Cele mai proaste 10 filme din ultimii doi ani

De regula cand vreau sa vad un film nici nu ma gandesc sa ma uit la trailer inainte ca doar nu vreau spoilere. Imi dau seama din primele zece minute sau poate mai putin, daca filmul “ma coafeaza” sau nu. Eh bine, cateodata ma mai uit si pe net ca sa vad ce filme trebuie sa ocolesc, ceea ce m-a facut sa dau si peste o lista cu un top 10 al celor mai proaste filme. Nu am judecat insa dupa nume, ci am avut rabdare sa vad si trailerul la fiecare in parte si iata ca lista s-a adeverit si din punctul meu de vedere.

Actorii din filmele cu pricina nu trebuie judecati, in nici un caz povestea, ci pur si implu trebuie sa luam totul ca atare: nu se pot face numai filme excelente, ori mai bine zis trebuie sa avem si filme mai previzibile cu o doza de patetism in ele. Iata si lista celor mai proaste zece filme din ultimii doi ani:

10. One for the Money este un film cu Catherine Heigl. O actrita pe care poate multi au indragit-o din Anatomia lui Grey, insa care nu este tocmai excelenta. Filmul prezinta o vaduva, care incepe sa comita o serie de fapte ilegale sau mai putin conventionale pentru un scop nu prea ortodox. Trailerul nu va spulbera insa dorinta de va uita la film.

9. The Odd Life of Timothy Green - n-am inteles zau, un film despre un cuplu care isi doreste un copil dar nu-l poate avea, il fac ei din imaginatie, adica isi scriu pe hartie cum vor sa fie pruncul si iata ca apare ca prin minune un copil exact cum si-au dorit. E un film realizat de Disney, se intelege. Macar e intr-un top.

8. What to Expect when you’re expecting - daaa! e un film pe care l-as pune undeva pe locul trei ca e tare jalnic. Adica niste cupluri, niste bebei, metode de crestere. Nu vreua sa va spulber visele, dar e un film de parinti cu putina materie cenusie sau pentru tinerii care habar nu au despre ce e viata. Chiar daca sunt prezenti actori cat de cat buni, precum Cameron Diaz, Jenifer Lopez sau Chris Rock, ei nu fac cu nimic mai bun filmul si nici ideea.

7. Alex Cross - chiar daca pe prietenul meu il cheama Alex, nici moarta nu as privi filmul asta. E cu bataie, crime multe, politie si alte nebunii. Aaaa! si joaca Doctor Cox din Scrubs daca ati vazut serialul! nu i se potriveste deloc rolul de om serios. Filmul vrea sa fie brutal, excentric, dar nu e decat patetic.

6. The Lorax - oh my god, e un film animat! nu mi-as lasa nici copiii sa se uite la el, e poate un remake la The Lorax din 1972, varianta foarte childish, fir in fir, poveste in poveste. N-am avut rabdare sa ma uit la el nici macar trei minute.

5. This Means War - e un film cu Reese Witterspoon, blonda de la drept, cu Chris Pine si Tom Hardy. Oamenii astia se razboiesc pentru iubirea micutei blonde, o idee draguta insa care te prinde o singura data. La final cine stie ce sa alegi de la viata?!

4. Abraham Lincoln - Vampire Hunter - e spooky, adica un alt film despre vampiri, cu vampiri, de parca nu s-au facut destule, dar de data asta cu d-l Lincoln. “There is darknes everywhere” deci vizionare placuta.

3. Hyde Park of Hudson - niciodata nu am vazut un film cu atat de multi actori batrani. Majoritatea au peste 50 de ani.

2. John Carter - este un film cu efecte speciale caruia ii lipsesc efectele speciale, cel putin alea bune. E vorba despre un erou care devine salvatorul unei specii etc. Clasic!

1. Cloud Atlas - ne-am fi asteptat la ceva mai bun de la creatorii trilogiei The Matrix, dar ne-am inselat. un film despre vieti, despre oameni, despre idei pe care le aveam undeva in liceu sau chiar in generala, despre salvare si damnare etc.

Problema cu totul asta e ca chiar te face sa te uiti la filmele mai sus mentionate ca sa iti dai seama ce e in neregula cu ele, iar daca ai suficient noroc incat sa ai si rabdare, vei fi clar dezamagit. Insa partea buna e ca sunt intr-un top si primesc vizualizari macar asa.