Emotiile sunt un viciu

Cand aud cuvantul ‘dependenta’, primul lucru la care se gandeste marea majoritate a oamenilor sunt drogurile, urmate de alcool, crime si alte lucruri considerate extrem de rele in zilele noastre. Dar oare cati oameni s-ar gandi ca si emotiile pe care le simtim pot da dependenta? Nu ma refer la dependenta de un om pe care-l iubim, aia e cu totul altceva.

Intr-adevar, exista posibilitatea sa devenim dependenti de anumite emotii si acest lucru e dovedit de marii psihologi ai lumii. Dependenta asta poate sa aiba parti bune si parti rele. O sa va dau un exemplu. Daca un om este dependent de implinire, el va face orice ca sa simta acea emotie cat mai des. Exact la fel ca un dependent de droguri. Si pentru ca noi, oamenii, suntem impliniti cand avem spre exemplu bani si o familie fericita, omul depdndent de implinire o sa lucreze cu drag si o sa se bucure de timpul petrecut cu ai lui. Asta e o parte foarte buna la dependenta de emotii. Sincer, eu una am ramas proasta cand am realizat lucrurile astea dupa ce le-am citit in numeroase carti de dezvoltare personala. Ca sa dau si un exemplu negativ, oamenii dependenti de tristete fac orice sa fie tristi si asa ajung sa-si distruga viata.

Probabil te intrebi, la fel ca si mine cand am auzit asta, cine pe lumea asta ar fi dependent de tristete? Ei bine, la fel cum un fumator nu prea vrea sa fie dependent de tigari, nici dependenta de o emotie nu e aleasa in mod constient. Ea apare din diferite motive, la fel ca orice alt viciu care exista. Deci data viitoare cand vorbim despre vicii, ar fi bine sa ne gandim ca exista nenumarate tipuri de dependente si, cel mai important, ca nu toate sunt rele pentru noi!