Bran - istorie si ospitaliltate

Mersul la munte nu a fost niciodata mai atractiv, mai ales cand exista atat de multe statiuni si obiective de vizitat. Partiile de schi, poienitele de un verde natural si localnicii primitori sunt doar cateva dintre atuurile peisajului montan. Toate acestea impreuna cu istoria locala si povestile din jurul focului de seara iti vor transforma concediul intr-o vacanta de neuitat.

Ei bine, daca ajungi la munte trebuie neaparat sa vizitezi Branul. Situata in judetul Brasov, Transilvania, aceasta comuna, desi mica in aparenta, are foarte multe de oferit. Cetatea Rasnov, Culoarul Rucar-Bran, Vama Medievala, Cheile si Pestera Dambovicioarei si muntii Piatra Craiului sunt doar cateva dintre cele mai atractive obiective turistice ale regiunii. Pentru pasionatii anotimpului rece, partia de schi Bran-Zanoaga este cea mai buna optiune.

Tot aici vei gasi si Castelul Bran, locul care a dat nastere legendei lui Dracula. Vei afla despre Vlad Tepes - marele domnitor renumit pentru cruzimea sa iesita din comun - si vei putea sa iti incanti prietenii cu multe suveniruri tematice, pe care le poti cumpara direct de la castel.

Pe langa istorie si povesti de groaza, Branul este recunoscut si pentru ospitalitatea localnicilor. Desi sarac in hoteluri, aici exista o multime de pensiuni gata oricand sa te cazeze. Poti opta pentru cabane mai mici, pe care le poti inchiria integral sau pentru vile cu un numar mai mare de camere, unde poti inchiria individual. Orice ai alege, vei gasi liniste si relaxare totala in mijlocul naturii, in orice perioada a anului. Trebuie doar sa alegi cea mai buna optiune de cazare Bran pentru tine si te vei bucura de amintiri de neuitat.

Situata la doar cativa kilometri de judetul Brasov, aceasta mica statiune este locul ideal pentru un concediu alaturi de familie si prieteni. Branul este o oaza de liniste si este ideal pentru cei care doresc sa petreaca in natura.