Divortul – o procedura costisitoare ca timp

Te afli intr-un impas al casatoriei si singura cale de solutionare a problemei este divortul? Pe langa costuri, procedura de divort este costisitoare si ca timp. In cazul situatiilor complicate de divort, ai nevoie de ajutorul unui avocat divort, care sa te consilieze, sa te indrume si care sa-ti ofere cele mai bune solutii la situatia ta de divort. In cele ce urmeaza vei gasi informatii pertinente despre divort si solutionarea acestuia in Romania.

Cate tipuri de divorturi exista in Romania? In prezent, se poate vorbi despre doua tipuri de divort reglementate de lege: divortul prin acord si divortul care necesita dovedirea culpei sotului parat, sau a culpei comune a sotilor. Cat de complicat este un divort in Romania? Un divort este intotdeauna complicat, daca nu pe planul procedurii, atunci pe plan emotional. Cheia sta in a se ajunge la un compromis, de ambele parti. De asemenea, este important sa aveti langa voi specialisti, impartiali, care sa va ghideze spre cea mai buna cale. Procedural vorbind, consider ca fata de legislatiile altor state, divortul este mai accesibil in Romania decat in multe alte tari chiar vestice.

Cat dureaza un divort in Romania? Un divort prin acord dureaza 2 luni de la depunerea cererii si pana la pronuntarea hotararii. In privinta unui divort obisnuit, ce presupune dovedirea culpei, intre 1- 6 luni. Depinde de cum sotii se inteleg asupra majoritatii problemelor pe care le ridica divortul, sau deloc.

Informatii detaliate despre procedura de divort in Romania, precum si despre servicii de consultanta in caz de divort, gasiti accesand legalconsult.ro, site-ul de prezentare a serviciilor propuse de Avocat Alina Leţia - formator in cadrul institutiilor de invatamant superior de profil – Institutul National de Pregatire Profesionala a Avocatilor – INPPA specializarea “Drept civil – contracte”.

Lucruri interesante despre limba engleza la care nici nu te gandeai

Frigiana este singura limba care seamana mult cu engleza. Se vorbeste in Olanda si in Germania, pe arii restranse, e tot germanica si e ruda buna cu engleza. Desi seamana, cele doua limbi nu sunt considerate inteligibile mutual. Un vorbitor de engleza nu poate citi si intelege frigiana, si invers. Frigiana are influente puternice olandeze, daneze, germanice. Influentele pe care le-a suportat si engleza au facut-o sa nu mai semene asa de bine cu frigiana. Iata doua exemple de propozitii care demonstreaza cat de apropiate sunt cele doua limbi, desi difera mult felul in care se scriu: Frigiana-„Buter, brea, en griene tsiis is goed Ingelsk en goed Frysk” si engleza-„Butter, bread, and green cheese is good English and good Frise”.

Cucerirea normandiei a modificat complet limba engleza. Era o epoca in care engleza „medie” era folosita pe scara larga de vreme ce vechea engleza a fost simplificata sub influentele colonistilor scandinavi. Cum limbile nordice si engleza se asemanau, asimilarea limbii s-a produs usor si fara prea mare efort. Dar au venit si normanzii din Franta, care au adus cu ei si limba franceza, derivata din latina. Influenta francezei asupra englezei a fost la inceput insesizabila, dar s-a intensificat. Latina a devenit limba primara in guvern si in documentele oficiale, iar engleza a trecut pe pozitia secunda. Cum engleza era si o limba cu o parte scrisa, s-a putut schimba foarte simplu, a suferit modificari.

Gramatica s-a simplificat si ea pentru a putea sa se comunice cu cei care nu erau vorbitori nativi. Morfologia complexa s-a pierdut, asa ca pe masura ce limba era mai simpla, se invata mai uso si se comunica mai bine cu ajutorul sau.