Vindeca-te natural cu ulei de in obtinut prin presare la rece

Semintele de in sunt folosite in tratarea diverselor afectiuni de secole. Bune la gust, semintele de in au acizi grasi si vitamina E, fiind cele mai bune cicatrizante si calmante naturale. Inlocuiesc cu succes pestele sau uleiul de peste, fiind adesea folosite in tratarea bolilor de rinichi, cistitei, colitelor sau constipatiei ocazionale/cronice, controlul nivelului colesterolului din sange si pentru mentinerea sanatatii oaselor-prin prezenta de acid linoleic si omega-3. Putina lume stie ca, prin presarea la rece a acestor seminte de in se obtine ulei de in care are proprietati terapeutice mult mai puternice decat semintele.

Uleiul de in trateaza cu succes deficitul de atentie sau hiperactivitatea, nu ne permite sa intram in depresie sau sa dezvoltam boli grave de nervi, sa devenim anxiosi din nimic. Dispar si migrenele si anorexia nervoasa prin consumul moderat de ulei de in, manifestarile clinice ale osteoartritei si artritei reumatoide fiind reduce ca intensitate daca se respecta doza zilnica recomandata de ulei presat la rece. Ulcerul, arsurile, acneea sau glicemia scazuta sunt si ele vindecate incet, dar sigur cu ajutorul ulei de in, acest tip de ulei nepermitand tensiunii sa aiba oscilatii mari si nici inimii sa ajunga in faza de infarct miocardic.

Orice infectie din corp e tratata imediat, metabolismul se regleaza si el, iar obezitatea nu mai devine o problema de viata si de moarte in timp. Uleiul de in previne hemoroizii, scade colesterolul, este antioxidant puternic, prevenind si dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul plamanului, prostatei, sanului sau colonului si rectului. Prin continutul mare de omega-3, 6, 9, vitaminele B, C si E si vitamina A, uleiul de in ajuta la lubrifierea vaselor de sange si la asigurarea unei circulatii normale a sangelui prin tot organismul uman.

Doza recomandata este de maxim doua lingurite pe zi, simplu, insa daca nu se suporta gustul, se poate include in salate, sosuri, preparate alimentare. Ca o regula, niciodata uleiul de in nu va fi folosit la fiert, prajit, toate proprietatile sale fiind valabile doar daca e utilizat in stare cruda.