la fel ca orice alt viciu care exista. Deci data viitoare cand vorbim despre vicii, ar fi bine sa ne gandim ca exista nenumarate tipuri de dependente si, cel mai important, ca nu toate sunt rele pentru noi!

Fa rost de tot ce ai nevoie prin casa accesand un site vanzari serios

Cativa banuti in plus nu strica nimanui, cu atat mai mult cu cat ai camara plina de lucruri pe care nu le mai folosesti. In strainatate, oamenii sunt deja familiarizati de mult timp cu o metoda usoara si simpla de a vinde ce nu mai au nevoie, in speta prin intermediul unui site vanzari. Cu interfete grafice user friendly si foarte usor de utilizat, site-urile pe care se pot posta anunturi gratuite s-au inmultit si in Romania, fiind printre cele mai accesate tipuri de website-uri din nisa lor.

Avantajele unui site vanzari ca Folosit.com sunt date de rapiditatea postarii anuntului cu produsul vandut, posibilitatea negocierii directe cu posibilii cumparatori si siguranta tranzactiilor, asta pentru ca astfel de website-uri incurajeaza plata cu banii cash, fata in fata si verificarea produsului la fata locului. Pentru a posta un anunt nu e nevoie decat sa dai un titlu sugestiv pentru a atrage clientii, sa lasi si o descriere cat mai la obiect, eventual sa il ghidezi pe client cu ajutorul unei harti. Foarte importanta e si incarcarea pozelor de calitate si datele de contact, care pot fi confidentiale, daca vanzatorul o doreste. Imediat dupa ce e verificat, anuntul se posteaza si apara in interfata grafica a site-ului, fiind si indexat in motorul de cautare intern. Orice cumparator care isi doreste produsul pe care vanzatorul il are la vanzare il poate gasi imediat dupa cuvintele cheie introduse in motorul de cautare sau cautand in interiorul acestui site vanzari in functie de categorie.

Pentru a fi si mai simplu pentru oricine, site-urile de acest fel au si o harta a tarii, cu toate judetele, asa ca daca sunteti din Braila puteti cauta rapid dand un simplu click pe regiunea Braila. In fereastra urmatoare se va afisa lista cu toate anunturile postate care au eticheta Braila. De asemenea, pe site-uri de acest tip se poate gasi aproape orice v-ar trebui prin casa si v-ar interesa, produse noi sau second-hand, cu sau fara garantie, dar in stare buna de functionare.

In orice relatie trebuie sa existe democratie

Parintele care se comporta democratic are in vedere intotdeauna ca drepturile copilului sa fie respectate, fara a omite stabilirea unor reguli care sa fie aplicate consecvent si urmate de toti membrii familiei (cu exceptia situatiilor in care este imposibil acest lucru). Impunerea de reguli implica o anumita flexibilitate, deoarece pentru el nu legea este cea mai importanta (asa cum este pentru parintele autoritar), ci omul este pe primul loc.

Parintele care imbratiseaza stilul democratic se ghideaza dupa principiul „Toti suntem egali in fata lui Dumnezeu" si este impotriva ideii „Unii sunt mai egali decat altii". Prin urmare, parintele care imbratiseaza acest stil parental este suficient de indulgent, flexibil si deschis spre nou pentru a accepta tot ce ar putea ameliora viata copilului si a familiei, insa este in acelasi timp suficient de autoritar pentru a impune 0 disciplina riguroasa, a-1 invata pe copil sa respecte reguli si sa indeplineasca eficient sarcinile care i se dau. Pe de alta parte, parintele care are un stil parental democratic este suficient de protector pentru a-i oferi copilului securitatea de care are nevoie si pentru a-1 sprijini atunci cand situatia o cere; insa este suficient de intelegator si increzator in capacitatea copilului de a lua unele decizii personale. El incurajeaza copilul sa fie independent, respectandu-i opiniile, interesele si personalitatea. Manifesta caldura fata de copil, il apreciaza, il considera un membru responsabil al familiei. Ca urmare a acestor atitudini parentale, copilul isi va dezvolta un echilibru emotional care va sta la baza dezvoltarii armonioase a personalitatii, isi va dezvolta deprinderi de comunicare eficienta, va manifesta creativitate, initiativa, capacitate decizionala, autonomie personala. Ca urmare a incurajarilor si a increderii care i se acorda, copilul va avea un nivel ridicat al stimei de sine, care ii va permite sa obtina eficienta si productivitate in actiunile intreprinse.

Respectul pentru om, cultivat de stilul democratic il va invata pe copil sa ii respecte pe altii, sa ia in considerare opinia celorlalti, sa accepte observatii, avand totodata curajul sa-si exprime punctul de vedere. Pe masura ce va creste, independenta care i s-a acordat il va ajuta sa-si identifice propriile aptitudini si sa aleaga meseria care i se potriveste mai bine, sa isi indeplineasca propriile vise, nu pe cele ale parintilor. Cu toate ca in aparenta stilul democratic are numai avantaje, totusi e bine sa mentionez faptul ca un copil crescut in acest mod se va adapta cu greu stilului autoritar (pe care il poate intalni la scoala, in grupurile de prieteni, in armata etc).