Cosmeticele cu alge marine – informatii si avantaje

Algele marine contin nu mai putin de 77 de minerale, constituind, la ora actuala, unul dintre cele mai complexe remedii pe care natura ni le ofera. Utilizate in produsele cosmetice naturale, aceste organisme vegetale, adevarata sinteza a proprietatilor curative ale marii, pot sa amelioreze sau chiar sa vindece numeroase boli dermatologice. Algele marine sunt considerate un adevarat elexir al tineretii vesnice.

Algele marine sunt considerate de specialistii in frumusete, alaturi de bacterii, primele fiinte vii ale planetei Terra. Sunt considerate a fi o inepuizabila rezerva de materie organica, care se reinnoieste fara incetare. In compozitia lor se regasesc toate elementele chimice ale apei de mare. Se cunoaste faptul ca, indiferent de specia din care fac parte, algele sunt extrem de bogate in minerale si vitamine, fiind prelucrate sub forma de produse cosmetice folosite in industria frumusetii.

De la creme de fata, saruri de baie, tratamente corporale sau lotiuni tonice, produsele cosmetice cu alge de mare sunt din ce in ce mai cautate de publicul feminin. Produsele cosmetice pe baza de alge marine sunt bogate in oligoelemente, in saruri minerale si proteine.

Cu ajutorul cosmeticelor pe baza de alge se obin o detoxifiere si o hranire a pielii, rezultatul fiind un ten sanatos si tanar, o piele sanatoasa si catifelata. Beneficiile cosmeticelor bio cu alge marine nu sunt tocmai recente, despre acestea vorbindu-se cu secole in urma, existand, inca de pe atunci, persoane care s-au bucurat de numeroasele avantaje ale acestora. Astazi, integrate in cosmetice profesionale, algele marine improspateaza tenul si asigura o hranire indelungata a acestuia. Specialistii in beauty vorbesc si despre efectele miraculoase ale algelor marine asupra tenului matur, pe care si-au facut aparitia ridurile. Utilizand creme antirid cu alge marine, beneficiezi de un adevarat rasfat, pentru ca iti ajuti pielea sa intinereasa, sa fie mai catifelata si mai ferma.

Cosmeticele pe baza de alge marine sunt extrem de eficiente si in cazul celulitei, reducand vizibil urmele acesteia. Daca ai incercat numeroase solutii pentru a scapa de celulita inestetica si nu ai obtinut rezultatele dorite, incerca o crema anticelulitica cu alge marine si asociaz-o cu o alimentatie sanatoasa, bogata in fibre, lichide, legume si fructe.