Efort sau confort?

Asta e alegerea pe care fiecare persoana trebuie s-o fata in fiecare zi: alegerea intre confort si efort. In mod natural, corpul si mintea noastra tind catre confort si aceasta va fi prima noastra tendinta indiferent de ce presupune alegerea respectiva. Chiar si cei mai productivi oameni se lupta cu acest lucru zi de zi, diferenta este ca acestia si-au diciplinat mintea astfel incat sa aleaga efortul. “De ce ar alege Bill Gates, cel mai bogat om din lume, sa depuna vreun efort vreodata in viata lui?” Te-ai putea intreba.

Ei bine, Bill Gates este unul dintre cei mai bogati oameni din lume tocmai pentru ca se trezeste in fiecare zi devreme si pentru ca se implica in toate proiectele lui. Da, ar putea foarte usor sa puna pe cineva sa faca..ei bine, totul in locul lui in timp ce el sa se relaxeze pe o insula in Tenerife sau ceva de genul asta. Dar nu ar fi cam plictisitor atunci? Aceasta intrebare poate te-a facut si mai nedumerit. In timp ce, fizic vorbind, noi tindem catre confort, una dintre principalele trebuinte ale psihicului uman este trebuinta de autorealizare. Adica pentru noi este foarte important sa fim de succes ca sa ajungem sa ne simtim bine. Da, stiu ca Bill Gates este un om de succes, insa el a ajuns asa prin pasiunea si dedicatia pe care le-a avut. Si anumite lucruri prin care tu devii un om de succes se transforma foarte usor in obiceiuri. Pe oamenii bogati nu-i deranjeaza sa se trezeasca la 5 dimineata sau sa lucreze la afacerile lor luni intregi fara a-si lua o vacanta. Pe oamenii bogati nu-i deranjeaza sa doarma 3-4 ore pe noapte.

De ce? Pentru ca ei au niste obiceiuri sanatoase combinate cu convingeri care le sustin succesul. Ei aleg efortul si lasa confortul pe mai incolo, pentru ca isi planifica timpul astfel incat toate sa le iasa exact asa cum isi doresc si sa se bucure din plin de fiecare vacanta. Diferenta intre bogati si saraci e ca bogatii se bucura si de efort, si de confort, in timp ce saracii fug de fiecare responsabilitate..si daca stam sa ne gandim un pic, Bill Gates are ceva responsabilitati, nu crezi?