Unde plasam camerele de supraveghere?

Atunci cand vor sa achizitioneze un sistem de supraveghere video, oamenii se intreaba adesea care ar fi numarul de dispozitive necesare locuintei sau afacerii lor. Aceste aspect conteaza atunci ca vrei sa te simti in siguranta, dar la fel de mult conteaza sa identifici clar cine vine, cine pleaca si care au fost activitatile desfasurate pe prorietatea ta. Astfel, prin parcurgerea celor 3 pasi simpli explicati mai jos, iti poti face o idee asupra numarului de camere de supraveghere necesare locuintei sau afacerii tale, dar si asupra punctelor cheie in care trebuie sa le amplasezi.

1. Identificarea suspectului

Daca exista fonduri limitate, este recomandat un sistem de supraveghere capabil sa identifice in mod clar oamenii care vin si pleaca. Daca se intampla ceva acasa la tine sau la birou, vei sti despre ce este vorba, iar singura intrebare valabila va ramane: "Cine a facut-o?" Cu ajutorul unor camere supraveghere de la http://www.sdsmag.ro, vei putea identifica simplu si rapid orice persoana care intra contact cu locuinta sau afacerea ta.

Pentru a realiza identificarea de persoane sau vehicule, trebuie sa identifici punctele cu trafic intens si caile de patrundere, cum ar fi usile, ferestrele, portile sau intrarile de parcare etc. Camerele video de supraveghere dedicate pentru vizionarea acestor puncte cu trafic intens, te pot ajuta sa prinzi hotul chiar si inaintea sosirii politiei. 

Recomandat, de asemenea, ar fi sa gandesti ca un hot/criminal pentru cateva secunde. Daca ai fi un hot, cum ai intra in propria casa? S-ar intampla ziua sau noaptea? Ce zone de pe proprietate sunt cel mai putin vizibile pentru vecinii tai? Rezultatele acestui exercitiu vor confirma numarul de camere de supraveghere necesare proprietatii sau afacerii tale.

2. Documentarea


De multe ori este extrem de importanta documentarea tipului de activitate desfasurat in casa ta sau locul de munca. Astfel te va ajuta sa iti protejezi casa sau afacerea, in functie de necesitati. La o resedinta, cu ajutorul camerelor de supraveghere care ofera o arie larga de acoperire, pot exista de multe ori unele indicii foarte valoroase dincolo de identificare, cum ar fi directia de deplasare a hotului, o descriere a unui vehicul, identificarea complicilor si vecinii care ar putea fi martori la furt/crima. In multe cazuri, poti obtine multe dintre aceste detalii importante si cu doar patru camere de supraveghere, amplasate in jurul casei.

Siguranta este un alt motiv popular pentru a detine camere supraveghere care sa ofere imagini de ansamblu ale proprietatii tale. Este destul de confortabil pentru a urmari copiii la piscina, trambulina sau in curte, stiind ca sunt sigure si distractive, in acelasi timp.

3. Creeaza o schita


O schita simpla a locuintei sau a sediului companiei, trasata cu mana, va fi de mare ajutor. Aceasta schita este utila pentru a determina domeniul de opinii pentru camerele de securitate, asigurand o acoperire perfecta. Cu un desen al locuintei in fata, poti alege locatiile potrivite pentru montarea camerelor de supraveghere. In consecinta, vei identifica cele mai potrivite zone, astfel incat sa acoperi toata aria de actiune din jurul cladirii, fara sa existe puncte lipsite de vizibilitate.