Ziua Mondiala a Mediului

Ziua Mondiala a mediului este un eveniment promovat de Organizatia Natiunilor Unite, ce se intampla anual pe data de 5 iunie. Este organizat in vederea sensibilizarii.populatiei asupra problemelor cu care se confrunta planeta. Pentru a pastra planeta vie, trebuie sa ne asumam fiecare resposabilitatea propriilor actiuni.Trebuie sa facem ceva concret nu doar sa vorbim despre asta, pentru ca e la moda sa fii eco si sa pretinzi ca iti pasa. Fiecare trebuie sa isi caute  in adancul sufetului simtul civic si sa contribuie la imbunatatirea calitatii mediului inconjurator.
Ziua mediului este marcata in Romania prin proteste impotriva distrugerii naturii si prin actiuni de informare a cetatenilor , ce se desfasoara in marile orase ale tarii. La aceasta manifestatie participa foarte multe institutii de invatamant, ceea ce nu poate decat sa ne bucure, pentru ca se incearca o cultivare in randul copiilor a spiritului civic, a responsabilitatii fata de tot ceea ce ii inconjoara. Este o zi in care, cu mic , cu mare , indiferent de categoria de varsta, de relegie , de etnie, ne adunam impreuna pentru a ne asigura un viitor mai verde, mai luminos, noua si generatiilor viitoare.
Contributia fiecaruia este importanta in cadrul acestei initiative. Nu mai folosi pungi de plastic, recicleaza hartia, sticlele, opreste-te din a face risipa de alimente, mergi cu bicicleta sau pe jos pana la munca, in loc sa folosesti masina. Posibilitatile sunt nelimitate. Putem sa construim un viitor mai bun , mai curat, putem sa ajutam la diminuarea poluarii plantand cat mai multi copaci, putem sa ne ocupam de gradina din fata blocului, putem sa facem o diferenta.