Cumpararea unor utilaje nu este deloc un lucru usor, pentru ca multe capcane intinse de comercianti nu pot fi sesizate la prima mana. Pot exista defecte care se vad doar la analiza foarte atenta sau pot fi depistate doar de ochiul format al specialistilor in domeniu. Niciodata nu trebuie sa se faca rabat de la calitate pentru economisirea unor sume oricat de mari, la fel cum nu e cazul sa se puna in pericol afacerea si siguranta oamenilor doar de dragul de a iesi pe plus la bilantul economic de sfarsit de luna.
Investitiile in utilaje ieftine sunt cu atat mai riscante cu cat nu stii niciodata ce ascunde un pret mai mic decat cel care e normal sa fie. De cele mai multe ori, utilajele care sunt mai ieftine nu au anumite proprietati sau prezinta anumite defecte ascunse. In primul rand, cand se achizitioneaza utilaje ieftine trebuie sa se ia in considerare faptul ca uzura lor va fi mai usoara, nu vor rezista in timp, iar eventualele accidente vor veni la pachet cu defectiuni care nu pot fi depistate in prima faza.
In al doilea rand, cumpararea de utilaje ieftine nu este sigura nici pentru o productie de masa, pentru ca pot exista diferente intre diferite piese prelucrate, randamentul nu va fi cel scontat, iar calitatea produsului finit va fi net inferioara celei obtinute prin prelucrare acestuia cu utilaje mai scumpe, de la branduri cu traditie pe piata. Insa cu o documentare in prealabil, se pot achizitiona utilaje ieftine, mai ales daca prindeti diverse promotii.
Avantajul cumpararii de utilaje mai scumpe tine si de modul de lucru, mult mai eficient, de procesarea mai buna si mai rapida, de defectele inexistente la piesele prelucrate. In plus, eficientizarea productiei tine si de materialele mult mai bune din care sunt confectionate utilajele, dar si de seriozitatea producatorului in momentul in care si-a dat avizul pentru a iesi un anumit utilaj de pe linia de fabrica.