Cum sa inveti un copil limba engleza?

Copii au abilitati naturale in ceea ce priveste invatarea unei limbi straine, iar daca limba respectiva este frecvent utilizata in cadrul culturii din care fac parte, aceasta va fi asimilata cu multa usurinta. Este si cazul limbii engleze. Aceasta limba este folosita, in zilele noastre, peste tot, la televizor, pe internet si chiar in vorbirea curenta au patruns unele cuvinte si expresii pronuntate exact ca in limba engleza. Copii au o capacitate incredibila de a imita sunetele sau pronuntia.

Cateva sfaturi pentru cei ce vor sa-si invete copilul limba engleza:

Incepe invatarea limbii engleze de la o varsta frageda. Copiii mici inca mai utilizeaza abilitatile native individuale pentru a invata lucruri noi. Asta inseamna ca au capacitatea de a-si construi singuri o strategie proprie de asimilare a cunostintelor. Profita din plin de acest lucru atunci cand iti incurajezi copilul sa invete limba engleza. De asemenea, curiozitatea si originalitatea specifica varstei sunt esentiale.

Copiii au intotdeauna timp. Copii au la indemana un avantaj important pe care adultii nu prea il au, si anume, timpul. Este mult mai usor sa integrezi un program de invatarea a limbii engleze in viata de zi cu zi a unui copil decat in cea a unui adult. Dar, un astfel de program trebuie sa fie unul flexibil si trebuie stabilit cu grija, deoarece majoritatea copiilor nu au rabdare sa se dedice unei singure activitati prea mult timp.

Invatarea prin joc. Atunci cand invata o limba straina, copiii mai mult o asimileaza decat o invata in mod constient, cea din urma fiind o metoda mai mult specifica adultilor. De aceea, este reomandata invatarea limbii engleze prin jocuri si activitati distractive, care sa le starneasca un interes spontan si autentic. Studiile arata ca atunci cand copiii cresc pana aproape de pubertate isi pierd din abilitatea de a asimila cunostintele in mod natural.

Mediul de invatare a limbii engleze. Uneori copii mici manifesta dificultati in asimilarea cunostintelor daca se afla intr-un mediu ambiant care nu are nici o legatura cu informatiile prezentate. De aceea, este recomandat ca salile in care se desfasoara cursurile de limba engleza pentru copii sa fie decorate cu imagini sau obiecte care sa le aminteasca de tarile sau culturile in care aceasta limba este vorbita.

Sprijinul parintilor. Copiii mici sunt intotdeauna mult mai atasati de parinti decat copiii mai mari, care merg spre adolescenta. De aceea, este foarte important ca parintii sa fie implicati direct in procesul de invatare. Copiii trebuie sa fie in permanenta incurajati, laudati si felicitati pentru rezultatele obtinute.