Aspectul locuintei este mai elegant cu usi exterioare din lemn stratificat

Primele detalii pe care le observa cineva cand vine prima data in vizita intr-o locuinta sunt geamurile si usile exterioare. Usile exterioare pot spune multe despre cat de bine intretinuta e locuinta si cam ce importanta acorda proprietarul curateniei si bunului gust. Daca este sa alegem intre o usa din PVC si una din lemn, cu siguranta cea din lemn va fi alegerea corecta.

Cele mai bune usi exterioare sunt cele din lemn, un material ecologic foarte bun pentru tamplaria de orice fel. Estetica si eleganta lemnului sunt principalele avantaje ale usilor exterioare din acest material, tamplaria din lemn stratificat fiind potrivita pentru orice stil arhitectural. Finisajele se fac foarte usor, detaliile usi exterioare pot fi obtinute cu un minim efort, iar aspectul final este de invidiat. Lemnul are multiple avantaje daca e folosit pentru tamplarie usi exterioare, dintre ele cele mai importante fiind coeficientul de calitate mai mare, coeficientul de dilatare mic. Pe de alta parte, lemnul stratificat obtinut prin suprapunere si lipire prin presare este foarte rezistent, adezivul folosit este natural si nu afecteaza structura acestuia, rezultatul obtinut avand caracteristicile unei structuri rigide si stabile.

Spre deosebire de lemnul masiv, lemnul stratificat este uniform, nu are noduri, nu putrezeste sau se deformeaza. La S.C. Domus S.R.L profilele usi exterioare au trei straturi din esente de brad, steja sau exotice, suprapuse prin presare si cu adezivi din clasa D4, care rezista foarte bine la umiditate. Tamplaria din lemn stratificat folosita de S.C. Domus S.R.L are transfer temric mai mic decat cea PVC clasica, rezistenta mecanica e mai mare, lacurile si vopselurile sunt naturale, fara componente chimice puternice si daunatoare pentru organism si mediu, iar reparatiile locale pot fi facute fara probleme.

De asemenea, usile exterioare din lemn stratificat se pot intretine usor, rezista mai mult si mai bine la trecerea timpului si nu necesita ingrijiri speciale.