Divortul – o procedura costisitoare ca timp

Te afli intr-un impas al casatoriei si singura cale de solutionare a problemei este divortul? Pe langa costuri, procedura de divort este costisitoare si ca timp. In cazul situatiilor complicate de divort, ai nevoie de ajutorul unui avocat divort, care sa te consilieze, sa te indrume si care sa-ti ofere cele mai bune solutii la situatia ta de divort. In cele ce urmeaza vei gasi informatii pertinente despre divort si solutionarea acestuia in Romania.

Cate tipuri de divorturi exista in Romania? In prezent, se poate vorbi despre doua tipuri de divort reglementate de lege: divortul prin acord si divortul care necesita dovedirea culpei sotului parat, sau a culpei comune a sotilor. Cat de complicat este un divort in Romania? Un divort este intotdeauna complicat, daca nu pe planul procedurii, atunci pe plan emotional. Cheia sta in a se ajunge la un compromis, de ambele parti. De asemenea, este important sa aveti langa voi specialisti, impartiali, care sa va ghideze spre cea mai buna cale. Procedural vorbind, consider ca fata de legislatiile altor state, divortul este mai accesibil in Romania decat in multe alte tari chiar vestice.

Cat dureaza un divort in Romania? Un divort prin acord dureaza 2 luni de la depunerea cererii si pana la pronuntarea hotararii. In privinta unui divort obisnuit, ce presupune dovedirea culpei, intre 1- 6 luni. Depinde de cum sotii se inteleg asupra majoritatii problemelor pe care le ridica divortul, sau deloc.

Informatii detaliate despre procedura de divort in Romania, precum si despre servicii de consultanta in caz de divort, gasiti accesand legalconsult.ro, site-ul de prezentare a serviciilor propuse de Avocat Alina Leţia - formator in cadrul institutiilor de invatamant superior de profil – Institutul National de Pregatire Profesionala a Avocatilor – INPPA specializarea “Drept civil – contracte”.