Premergatorul – este util sau doar un moft?

Premergatorul – de la ce varsta este indicat sa il folosim? Este util sau doar un moft? Care sunt indicatiile medicilor? Premergatoarele sunt utile bebelusilor activi care se pregatesc pentru mers. Premergatoarele se impart in doua categorii : cu sezut de sustinere si premergatoare de impins.

Premergatorul il va insoti pe copilasul tau in primii sai pasi, il va ajuta sa isi dezvolte capacitatile motorii, sa-si coordoneze mai bine miscarile, iar jucariile atasate acestuia ii vor capta atentia si il vor tine concentrat. Luminile, melodiile si jucariile atractive il vor invata pe copilas mai multe despre lumea inconjuratoare, ii vor stimula simturile si ii vor ghida pasii. De obiciei, premergatoarele au inaltimea ajustabila, roti silentioase, din silicon sau din cauciuc, scaunel confortabil si sunt usor de pliat. Premergatoarele se adreseaza copiilor cu varsta de minim 6-8 luni. Este un mod sigur de a tine copilul departe de colturile mobilei, de prize sau alte lucruri in care se poate accidenta.

Unii medici recomanda parintilor sa foloseasca premergatoare dupa varsta de 8 luni. Afla mai multe detalii pe blogul: https://copiisibebelusi.wordpress.com/2013/02/11/premergator-de-la-ce-varsta-este-indicat-sa-il-folosim/.