Steroizii si astmul la copii

In cazul in care un copil are un atac de astm mai sever, medicul poate sugera comprimate care contin steroizi impreuna cu alte tratamente. Comprimatele cu steroizi sunt deseori oferite pentru copiii care ajung la spital cu astm sever. Comprimate de glucocorticoizi pot “imbunatati” plamanii copilului si il pot ajuta sa previna alte atacuri. Acestea pot reduce, de asemenea, sansele copilului de a ramane internat in spital pentru perioade mai lungi de timp.

Steroizii sunt medicamente care ajuta in inflamatii. Ei calmeaza si previn umflarea cailor respiratorii la copiii care sufera de astm. In cazul in care copilul are un atac de astm moderat sau sever, medicul poate prescrie comprimate de glucocorticoizi sau siropuri pentru a controla atacurile si a ajuta la prevenirea lor. Comprimatele de glucocorticoizi pot fi administrate copilului de catre medic si pot opri sederea in spital a copilului.

Steroizii sunt de obicei folositi pentru a trata atacurile, alaturi de alte tratamente, cum ar fi oxigenul (in spital) si inhalatoarele (salbutamol sau terbutalina). In cazul in care copilul nu poate lua comprimate sau siropuri pentru un motiv oarecare, el/ea poate lua cateva picaturi de steroizi. Lichizi, steroizii ajung in fluxul sanguin intravenos. Este important sa stim ca steroizii folositi pentru a trata astmul bronsic nu sunt aceiasi steroizi anabolizanti folositi de unii sportivi si culturisti. Numele complet pentru steroizii folositi in astm este de corticosteroizi.

In cazul in care copilul a fost internat in spital cu un atac de astm, se pot administra comprimate cu steroizi, luate pentru o perioada scurta de timp, atunci cand acesta se intoarce acasa, pentru prevenirea unui alt atac. Cu toate acestea, in cazul in care copilul are astm in stare avansata, care nu poate fi controlat cu alte tratamente, ar putea fi nevoie de administrare de steroizi in mod regulat, pentru o perioada mai lunga de timp.