Cum sa scrii un artiol de calitate

Odata cu amploarea uriasa pe care internetul a capatat-o in ultimul deceniu, omenirea si-a schimbat intr-o mai mica sau mai mare masura sistemele de valori. Daca pana in urma cu aproximativ cinci ani televiziunea era considerata principala sursa de informatie, mai ales daca ne referim la buletinele de stiri, astazi sursa principala de informatie este internetul.

Pentru ca este mai la indemana, pentru ca deschide oportunitati nelimitate, pentru ca nu are intervale orare intre care poti afla ce se mai intampla in lume, si mai ales pentru ca exista Google: cel care te face sa afli absolut orice informatie iti doresti. Milioane de site-uri si blog-uri din spatiul virtual pot satisfice fara niciun fel de problema setea de cunoastere si gusturile oricarui cititor, Insa ceea ce este esential este calitatea continutului acestor site-uri. Cat de bine sunt realizate textele, cat de corecta este informatia si cat de obiectiva. Un articol bun inseamna pentru cel care il citeste informatie de calitate si pentru cel care il lanseaza in online o sansa in plus de a castiga cat mai multi cititori, in consecinta trafic continuu pe site-ul sau. Iar un articol de calitate inseamna in primul rand un articol documentat, un articol scris corect din punct de vedere gramatical si sintactic, un articol realizat in respectul limbii romane.

Pe de alta parte, cu cat informatia continuta de articol este mai actuala si de interes general, cu atat articolul va fi mai apreciat si va avea mai multi cititori. Documentarea bine facuta si din surse corecte reprezinta arma cea mai de pret in mana unui jurnalist si cheia spre un articol bun.