O vizita la stomatolog poate face minuni pentru dvs. si sanatatea dintilor dvs.

De cele mai multe ori, mergem la dentist cand ne doare un dinte, avem un abces sau zambetul nu mai e atat de imaculat. In multe cazuri, interventiile tin de asa numita stomatologie terapeutica. Serviciile incluse tin de prevenirea carieri dentare, tratamentul diverselor deformari, afectiunilor mucoasei dentare sau defecte pe care dintii le pot avea de la bun inceput sau pot aparea in timp din varii motive, dar si tratarea canelelor radiculare prin obturatie definitiva sau provizorie.

Aceeasi stomatologie terapeutica poate include si reconstituiri laterale, frontale, sub coroana, aplicare Rubberdam, obturatie de canal definitiva molar de minte, reobturare, drenaj endodontic si introducerea unui stift intraradicular simplu, din titan sau fibra de sticla. In privinta zambetului, cel mai neplacut este tartrul. Tartrul apare de cele mai multe ori prin calcifierea placii dentare sau aparitia de depozite minerale direct pe dinti. El poate fi inlaturat foarte usor cu ultrasunete sau un periaj profesional executat la cabinetul stomatologic, intrand in gama variata de interventii legate de stomatologie terapeutica. Detartrajul cu ultrasunete este mult mai bun decat cel clasic, si asta pentru ca pacientul nu sufera, nu are dureri, tartrul dispare in totalitate iar dintii nu sunt afectati. Desigur, albirea dintilor poate fi facuta si acasa, cu ajutorul pastelor de dinti de albire care actioneaza pe baza de acizi si abrazivi, insa este recomandata vizita la un cabinet de stomatologie pentru rezultate vizibile. Pentru gingii inflamate, in stomatologia terapeutica se practica chiuretaje gingivale si subgingivale, badijonari cu clorura de zinc sau cauterizari electrice. Bijuteriile pot fi si ele aplicate pe dinti-pietre pretioase, bratari dentare-fara ca dintele sa aiba de suferit sau sa i se afecteze structura.

Multe din interventiile prezentate mai sus pot fi puse in practica de exemplu la o clinica dentara, cum este Clinica Dentara dr. Baltean, din Galati, cu o experienta de peste 10 ani in domeniul stomatologic. Desi consideram ca stomatologia terapeutica este prea „piperata” pentru buzunarul nostru, unele clinici au oferte destul de ieftine si accesibile oamenilor de rand, acordand in multe cazuri si reduceri sau facilitati, servicii „bonus”.