Repararea bateriei laptopului, o misiune cu final fericit la service onlaptop

Un laptop este o investitie buna atata timp cat esti dispus sa-ti asumi si reparatiile ulterioare si functionarea defectuoasa dupa cativa ani. Ca orice calculator, laptopul are niste componente electronice care se uzeaza si duc la randament mai prost si la rezultate satisfacatoare in timpul rulajului.

Reparatiile celor mai comune probleme se poat face la orice service autorizat gen service onlaptop, acolo unde exista experti in domeniu care pot depista cauzele problemelor aparute de-a lungul timpului. Prima componenta care poate da semne clare de slabiciune este bateria laptopului, una dintre partile cele mai utilizate, impreuna cu monitorul si tastatura. Bateria ii asigura laptopului functionarea atunci cand este decuplat de la sursa de curent sau cand trebuie sa prezinti un anumit lucru si nu dispui de o sursa de alimentare potrivita. Autonomia bateriilor variaza, de la cateva zeci de minute, la cateva ore.

Neformatarea corecta si folosirea laptopului „pe curent” cu bateria in el pot duce la aparitia unor defectiuni tehnice la nivelul compozitiei bateriei, care pot fi remediate doar la service onlaptop. La ora actuala nu exista un model tipic de baterie pentru laptopuri, fiecare producator gandind propriul prototip de baterie. Reparatia unei baterii de laptop cu defect poate fi facuta prin desfacerea sa si inlocuirea acumulatorilor din interior. Nu costa prea mult, inlocuirea e eficienta si bateria poate fi din nou ca noua. Inainte de a face orice reparatie, echipa service onlaptop se va asigura ca bateria este complet descarcata si scoasa din laptop. Dupa ce se vor descoperi acumulatorii se va nota seria lor si se vor inlocui cu unii compatibili ca putere si specificatii tehnice.

La final, acumulatorii se aranjeaza in carcasa bateriei, in plasticul in care erau inveliti cei vechi si se resigileaza bateria. Pentru a verifica daca reparatia a fost facuta corect se incarca acumulatorii la maximum si se urmaresc performantele laptopului atunci cand nu e cuplat la o sursa de curent.