Viata in Romania

De multe ori, ma intreb ce as face daca mi s-ar oferi posibilitatea sa plec intr-o alta tara. Probabil dupa ce as cantari avantajele si dezavantajele, as pleca. Si nu cred ca mi-ar parea rau. Tara noastra nu ofera nicidecum o viata decenta, un trai normal. E trist sa vezi cum batranii stau la coada pentru o bucata de paine, cum tinerii se chinuie sa isi gaseasca un job, iar cei cu familii, isi duc viata de la o luna la alta.
 
Nu pot intelege nicidecum , de ce unii au un salar de mii de euro, iar altii abia ajung la 700 ron. Ar trebui sa existe un echilibru, o balanta intre salariile acestea. Dar cum la noi in tara, lumea se gandeste mai mult la cum sa fure, nu cred ca vom ajunge la un consens vreodata. Unii au prea mult, altii nu au nimic. Si mai e si lipsa de bun simt a romanului in general. Nu prea vezi oameni saritori sa te ajute daca, doamne fereste ti se face rau pe strada. In schimb putem ajuta cersetorii ca doar astia, nu fac nici un rau. Trist si lamentabil. Iar cei care au rate la casa, acestia cred ca sunt cei mai napastuiti de soarta. Te doare sufletul sa vezi ca toata suma castigata la munca intr-o luna, o dai la banca. Mie una imi vine sa plang. Dar stiu ca la vremea ei, fiica mea, nu se va chinui pentru o casa. Mai bine ma chinui eu decat sa traga ea la tinerete. Noi, nu stim sa pastram curatenia deloc. Oriunde ai merge, vezi peturi, hartii, hartiute si alte obiecte, aruncate la intamplare. Bine ca exista cosuri de gunoi! In tara noastra totul se plateste. Mai avem putin si vom plati si aerul pe care il respiram. Exemplu: spitalul de stat. Pai daca e spital de stat, inseamna ca eu, nu trebuie sa platesc nimic, ca de-aia e spital de stat. Spaga nu isi are locul aici. Dar pentru asta tot noi suntem de vina. Oare ce s-ar intampla daca nici unul dintre noi, nu am mai da spaga, la medici? Am muri cu totii? Ne-ar lasa medicii sa murim? Ma indoiesc.
 
A nu se intelege ca nu imi iubesc tara. O iubesc. Iubesc clima, iubesc relieful din tara noastra. Si as iubi-o si mai mult daca cei din conducerea tarii ar avea mai mult respect pentru noi, oamenii simpli, si daca noi romanii, am fi un pic mai educati!