Sisteme de degivrare si incalzire in pardoseala

Scumpirea gigacaloriei si reducerea subventiilor acordate pentru incalzire ne determina pe multi dintre noi sa cautam o alternativa eficienta pentru scaderea facturilor pe timpul rece.

In prezent, exista solutii ideale si economice pentru incalzire in pardoseala si degivrare. Utilizand cabluri sau covorase electrice putem realiza o incalzire de confort sporit in comparatie cu metodele traditionale (cum ar fi incalzirea traditionala cu gaze).

Exista doua variante de incalzire:

1. Incalzire electrica de confort (la interior) - acest sistem de incalzire in pardoseala se adreseaza in special consumatorilor casnici. Puterea necesara pentru buna functionare este de 80 - 100 W pe metru patrat, ceea ce, din punct de vedere financiar, reprezinta un consum minimal.

Cele mai importante beneficii ale sistemului de incalzire in pardoseala sunt: este cel mai eficient sistem de incalzire din punct de vedere al cantitatii de caldura generat; nu necesita costuri suplimentare de mentenanta; un sistem de incalzire sigur si eficient; caldura degajata de instalatie se va raspandi in mod uniform in locuinta; dispare riscul de aparitie a igrasiei si a mucegaiului.

Daca montam o astfel de instalatie beneficiem, pe langa un aspect mai elegant conferit interiorului locuintei, si de o temperatura constanta pana si in locurile greu accesibile celorlalte surse de caldura (balcoane sau terase descoperite).

2. Incalzirea electrica a zonelor exterioare (degivrare) - acest sistem de incalzire se adreseaza in special zonelor de acces pietonale, zonelor de acces auto, teraselor, balcoanelor, zonelor de acoperis. Pentru o degivrare exterioara puterea minima necesara este de 200 - 250 W pe metru patrat. 

Cele mai importante beneficii ale sistemului de degivrare sunt: imunitate la temperaturi extreme (+50/-40) si umiditate; nu rugineste; nu polueaza si nu face zgomot; are o durata de folosinta de zeci de ani; este unica solutie viabila si moderna pentru cerintele de securitate la intrari si rampe in institutii publice, garaje sau protectie caderi de gheata la acoperisuri in vecinatatea aleilor pietonale.

Utilizarea sistemelor de incalzire prin pardoseala sau de degivrare este extrem de importanta in viata de cotidiana. La ora actuala peste 50% din noile suprafete din spatiile moderne de locuit sau destinante spatiilor de birouri sunt dotate cu sisteme de incalzire prin pardoseala si degivrare.