Repack your bag

Mai multi turisti au plecat intr-o vacanta in jungla. Precauti si-au luat cu ei tot ce credeau ca le va fi de ajutor. Trecem peste partea unde enumeram cate si-au impachetat ei, cu totii facem la fel cand plecam undeva. Luam si una si alta ca nu stii cand ai nevoie, nu? Ajunsi acolo si-au luat un ghid dintre locali si au plecat sa exploreze. Au mers si au mers, iar jungla nu e nici un bulevard, cu suisuri si coborasuri nu e atat de usor. La un moment dat au inceput sa oboseasca. Si deveneau din ce in ce mai obositi. Deja nu mai vedeau minunata jungla pentru care venisera initial ci incercau sa faca fata oboselei.
Vazand asa, ghidul ii opreste si ii pune sa-si arunce din bagaj ce nu le serveste si sa pastreze numai esentialul. Ceilalti il asculta, mai greu mai usor incep sa isi selecteze bagajul si sa arunce din el. Pe urma pornesc din nou la drum si toti se minunau ce usor le era bagajul. Acum ei nu mai oboseau, puteau sa mearga lejer si sa se bucure de vacanta. Carau atatea chestii inutile care nu le faceau decat rau si pentru ce?
Vine un moment in care trebuie sa ne stabilim prioritatile si sa alegem ce este bun si ce ne face rau. Sa ne refacem “bagajul” si sa mergem mai departe. Povestea asta am auzit-o acum cateva luni si mi-a placut, de aceea am dorit sa o am si aici pe blog. Nu stiu cat de bine mi-a iesit mie relatarea dar intelegeti voi :)
p.s. exista si o carte pe tema asta