Depresia

Nu inteleg !
Acum cateva zile la mine la facultate o tipa s-a  sinucis sau cel putin a incercat (nu stiu exact daca mai traieste sau nu ) ) .
Si ghici de ce?  .. a lasat-o iubitul.. Pe de-o parte  cum poti fi atat de proasta sa faci asa ceva pentru ca s-a terminat , insa pe de alta parte o inteleg.. Fata intrase in depresie.. Si urat tare daca nu ai pe cineva alaturi si te lasi dusa de sentimente.. Ti-e futut psihicu ! Am avut si eu o tentativa(eram micuta) insa nu din pricina unui iubit, ci din cauza unor probleme familiale, dar am trecut peste.. Viata e superba…
Insa cei care nu reusesc sa treaca peste? Recomand sa se mearga la un psiholog sau voi la randul vostru sa propuneti acest lucru persoanei in cauza.. De obicei simptomele unei persoane depresive sunt: tristetea sau lipsa de speranta; pierderea interesului sau a placerii in efectuarea majoritatii activitatilor din viata de zi cu zi; pierderea sau luarea in greutate din cauza modificarilor in apetitul alimentar; creterea sau diminuarea nevoii de somn; sentiment de neliniste si incapacitatea de a putea sta linistit sau din contra, sentimentul ca orice miscare necesita un mare efort; senzatie de oboseala permanenta; sentimente de vinovatie sau de devalorizare fara un motiv aparent; ganduri recurente de moarte sau de suicid.
Depresia reprezinta incapacitatea de a construi un viitor. (Rollo May)