Centralele pe gaz

Fara nicio indoiala, cele mai cumparate si mai folosite centrale in Romania sunt centralele termice pe gaz. Mai ales in zonele urbane sau la periferiile marilor orase, acolo unde este extinsa reteaua de conducte de gaze, romanii prefera siguranta si confortul unei centrale pe gaze, in locul altor tipuri de centrale. In plus, gazul este util si la bucatarie, si spre deosebire de curentul electric, nu exista riscul penelor. Mai ales daca vorbim despre zone rezidentiale nou construite, unde reteaua de electrificare este noua, si de obicei nu se investeste foarte mult inca de la inceput in transformatoare de mare capacitate. Desi si centralele pe gaz au nevoie de curent electric pentru a functiona, in perioadele cand cade curentul, este suficient un generator de curent pentru a suplini lipsa.

Pentru alegerea tipului perfect de centrala termica pe gaz este necesara o discutie prealabila cu instalatorul care a realizat instalatia sanitara si pe cea termica a casei, pentru a stabili impreuna ce capacitate va trebui sa aiba centrala, astfel incat sa poata incalzi intreaga casa cat mai eficient din punct de vedere al costurilor. Pentru cei care vor sa-si faca o idee legat de tipurile de centrale pe gaz si de palierele de preturi la care acestea pot fi achizitionate, la centraleieftine.ro oferta este mai mult decat convenabila din punct de vedere al pretului si extrem de variata.

Centralele pe gaz nu necesita un tip anume de instalatie electrica, putand fi racordata la 220 W. De asemenea, daca optati pentru o central pe gaz intr-o casa nou construita intr-o zona unde nu exista racordare la retele publice de apa, nu veti avea nevoie in plus si de boiler pentru incalzirea apei, intrucat centrala pe gaz produce si apa calda nu numai agent termic, spre deosebire de centrala pe curent electric care nu produce apa calda, ci numai caldura.