Meniul de botez pentru vara vs. meniul de botez pentru iarna. Tu stii cum sa il alegi?

Botezul este un moment unic din viata tinerilor casatoriti. Venirea pe lume a unui micut sau a unei micute este un motiv de bucurie uriasa, asa ca organizarea petrecerii de botez si intregului eveniment poate fi data peste cap de euforia parintilor. Cele mai mari greseli se fac in general la momentul alegerii unui meniu botez. Multi parinti au tendinta sa neglijeze aspectul gusturilor diferite si comanda aceeasi mancare pentru toti invitatii, inclusiv pentru micutii care vin la petrecere.

Prima regula a alegerii meniurilor de botez tine de diversitate. Copiii vor avea meniu diferit, cu dulciuri si preparate usoare, parintii vor avea meniuri mai complexe, cu bautura si mancaruri mai grele. De asemenea, cei care sunt la regim sau sunt mai in varsta nu vor primi acelasi tip de meniu, ci unul light. Deosebiri exista si in privinta continutului meniului in functie de perioada in care are loc petrecerea de botez la restaurante Bucuresti. Vara, sezonul preferat de mamici mai ales pentru ca micutii se pot juca in voie si pe afara, in curtea restaurantului sau in gradina, meniurile de botez trebuie sa fie mai usoare, fara lucruri foarte grase, fara bauturi alcoolice tari, intrucat caldura poate sa strice complet petrecerea, accelerand si amplificand efectele alcoolului asupra organismului uman. Pe de alta parte, mancarurile mai putin sofisticate trebuie sa faca parte din meniul de botez si cele cu cat mai putina grasime, pentru ca, de la caldura, aceste preparate pot sa induca o stare proasta si nu vor permite invitatilor sa se bucure de eveniment.

Tot vara trebuie sa avem grija si ce dulciuri alegem sa fie servite la masa, intrucat de la caldura se pot altera. De preferat ar fi sa se comande prajituri sau altfel de dulciuri facute proaspete, pe loc, eventual in bucataria proprie a restaurantului, care sa fie servite la scurt timp dupa iesirea din cuptor. Iarna, meniul de botez poate sa contina si preparate mai grase, pentru ca sunt bine tolerate de organism, dar si bauturi alcoolice mai tari, dulciurile rezista mai bine, asa ca se pot comanda si la alte firme. Ideea de baza este ca meniul sa fie echilibrat, sa multumeasca pe toata lumea si sa fie cat mai proaspat.