Cele mai infricosatoare cazuri de poltergeist (I)

Moartea face parte din viata noastra. De multe ori, spiritele celor care au parte de o moarte violenta sau se sinucid raman printre cei vii. Aceste spirite devin violente, interactionand adesea cu lumea din jur. Atunci apare poltergeist-ul-de exemplu, mobile miscate, tipete infioratoare si vanatai inexplicabile, urme de gheare pe spate, cesti de cafea care dispar si reapar in alt loc, fara ca vreo persoana sa le atinga etc.

Cimitirul Greyfriars. Situat in Edinburgh, Cimitirul Greyfriars este cunoscut in intreaga lume datorita judecatorului George Mackenzie, mai exact fantomei sale. El i-a condamnat la moarte pe cei 18.000 de indivizi care i se opuneau lui Charles II. In 1999, un om al strazii a intrat in mormant pentru a se adaposti si a dormit, insa a fugit mancand pamantul cand sicriul a inceput sa se clatine violent si sa scoata zgomote ciudate. De-a lungul timpului 350 de oameni au raportat atacuri poltegeist, unii chiar lesinand sau plecand cu oasele rupte din cimitir.
Calugarul negru din Pontefract. In 1970, o casa din Pontefract a fost martora unuia dintre cele mai violente cazuri de poltergeist din Europa. Supranumita Pontefract Poltergeist sau Calugarul negru, fantoma apartinea unui calugar ucis undeva in secolul al XVI-lea. In casa respectiva locuiau pe atunci sotii Pritchard, Joe si Jean, care aveau un baietel si o fetita. Fantoma pe care ei o numeau Fred arunca lucrurile prin camera, racea camerele, trantea usile, musca din sadvisuri, ba chiar teleporta oua dintr-o camera in alta, apoi le spargea de perete. Mai mult, a tarat-o pe fiica sotilor Pritchard, de gat, pe scari si a vrut sa o ucida prin strangulare cu un cablu electric.

Poltergeist-ul din South Shields. Putin mai departe de Pontefract este South Shields, unde, in vara lui 2006, o familie cu un copil de trei ani a fost terorizata de o fantoma nervoasa si razbunatoare. Fantoma misca scaune, trantea usi, arunca obiecte si s-a atasat de… jucarii. Intr-o noapte, mama a simtit cu catelusul de plus al copilului, aflat in pat, a lovit-o in zona gatului, fiind aruncat cu putere spre femei. Sotul insa a fost atacat si mai rau: 13 urme de zgarieturi adanci i-au aparut pe spate. A trimis mesaje text pe telefon, a scris pe tablita copilului mesaje de amenintare, si-a batut joc de toate jucariile copilului, rupandu-le, agatandu-le de tavan etc. Ba chiar micutul era mutat dintr-o camera in alta… ca prin minune, fara a fi insa ranit sau lovit.