Sexul reduce riscul de cancer la prostata. Asta e o veste imbucuratoare pentru barbati. Sexul facut la vremea lui si cu masura e numai bun pentru prevenirea bolilor de prostata. Cancerul la prostata afecteaza barbatii de peste 45 de ani, in special cei peste 70 de ani. Intr-o cercetare care a durat opt ani, 30.000 de barbati au fost monitorizati si s-a constatat ca atunci cand au avut cel putin 21 de orgasme pe luna au scazut riscul de cancer de prostata cu 30% fata de cei care au eliminat „depozitele” de sperma de doar patru sau cinci luni intr-o luna. 1.500 de participanti au facut cancer de prostata in opt ani.
Oamenii de stiinta inca nu stiu sigur de ce ejacularile frecvente au efect asupra cancerului de prostata. Un raspuns e ca ejacularea curata canalul seminal si mai detensioneaza zona prostatei, raspunzatoare de „impinsul” lichidului seminal in afara corpului barbatului in timpul orgasmului. Ejacularea curata toate lichidele si tesutul mort care ramane pe canal si care se poate infecta si inflama.
Genetica sexuala. Daca ne inchipuim Epoca de Piatra ca un haos general unde barbatii o faceau cu femeile pe unde puteau, cand le venea, in ce pozitii li se parea mai fascinant sa priveasca organul celuilalt, ne inselam amarnic. Similaritatile genetice dintre stramosii nostri si stramosii africanilor ne dau o idee despre cum a migrat rasa umana pe continente.
Teoria clasica spune ca toti oamenii moderni au pornit din Africa, s-au mutat spre est, apoi spre nord, in Euroasia. Dar conform genomului Neandertal publicat in 2010, evolutia e mai complicata decat pare. Oamenii moderni s-au intors in Africa, cu niste particularitati genetice din Neandertal si care au inlocuit genele native. Astazi, doar 4% dintre genele noastre mai sunt din Neandertal.