Aranjamente florare de nunta perfecte

Cand vorbim despre petrecerea de casatorie, trebuie sa recunoastem ca fiecare viitoare mireasa s-a gandit macar o data la un aranjament de nunta cu trandafiri. Aranjamente apar in diferite forme si culori pe mesele invitatilor, pe masa mirilor si a nasilor sau ca decoratiuni exterioare daca nunta se desfasoara in aer liber. Desi la prima vedere nu par un element atat de important, ornamentele florale influenteaza foarte mult atmosfera si designul localului.

In plus, le poti alege dupa personalitatea si bugetul tau. Fie ca te hotaresti la un aranjament minimalist, cu un trandafir alb intr-o vaza lunga, transparenta, fie ca alegi un buchet abundent si colorat, nu uita ca este important sa se potriveasca cu stilul restaurantului si sa fie complementar culorilor din local. Totusi, desi e in regula sa iti doresti ceva deosebit, evita aranjamentele prea pompoase ori complicate. Ele risca sa incurce invitatii si sa incarce prea mult decorul. Tot legat de aranjamente, trebuie sa te asiguri ca florile folosite sunt proaspete si ca vor rezista intreaga noapte.

Fiindca e vorba de o zi speciala, pe care o vei trai o data in viata, indrazneste sa fii creativa! Nu trebuie sa incarci prezidiul cu baloane in forma de inimioare, perdea de luminite sau aranjamente florale bogate daca nu sunt stilul tau si simti ca nu te reprezinta. In schimb, poti sa personalizezi fata de masa cu un mesaj creativ, sa accesorizezi scaunele cu un element mai neobisnuit si sa creezi un tablou specific voua.

Primul aspect la care trebuie sa te hoaresti in ce priveste decoratiunile pentru mese, este daca florile vor atarna din tavan sau daca vor fi asezate chiar pe acestea. In cazul din urma, urmatorul pas ar fi sa te decizi asupra dimensiunilor. Unele aranjamente sunt subtiri si inalte, astfel incat sa ramana mai mult spatiu pe masa pentru invitati, iar altele se desfasoara mai mult pe orizontala, fiind adesea insotite de accesorii diverse precum lumanari, vaze sau boluri cu apa.

Fiindca tot am mentionat lumanarile, este bine sa stii ca iluminatul schimba radical ambianta unui local. Daca mergi pe un stil clasic si romantic, inchiriaza un restaurant cu candelabre si lumanari inalte asezate pe fiecare masa. Totodata, spoturile si reflectoarele discrete in diverse culori te ajuta sa creezi atmosfera dorita. Pentru miresicile perfectioniste, carora le place ca totul sa fie asortat si pus la punct, luati in considerare sa asortati buchetul de mireasa si lumanarile cu decoratiunile florale din restaurant.