Cunoasterea unei limbi straine, un pas pentru un job bine platit

Odata cu intrarea Romaniei in comunitatea Europeana, posibilitatea de a obtine un loc de munca in afara tarii a crescut. In prezent, exista posibilitatea a ocupa un loc de munca pe teritoriul tarilor care fac parte din Uniunea Europeana. Insa, putem profita de acest beneficiu al integrarii in U.E. doar daca cunoastem cel putin o limba straina. Pe de alta  parte, multi oameni de afaceri straini au venit in Romania cu scopul de a investi, de a se dezvolta, fapt pentru care cunoasterea unei limbi straine a devenit un lucru obligatoriu.

Traim in era Internetului, unde totul circula cu o viteza uimitoare iar informatiile pe care le gasim online sunt in diferite limbi straine. Fara limbi straine pare ca suntem legati de maini si de picioare.  Cunoasterea unei limbi straine poate fi oportunitatea ideala de dezvoltare atat pe plan profesional cat si personal.

Cum putem studia o limba straina?

Se poate opta pentru cursuri online de limbi straine, exista carti pentru incepatori, intermediari si avansati, exista institutii unde ne putem inscrie si lua materiale de studiu, exista examene care sa ne ateste cunostintele, exista persoane specializate care ne pot indruma si ajuta in aprofundarea uneia sau mai multor limbi straine. Totul depinde de noi, de dorinta noastra de a invata. Limbile straine ne cresc simtitor sansele de a gasi un loc de munca bine platit.

Un studiu recent realizat arata ca, pentru un angajator, limbile straine sunt pe locul doi ca importanta, dupa cunostintele IT, cand vine vorba de selectarea candidatului ideal.

Invatarea unei limbi straine poate fi considerata o rampa de lansare intr-o cariera in domenii precum traduceri, interpretare sau invatamant. Si asta nu e totul: impreuna cu alte aptitudini, cunoasterea unei limbi straine ne va largi orizontul profesional si va da C.V.-ului nostru un avantaj intr-o multime de domenii (medical, tehnic etc).

Cunoasterea a cel putin o limba straina este absolut necesara pentru angajare, cu atat mai mult cu cat ne dorim sa evoluam la nivel ierarhic si vrem sa nu ne limitam doar la pozitiile de junior in diferite domenii de activitate.