Cum faci fata stresului de la locul de munca

De cele mai multe ori ne trezim la munca in mijlocul unor conflicte care nici macar nu ar trebui sa existe si nimeni nu isi da seama de asta. De ce? Pentru ca poate plecam stresati de acasa si la munca cu toate conflictele din jur izbucnim si mai tare. Iata cateva sfaturi ca sa ai o viata calma si echilibrata si la locul de munca:

- incearca sa nu mai stai peste program si sa iti termini treburile in timpul de lucru, atunci cand stai peste program, oboseala te poate darama iar daca esti obosit peste masura atunci devii si stresat

- incearca sa te odihnesti intre orele 22.00 si 6 dimineata. E cel mai bun interval orar in cadrul caruia creierul ti se relaxeaza.

- cauta exact sursele de stres si incearca sa le intelegi

- tine un jurnal cu toate activitatile si gandeste-te care nu iti plac si imlicit care te streseaza

- da-ti seama ce faci intr-adevar cand esti stresat

- dezvolta o comunicare pozitiva cu cei din jur si nu uita sa te relaxezi

- organizeaza-ti timpul asa cum trebuie si cat mai bine

- apreciaza-te mai mult si incearca sa te si iubesti, daca tu nu o vei face atunci nu vei reusi sa te faci placut nimanui si in plus orice ti se va parea un chin cand vine vorba de interactiune cu cei din jur

- si nu in ultimul rand incearca sa ai o viata sanatoasa si sa te alimentezi corespunzator. Nimeni nu iti poate spune exact ce sa faci sau sa iti impuna insa numai tu iti poti da seama ce este intr-adevar bine pentru tine.