Tehnologia solutiilor vending de cafea

Unul dintre cele mai importante bunuri si cel mai sus plasate pe scara de valori a omului modern este timpul. Poate pentru ca „timpul inseamna bani” sau poate pentru ca omul este mereu constient de timpul relativ limitat pe care il petrece pe planeta sau poate pentru ca 24 de ore nu sunt suficiente pentru o multitudine de task-uri si optiuni de petrecere a timpului liber in ziua de azi. Motivul este mai putin relevant, ceea ce conteaza este ca timpul este una dintre fortele principale care conduc dezvoltarea tehnologica din ultimii ani : dorinta de a face lucrurile mai repede, dar si mai bine. Standardul de viata de astazi presupune calatoria cu avionul, cel mai bine vazut mijloc de transport din punctul de vedere al distantelor lungi si smartphone-ul, cel mai bun prieten de management al timpului si de contact cu oricine, oriunde, in cel mai scurt timp posibil. Iar cuptorul cu microunde este nelipsit din orice bucatarie moderna pentru ca poate gati un cartof in doar 8 minute, pe cand un cuptor traditional are nevoie de 60 de minute pentru acelasi lucru. Pentru o masina de cafea obisnuita sau la traditionalul ibric, prepararea unei cafele dureaza intre 4 si 6 minute, ceea ce poate insemna mult prea mult timp in secolul 21. De aceea, aparatele vending de la Nordexim Coffee Services sunt solutia perfecta pentru consumatorul modern, dinamic, deoarece timpul de preparare este de doar 20 de secunde.

Mai este insa un motiv in spatele inventiei aparatelor de vending performante si rapide ale zilelor noastre : serviciul individualizat. Diversitatea preferintelor este o alta caracteristica umana, ca si aprecierea pentru tehnologiile rapide si performante si dorinta de atentie si recunoastere a preferintelor personale. Din acest motiv, pregatirea personalizata a cafelei de dimineata este un serviciu de lux extrem de cautat in ziua de azi. Fie ca este vorba de dozarea cantitatii de zahar, de modalitatea de plata folosita, de ingredientele folosite pentru cafea (fie cafea boabe, cafea solubila sau capsule de cafea) sau, mai ales, de tipul de cafea preferat (espresso, cappuccino, latte macchiatto, irish coffee, moccacino, etc) , aparatele vending de la Nordexim Coffee Services pot oferi toata aceasta gama de servicii in mod simultan, pentru un serviciu cu grad inalt de customizare oferit clientului.

Aceste caracteristici umane, dorinta de viteza si de serviciu individualizat, au inspirat inventia aparatelor de vending moderne. Au fost mai multe inventii tehnologice la inceputul anilor 1800 care au incercat sa prepare cafeaua cat mai repede in mod automat dar, de abia in 1901, a aparut primul automat de cafea efectiv modern, cand italianul Luigi Bezzera a inventat masina care folosea presiunea aburilor pentru a impinge apa prin cafeaua macinata aflata in filtre. Aceasta tehnologie este inca folosita in multe automate pe baza de presiune cu aburi in ziua de azi.

In 1948, un alt inventator italian, Achille Gaggia, a inceput productia unei masini revolutionare pentru cafenelele italienesti. Inventia, primul automat adevarat de cafea, a reusit sa produca o forma de cafea espresso care nu putea fi obtinuta acasa, prin metode traditionale, punand astfel bazele unei noi culturi de consum, de „drinking out”. Automatele au fost exportate in toata lumea, prin imigrantii italieni, creand o explozie de consum al cafelei „in stil italian” de-a lungul timpului. Insa preferintele variaza in functie de pozitia geografica: daca italienii prefera inca sa consume espresso in picioare, la bar, in schimb englezii si americanii prefera cappuccino si espresso cu lapte, consumate la masa, in cafenele, la orice ora a zilei.

Aparatele vending oferite de Nordexim Coffee Services pot pregati o gama larga de tipuri de cafea, pentru toate gusturile, in doar 20 de secunde si la orice ora a zilei. In plus, solutia completa de vending include astazi nu numai bauturi calde (inclusiv ciocolata calda, ceai si cafea), ci si aparate vending care ofera bauturi racoritoare si snacks-uri.

Nordexim Coffee Services acopera un portofoliu de clienti „Working Places”, „Traffic Locations” si „Public Locations” ce numara peste 5,000 de puncte de vending in toata tara. Cu ajutorul echipei tehnice proprii si 20 de reprezentante in toata tara, Nordexim Coffee Services poate acorda service, aprovizionare si mentenanta directa, cu acoperire nationala si raspuns in maximum 24 de ore de la solicitarea clientului.