Progrese importante facute gratie berii
Refrigerarea. Frigiderele mentin mancarea proaspata si sigura pentru a fi consumata oricand dorim. Sunt esentiale pentru supravietuirea noastra si pentru dezvoltarea industriilor in care carnea procesata trebuie pastrata pentru a putea ajunge pe masa noastra. De asemenea, ne punem si berele sa stea la rece si sa fie mereu gata sa fie servite in timpul unui meci; de fapt, cam asta a fost si scopul primar al frigiderelor, sa tina berea rece. Producerea berii avea loc in special in lunile reci pentru ca implica anumite procese exotermice. Caldura generata de fermentatie putea sa distruga calitatea berii, asa ca producatorii trebuiau sa-si ia masuri de siguranta. Refrigerarea mecanica inventata de Carl von Linde a ajuns sa fie folosita la scara larga dupa ce, in 1880, refrigerarea era de gasit doar in berarii. Cu timpul, berariile au putut sa produca delicioasa bautura mereu, in orice anotimp si sa fie departe de sursele de gheata. De aici si pana la prezenta frigiderului in orice casa nu a mai fost decat un pas.