Economisiti bani si timp foarte usor cu masini combinate

In orice industrie, si cu precadere in cea a prelucrarii lemnului exista o regula de aur: cu cat mai repede, cu atat mai bine, cu cat mai bine, cu atat mai mult profit. Operatiunile complexe pe care le presupune finisarea si producerea de obiecte diferite din lemn implica utilizarea de masini speciale, industriale, pentru executarea perfecta si suprinderea celor mai importante detalii.

De obicei, pentru fiecare proces exista o unealta sau masina care duce la bun sfarsit operatiunea-mai nou s-au inventat masini combinate, mai eficiente - iar timpul de folosire si de schimbare de la o masina la alta este destul de costisitor, daca ne gandim cam cata mobila se face intr-o fabrica principal furnizor de piese de mobilier. De aceea, s-au inventat masinile combinate, care fac exact ce le spune numele, aduna la un loc doua sau mai multe functii pe care le aveau masinile folosite in prelucrarea separata. Pe eMasiniUnelte.ro puteti admira si comanda cateva dintre cele mai ieftine si mai eficiente modele din aceasta categorie, beneficiind si de promotii lunare foarte atragatoare. Un prim tip de masini cu mai multe functii sunt masini combinate cu circular si freza cu masa mobila. Poate fi folosita fara probleme de catre utilizatorii casnici si amatori, capacul sau este mai mare tocmai pentru a proteja pe cel care opereaza masina in timpul procesarii, avand si hota de exhaustare, intrerupatoarele si controalele sunt montate ergonomic pentru a se manipula mai usor masina. Vibratiile nu sunt resimtite si de operator pentru ca masa solida este din fonta si le absoarbe, unitatea ferastraului este ajustabila via manivelele din dotare.

Modele de masini combinate de acest tip au si comutator de oprire de urgenta, astfel ca prelucrarea scandurilor si dulapilor este mai usoara. Prelucrarea lemnului e si mai usoara si mai rapida daca, de exemplu, aveti la indemana masini combinate circular de formatizat si freza cu ax frezor cu trei trepte de turatie si chiar unitate incizoare. Limitatorul telescopic se poate intinde, fiind usor de montat pe spate sau pe fata panzei circulare, masa culisanta din dotare e foarte buna atunci cand aveti de prelucrat piese foarte mari si grele, in vreme ce masa mai mare din fonta nu permite interventia vibratiilor in timpul procesului. La capitolul formatizare, masa de formatiza are alunecare usoara si ghidaj prismatic calit, manivelele permit ajustarea foarte rapida si facila a unitatii ferastraului. Mai flexibile decat cele doua modele descrise anterior sunt masini combinate universale, compacte si usor de transportat sau folosit. Si ea are masa de fonta pentru a elimina vibratiile din timpul prelucrarii, optional se poate atasa si dispozitiv de mortezat – pentru gaurire si mortezare -, si exista, de asemenea, si masa mobila cu limitator din aluminiu. In caz de probleme, comutatorul pentru oprire de urgenta este plasat in partea din fata, pentru o actionare imediata si rapida, iar hota de exhaustare are un diametru de racordare de 100 mm.

Nu in ultimul rand, axul frezor este echilibrat dinamic pentru o prelucrare cat mai exacta a lemnului. Daca se doreste, avansul de degrosare poate sa nu fie folosit, masina combinata universala fiind ideala pentru rindeluire, degrosare, frezare sau gaurire, avand si motoare puternice si afisaj digital al turatiei cu ajutorul LED, special pentru frezare. Pe masina combinata universala exista si dispozitiv de mortezat si bloc taietor pentru rindeluire cu trei cutite aflate pe rulmenti.