Abilitati extraodinare aparute in urma unor afectiuni uimitoare

Imunitatea la degeraturi sau inghet la temperaturi scazute. Cand vine iarna ne luam pe noi geci, pantaloni grosi, pulovere groase, manusi. Totusi e un om acolo in lume care nu are nevoie decat de un tricou si niste blugi de vara si e ca nou toata iarna.

Un barbat pe nume Wim Hof este imun la frig puternic, inclusiv la orice conditii climatice ce implica temperaturi extreme. Ca sa demonstreze ce poate, barbatul s-a urcat pe Everest aproape gol, medicii ramanand uimiti cand au vazut ca nu a patit nimic. Nu se stie ce boala l-a ajutat pe barbat sa fie asa de rezistent la frig, insa oamenii de stiinta au speculat ca trebuie sa fie ceva legat de functionarea creierului sau. Abilitatea de a scrie pe piele. Toata lumea uraste momentele acelea in care trebuie neaparat sa scrii ceva important si nu ai pe ce. Ei bine, oamenii care sufera de dermatografie nu au aceasta problema niciodata. In loc sa foloseasca o bucata de hartie si un stilou, cei care sufera de aceasta boala isi folosesc doar pielea si unghiile. Si cele mai simple zgarieturi provoaca umflarea pielii si inflamarea zonei din jurul zgarieturilor.

Efectul de umflare dureaza pana la o ora. Asa ca daca isi scrijelesc un simbol pe mana, pielea se ridica doar in aceste zone in functie de design si de modul in care se aplica presiunea la crearea zgarieturii. Ariana Page Russell face aceste lucruri uimitoare cu propria piele. In loc sa se teama si sa fie influentata negativ de boala, femeia a invatat sa foloseasca aceasta abilitate pentru a crea simboluri interesante pe piele. Potrivit celor care sufera de aceasta boala, scrisul pe piele este o arta si e foarte banoasa. Nu exista sindrom care sa provoace aceasta boala, insa ea e insotita de roseata vizibila, senzatie de scarpinare.