Radiant orchid, culoarea anului 2014

Articolul acesta este dedicat celor interesati de artele vizuale, de design, decor, vestimentatie si alte domenii in care culoarea isi are locul sau de cinste, dar si celor care sunt in pas cu ultimele tendinte.

Pentru ca in orice domeniu exista autoritati si organe de reglementare, si in domeniul coloristicii exista o autoritate mondiala a culorilor care are numele Pantone.. Scopul acesteia este sa urmareasca creatiile noi in moda si design si in functie de anumite tipare sa stablileasca gama de culori care va deveni populara in anul urmator.

Luna aceasta Pantone a ajuns la o concluzie in ceea ce priveste culoarea anului 2014: radiant orchid (18 -3224). Aceasta culoare este o combinatie este o armonie captivanta intre fucsia, mov si tonuri de roz. 

Conducerea organizatiei Pantone a declarat ca aceasta culoare este una care aduce incredere si o magie calda, dar care intriga ochiul si aprinde imaginatia. Tot despre aceasta culoare, autoritatea mondiala a culorii a mentionat ca este o culoare care emana fericire, iubire si sanatate. Culoarea este una expresiva, creativa, care atrage privirile.

Anul 2013 a avut Verdele Smarald (Emerald - 17 -5641) decretata ca fiind culoarea anului. Despre aceasta culoare s-a spus ca transmite eleganta, armonie, putere, convingere, balanta si sanatate.

In anul precedent, 2012, s-a ales Tangerine Tango ( 17-1463). Aceasta nuanta este o nuanta mai “pasionala” din gama portocaliului. Sofisticata, dar in acelasi timp dramtica si seducatoare - sunt doar cateva din caracterizarile oferite de Pantone.
Anul acesta, autoritatea mondiala a culorii a implinit 50 de ani de cand aduce in atentia publicului tendintele in materie de culoare.