Rent a car - ce sa cauti si cum sa inchiriezi

Atunci cand doresti sa inchiriezi un autoturism in Cluj, te poti lovi de o serie de factori care sa iti influenteze alegerile. Fie ca vii dintr-o calatorie si te opresti la aeroport, fie ca ai nevoie sa faci un drum mai lung ori sa inchiriezi o masina pentru oras, companiile de inchirieri auto pot gasi oricand pentru tine cele mai bune solutii raportate la nevoile si criteriile tale de cautare. Asadar, stabileste din timp pentru ce anume ai nevoie de autoturism si, in functie de asta, alege cea mai buna solutie de inchiriere.

Masini mai mici, economie mai mare

Cand doresti masini de inchiriat in Cluj, vei obtine o mai buna eficienta financiara in ceea ce priveste combustibilul, daca alegi un autoturism mai mic. Este posibil sa fii ingrijorat despre puterea/performanta acestuia insa, daca nu ai o nevoie specifica pentru ceva mai mare, un vehicul compact este, probabil, tot ceea ce ai nevoie. Autoturismele din clasa Economic (adica cele mici) sunt mult mai mari decat erau acum 10 ani. In plus, companiile de inchiriere vor avea intotdeauna mai multe oferte la aceste masini, deoarece sunt cele mai populare. Cand este cazul, vei gasi probabil un upgrade catre un vehicul mai mare. Singurul dezavantaj ar fi cererea unei masini mai mici, cu randament ridicat de combustibil, iar compania inchiriatoare sa nu o detina. In acest caz, se apeleaza la negocierea pretulului, pe baza pierderii in intregime a economiilor pe combustibil.

Ia in considerare locul de primire al masinii, dar si pe cel al predarii


Acest lucru nu se aplica intotdeauna, dar avand locatii diferite pentru primire si predare (spre exemplu, o excursie cu sens unic), te va ajunge, probabil, mult mai scump daca trebuie sa te intorci de undeva doar ca sa predai masina. Ar putea exista o rata mai mare de zi cu zi, sau pur si simplu, o taxa suplimentara, atunci cand se inchiriaza. Acest factor depinde in totalitate de bugetul tau. De asemenea, daca inchiriezi dintr-un aeroport, ratele vor fi mai scumpe decat cele din orasele din jurul acestuia. Daca esti dispus sa-ti sacrifici confortul pentru a economisi bani, cauta dinainte o companie care sa iti aduca autoturismul direct la aeroport, cu putine taxe suplimentare sau deloc.

Cunoaste orele de lucru ale companiilor


Daca aterizezi in timpul noptii si ai nevoie de un autoturism, apeleaza din timp la companiile de inchirieri auto. In aeroporturi, multe birouri de inchiriere nu sunt deschise 24 de ore pe zi. La cele mari, ai putea gasi disponibilitate pana la miezul noptii, in timp ce la aeroporturile mici, nu exista deloc. In consecinta este necesar sa cunosti programul de lucru si disponibilitatea companiilor. Acelasi lucru se va aplica si pentru predarea autoturismului.