Ametistul

Ametistul este o alta piatra pretioasa de mare valoare, ea este formata dintr-o varietate de cuart si este strabatut de striati ondulate sau concentrice de culoare violet. Nuantele translucide de levantica se schimba in functie de tipul si intensitatea luminii la care sunt expuse, ametistul fiind un adevărat spectacol de culoare in lumea bijuteriilor. Imposibil sa nu apreciezi si sa nu te îndragostesti de aceasta piatra miraculoasa.

Ametistul este o piatra semipretioasa cu puternica incarcatura spirituala. Considerata de celti piatra druizilor, ametistul era în India piatra brahmanilor, în timp ce, în budism, gema era perceputa drept piatra evolutiei pe treptele spiritualitatii. Se spune ca ametistul poate transforma energia in iubire. Este un fapt mitic dar care aduce noroc tuturor celor care il poarta. Cristalele de ametist sunt foarte raspandite in natura, fiind prezente mai ales in Brazilia, Uruguay, Madagascar, Germania, Rusia si Sri Lanka.

Cerceii incrustati cu ametiste te va ajuta sa iti regasesti linistea interioara si armonie in fiecare moment din zi iar bratara de acest fel va avea acelasi efect asupra ta. Nu ezita sa porți astfel de bijuterii ori de câte ori ai ocazia, ele iti vor da binedispoziție si vor alunga sentimentele negative din jurul tau.