Oferiti o noua infatisare locuintei

Inainte de vopsi camera dumneavoastra, alegeti schema de culori pentru peretii fiecarei camere. Cand selectati gama de culori, amintiti-va ca majoritatea acestor tehnici folosesc de obicei doua nuante ale aceleiasi culori. Daca utilizati una dintre tehnicile care se bazeaza pe doua nuante de culoare, puteti alege o nuanta mai inchisa decat in mod normal pentru a reprezenta culoarea de baza, deoarece culoarea mai deschisa aplicata deasupra va conferi un rezultat final mult mai reusit.

Pentru o vopsire reusita, aplicati mai intai culoarea de baza, dupa care lasati sa se ​​usuce perfect toate straturile. Apoi, cu o pensula fina, vopsiti cu nuanta mai deschisa peste stratul de baza pana cand obtineti un efect vizual satisfacator. Daca nu sunteti multumit de rezultatul final, puteti reface orice zona cu un nou strat de vopsea decorativa aplicat peste stratul de baza. Dupa ce intreaga portiune revopsita este uscata, repetati tehnica de pictura faux.

Daca aveti in vedere folosirea unei metode specifice de vopsire decorativa, cum ar fi stantarea, poate doriti doar sa creati un efect vizual de fundal prin aplicarea unui design simplu peste stratul de baza. Cu toate acestea, poate veti vrea sa mergeti un pas mai departe in proiectul dvs si sa folositi sabloane sau timbre pentru a crea aparenta unui zid de caramida sau de piatra. Nu este neaparata nevoie sa fiti un specialist in vopsea decorativa sau artist experimentat pentru a crea unele dintre aceste finisaje faux. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmati niste pasi simpli. In primul rand, pictati peretii cu acea culoare selectata de dumneavoastra avand aparenta mortarului dintre caramizi sau pietre. Dupa ce stratul de baza s-a uscat, aplicati un nou strat de vopsea decorativa cu modele care imita caramizile sau pietrele peste stratul de baza. Dupa ce si stratul superior s-a uscat, puteti sa il stropiti cu putina nuanta mai inchisa pentru a conferi efectul de profunzime si a-l face sa para extreme de realist.