Lucruri pierdute

De cate ori nu v-ati pierdut lucrurile prin casa? Fie ca este forma de cate o soseta, de cercei, facturi, lenjerie intima sau alte nimicuri. De fiecare data le asezati intr-un anumit loc si ele pur si simplu dispar. Se muta.

Sau mai sunt momente cand le cautati prin toata casa si nu le gasiti. Ajungeti sa le cautati in locuri in cre putin probabil ca sunt. Cerceii in dulapul cu paine. Iar dupa ce renuntati la obiectul respectiv, va plictisiti sa-l tot cautati, in cateva zile apare. Exact in locul in care trebuie sa fie.  Bineinteles ati cautat si acolo dar nu era. Niciodata nu am inteles cum se intampla disparitia asta.

Cele pe viata disparute probabil sunt toate la un loc, stand de vorba si razand pe seama noastra. Un loc ascuns, unde noi oamenii nu avem acces.

Cautam iarna manusile in sertarul cu lucruri de iarna, nu sunt, in tot dulapul nu sunt, in fostile geci de anul trecut, nu sunt. Renuntam. Cumparam alte manusi. Cand deschizi sertarul cu lucruri de iarna pentru a scoate fularul apar manusile vechi.  Dar tu puteai sa juri ca nu sunt acolo. Totusi printr-o magie au aparut.

In cazul in care ne pierdem cheile sau telefonul cautam in geanta sau in buzunarele pantalonilor de zeci de ori sa fim siguri. Mai stam ce stam, iar ne ducem la pantaloni sau la geanta. Tot nu sunt. Rascolim toata casa. Ne sunam pentru a auzi telefonul. Nu suna. Sigur sunt pierdute pe strada sau printr-un magazin.

Intr-un final ne apucam de gatit si astfel descoperim. Sunt pe masa, ascunse de un prosop de bucatarie. Amandoua intregi. Telefonul pe silent iar cheile langa.