Despre fierul forjat si avantajele sale in designul interior si exterior

Fierul forjat este un material care poate fi folosit in amenajarile interioare si in exterior pentru decorarea casei si a curtii. Fierul forjat poate fi utilizat atat intr-un interior cu elemente clasice, cat si intr-unul modern.

Mobilierul din fier forjat poate fi utilizat fara teama de a deveni prea rustici sau traditionalisti. Acesta se potriveste oricarui stil de amenajare: clasic, modern sau romantic.

Atunci cand se doreste inobilarea unei cladiri, elementele din fier forjat sunt solutia ideala. O piesa sau chiar un ansamblu din fier forjat este realizat cu multa pricepere si atentie la detalii de catre mesteri, aceasta traditie fiind transmisa din generatie in generatie, de-a lungul a mai multor milenii. Oamenii au reusit sa perfectioneze acest frumos mestesug, in timp, iar astazi utilizarea fierului forjat a fost ridicata la rang de arta. Caracteristicile lucrarilor din fier forjat sunt diferite de la o regiune la alta, iar produsele sunt personalizate in functie de gusturile clientilor.

Fierul forjat a ajuns, in zilele noastre, unul dintre cele mai intrebuintate metale. Deoarece este foarte raspandit si nu costa foarte mult, fierul forjat este folosit ca si aliaj pentru a se realiza diferite piese sau structuri. Fierul forjat contine foarte putin carbon, mai putin de 0,2 %, si este un produs cu maleabilitate ridicata. Principalul avantaj al fierul forjat este faptul ca rugineste mult mai greu, ceea ce ii confera durabilitate in timp. Prin utilizarea fierului forjat, eleganta si rafinamentul sunt garantate.

Eleganta fierului forjat poate fi o optiune pentru amenajarea intregii locuinte, prin finisajul prin asociere cu alte materiale naturale, de la sticla, lemn, impletituri din fibre vegetale pana la ceramica si piatra in stare bruta.

Fierul forjat se foloseste cu succes si in decorarea unei gradini, existand foarte multe modele de decoratiuni din fier forjat, de la scaune, foisor de vara, mese, banchete, jardiniere, etc.