Dupa o perioada mai grea, in care toti au nevoie de cate ceva de la tine, simti intr-un moment ca ai nevoie de o pauza. Fiecare isi regaseste acea pauza intr-un fel anume, fie ca este gatitul, pictatul, plimbatul sau alt hobby.
Unul dintre hobby-urile des intalnite la barbati este pescuitul. Cu toate acestea, chiar daca este doar satisfacerea unei palceri, multi dintre ei isi starnesc o pasiune mult mai dedicata acestui lucru, ajungand sa isi doreasca si o oarecare performanta. Pentru a putea ajunge la aceasta performanta, ai nevoie de diferite articole de pescuit. In primul rand, depinde locul si pestele pe care doresti sa il pescuiesti, deoarcere exista diferite undite si lansete pentru acel tip de peste. De exemplu crapul, daca vrei sa il pescuiesti doar din distractie, nu iti vei face mari probleme, dar daca vrei sa ai o captura cat de cat decenta, vei asculta atat de cateva sfaturi si vei folosi articole speciale.
Crapul, ca multi alti pesti are sangele rece, deci sangele sau preia temperatura apei. Crapul se presupune ca atunci cand se lasa sezonul rece acesta se retgrage oprindu-se din hranire. In mare parte asa este, dar acesta este si momentul in care ai sansele cele mai mari sa prinzi un crap de peste 10 kg. Treaba merge in felul urmator, un crap de peste 10kg se considera un crap mare, care totodata are metabolismul mai dezvoltat si se opreste de tot din hranire odata ce corpul sau ajunge la temperatura de 5 grade Celsius. Dar la adancimile de sub 10 emtri, apa nu scade niciodata la mai mult de 4 grade. Cu toate acestea intre cele 4-6 grade ale apei se mai gasesc crapi . Crapii de sub 10 kilograme se opresc din hranit cand apa atinge circa 6-7 grade. Deci, daca vrei sa prinzi un crap intr-adevar mare, sezonul rece este mult mai bun. In pragul iernii, pare imposibil pentru cei mai multi sa pescuiesti, deoarece crapul se opreste si el din mancat, dar de fapt este un moment oportun. Cu toate astea trebuie pescuit mult pentru a da rezultate .
In timp ce pescuiesti ai nevoie si de diferite accesorii de pescuit pentru a fi sigur ca nimic nu te va putea inlatura de la punerea in practica a hobby-ului tau. Chiar daca este un hobby, trebuie sa fie tratat profesionist. Poti sa ai la tine o serie de accesorii importante, cum ar fi de exemplu tot pentru epscuitul de crap markerup special pt crap, saltea de primire, suportul pentru lanseta (crapul se pescuieste cu lanseta), opritor etc.
La un moment dat, pescuitul de crap poate deveni destul de costisitor, mai ales daca ai de gand sa stai mai mult de o zi doua, trei. Pe langa autorizatie, si momeala este foarte scumpa. De aceea poti sa folosesti pe langa momeala achizitionata dintr-un magazin de pescuit si bilute de paine, care sunt ieftine si vor atrage mai multi pesti. Totodata poti face amestecuri cu canepa, viermi, porumb dulce, pentru a ii atrage. Astfel vor veni mai multi si nici nu se vor satura.