Cum poti alege espressorul perfect?

Cafeaua de dimineata este una dintre micile placeri pe care un individ care nu bea cafea nu are cum sa o inteleaga, in vreme ce un bautor de cafea vede in cele cateva minute unul dintre cele mai bune momente din zi. Cafeaua la ibric este de departe cea mai buna metoda prin care puteti sa obtineti o bautura aromata care sa va tina pe pozitii o zi intreaga, insa in secolul XXI, expressorul de cafea este cea mai simpla metoda prin care puteti prepara cafeaua favorita.

Alegerea unui expressor perfect tine si de bugetul alocat pentru acesta, dar si de cat de multe cunoasteti despre prepararea cafelei si procesul din spatele obtinerii unei cesti cu cafea deosebite. Daca veti cumpara un expressor ieftin, si calitatea cafelei va fi proasta, daca veti aloca mai multi bani pentru expressor, atunci cafeaua pe care o veti bea in fiecare dimineata va fi extraordinara. Expressoarele pot fi sub-entry leve, cu preturi mai mici de 200 de euro, foarte slabe, entry-level, pana in 400 de euro, cafeaua obtinuta fiind de o calitate medie, mid-level, pana in 800 euro, care fac o cafea buna, si cele hi-level, mai scumpe, poate si pana la 3000 de euro, care garanteaza cafea tare si foarte aromata, deosebita. Din punctul de vedere al procesului de preparare a cafelei, cele mai cautate sunt expressoarele full-automate, la care proprietarul doar reumple rezervorul cu apa si palnia de alimentare cu boabe de cafea.

Boabele sunt macinate automat, se dozeaza si se tampeaza cafeaua, zatul fiind aruncat pentru o cafea fina. Se pot prepara oricat de multe cesti de cafea, fara limita, chiar si in mediu comercial. Dupa ce stiti exact ce suma alocati expressorului, puteti sa va interesati de brandul producator, ce fel de materiale foloseste, cat de rezistente sunt expressoarele, daca se folosesc capsule cu cafea, cat timp dureaza prepararea, daca sunteti notificat. De regula, se aleg expresoare care prepara cafeaua rapid, in cantitati mari, cu un recipient termorezistent si care atentioneaza proprietarul cand e gata de servit delicioasa bautura.

Pe de alta parte, un expressor perfect este acela care pastreaza cafeaua calda printr-un sistem special si foloseste o cantitate de energie electrica mai mica decat un aparat de cafea simplu. Vezi sursa de inspiratie.