De multe ori ni se intampla sa ne trezim dimineata cu franturi de “filmulete” in cap, care par sa nu aiba nici o noima, ori, de si mai multe ori ne amintim pe parcursul zilei anumite scene care ne-au aparut pe timp de noapte in cap. De ce visam sau mai bine zis de ce nu ne amintim ce anume visam au incercat sa explice chiar si psihanalisti cunoscuti precum Freud, care a pus bazele primului dictionar de vise, insa oricat de mult am incerca sa explicam problema, nu facem decat sa o complicam.
Si o complicam pentru ca in primul rand visele nu au explicatii concrete, ele merita atentii mult mai metapsihice si in al doilea rand, nu faptul ca visam trebuie explicat cat faptul ca visam ceva anume. Simbolurile din vise care pot fi considerate si intelese in stransa legatura cu viata de zi cu zi, ajuta cel mai bine la o interpretare vise atunci cand avem nevoie de ea. Cand visam ne trezim mai odihniti sau mai obositi dupa caz, mai veseli sau mai suparati, dar visele ne pot ajuta si ele daca stim cum sa le folosim. Exista o asa numita terapie prin vis pe care nu multi o folosesc deoarece nu multi stiu de ea. Principiul de functionare este simplu, iar el consta in: seara inainte de culcare ne gandim foarte mult la ceea ce vrem sa visam sau la ceea ce ne face bucurosi in viata, de exemplu la persoana iubita, la activitatile care ne mentim veseli, la animalul preferat si altele.
Facand aceste lucruri ne putem induce un anumit vis care poate in cele din urma sa ne dea o stare de bine, iar aceasta desigur ca ne va face sa fim mai fericiti atunci cand ne trezim si ajuta sa privim viata intr-o maniera mai pozitiv.