Si masina de spalat are nevoie de curatare

Ore intregi de folosire pe parcursul unei singure zile, de doua ori pe saptamana cel putin... Acesta este modul intensiv de folosire a unei masini de spalat intr-o familie numeroasa si mai ales intr-una in care sunt si copii, care murdaresc hainele cu o rapiditate fantastica. Detergenti mai mult sau mai putin chimici, balsamuri, inalbitori, apa dura... toate isi pun amprenta asupra componentelor din interiorul masinii, se depun pe acestea si impiedica buna functionare a produsului. E bine de stiut ca exista masini de spalat la Rombiz care au programe de autocuratare.

Pentru ca depunerile de murdarie, resturile de detergenti, minerale si depunerile de calcar in apa fac rau masinii si ii pot scurta durata de viata, e bine sa folosim aceste programe macar o data pe luna, daca folosim intensiv masina sau cel putin o data la doua luni. Electrocasnicele care nu au program auto pot fi curatate cu un program mai lung de spalare obisnuita, de obicei la temperatura maxima si de obicei programul cel mai lung pentru bumbac. Mai mult decat atat, exista si niste prafuri special destinate curatarii masinii, care o vor curata in interior lasand in urma si un miros placut. Desi o solutie foarte intalnita in popor este curatarea masinii cu otet, specialistii spun ca este de evitat pentru ca, desi functioneaza si anti-calcar si ca efect de curatare, in timp deterioreaza piese precum rulmentii sau simeringul.

La fel de important este sa spalam frecvent si partile vizibile ale masinii, sertarele pentru detergenti si balsam, garnitura usii, capacul, pe care se formeaza in timp depuneri de calcar, resturi de murdarie de pe rufe sau resturi de detergent. Acestea se pot curata cu solutii speciale sau chiar cu zeama de lamaie si apa. De asemenea, trebuie verificat filtrul furtunului de evacuare a apei si filtrul masinii, unde se strang invariabil monede, nasturi, in general obiecte mici uitate prin buzunare.